• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyilik yarışı YUNUS KARAKAYA

İyilik yarışı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2017, 00:00

ATV'nin fenomen programı "Müge Anlı ile Tatlı Sert" yine bir rekora imza attı.
Faili meçhul cinayetleri aydınlatması ve kayıpları bulmasının yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren Müge Anlı ve ekibi, düzenlediği yardım kampanyasıyla da takdiri hak ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık'ı programa konuk eden Müge Anlı, bağış rekoruna da imza attı.
Programda Ramazan Ayı için Türk Kızılayı , "Ramazan'ı bu hilalin altında paylaşalım" sloganıyla bir bağış kampanyası daha düzenledi. Kampanyanın ilk SMS'ini Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık ile birlikte Müge Anlı attı ve Kızılay'a 10 liralık bağışını yaptı. O andan sonra izleyiciler, telefona sarıldı. Türk Kızılayı'na 10 liralık bağış SMS'i yağdırdı.
Teşekkürler Müge Anlı.
İnsanların iyilikte rekor kırmasına öncülük etttiğiniz için.

HAZİNE AVCILARI TARİHE ZARAR VERİYOR

İzmir Körfezi'nin doğusundaki Nif Dağı'nda bulunduğu söylenen 800 ton külçe altının yerini bildiği gerekçesiyle kaçırılan Bilal Türkaslan (53) olaydan 11 gün sonra ATV'de yayımlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programı sayesinde bulundu.
Orda altın var mı yok mu beni ilgilendirmez.
Ama şunu söyleyebilirim; o olayın altından daha çok şeyler çıkacak.
Beni esas ilgilendiren konu, bu tür hazine avcılarının kolay yoldan para kazanmak uğruna yaptıkları kazı sırasında o tarihi eserlere verdikleri zarar.
TRT Kent Radyo İzmir'de program konuğum olan Arkeolog Prof.
Dr. Recep Meriç bu konuya dikkat çekmişti. Meriç, onlarca medeniyete ev sahipliği yaparak paha biçilemez bir tarih zenginliğinin sahibi olan Türkiye topraklarında tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelenin bir türlü son bulmadığını söylemişti.
"Tarihi korumak vatandaşlık görevidir" diyen Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Arkeolog Prof. Dr.
Recep Meriç, halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Meriç kaçak hazine avcılarının ve tarihi eser kaçakçılarının yaptıkları kazı sırasında tarihi eserlere büyük zarar verdiğine dikkat çekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA