• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in ‘bitmeyen’ sorunu statlar YUNUS KARAKAYA

İzmir’in ‘bitmeyen’ sorunu statlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.06.2017, 00:00

Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte İzmir'in stat sorunu tekrar gündeme geldi. Hatta CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM'de yaptığı konuşmada topu Hükümete atmış.
Balbay, "İzmir Belediyesi'nin stat sorununa verdiği önem kadar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Hükümetin de gerekli önemi vermesini istiyorum.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu stat için gerekli en değerli arazileri verdiği halde, Bakanlık bugüne kadar hızlandırıcı girişimde bulunmamıştır" demiş.
Balbay'a tavsiyem statların yapımının gecikmesinde Hükümeti suçlayacağına, CHP'li belediyelerin çıkardığı engelleri de sorgulasın.
Balbay, mesela Karşıyaka Stadı'nın yapımına kimin engel olduğuna Karşıyaka'ya yapım aşamasına gelen stat inşaatının durdurulması için kimin dava açtığını bir sorgulasın.
Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan yeni statların kent içine inşa edilmesine başından beri karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi mi?
Yoksa Hükümet mi?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'deki stat sorunu sebebiyle hiç İZVAK Başkanı Ali Erten'i dinledi mi mesela. Bakın İzmir'deki stat meselesi hakkında İZVAK Başkanı Ali Erten ne diyor:
"İzmir, 2018 yılında Alsancak ve Göztepe statlarıyla beraber 3 yeni stadyuma kavuşur" "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve hükümetimiz kente statları yapmak için üst düzey bir çalışma yapıyor.
Artık geriye bakmıyoruz." Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ne demişti: "TOKİ 2 sene önce Karşıyaka ve Göztepe statları için ihale yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleler için dava açtı ve mahkeme durdurma kararı aldı. Hem kulüpler, hem yükleniciler hem de bakanlığımız karara itiraz edeceğiz. Kararlılığımızdan bir şey kaybetmedik. İzmir'in spor altyapısını çok daha iyi yerlere getirmek için kararlılıkla yola devam edeceğiz. Bu noktada geri dönüşümüz yok. Alsancak Stadı'yla ilgili de sürekli duyum alıyoruz. Stadın yerine hiç sevmediğimiz bir kelime olan AVM yapılacağıyla ilgili bir tartışma olmuş İzmir'de.
Böyle bir niyetimiz olmadığını ilk ağızdan tekrar söylüyorum.
Orası yine tarihine ve dokusuna yakışır şekilde stat olacak.
Bunun projesiyle ilgili çalışma sürüyor." Statların yapılmasını geciktiren hükümet değil CHP'li belediyeler.
Bilmem anlatabildim mi Sayın Mustafa Balbay?

O sahile nasıl ulaşacaklar başkan?

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Bayraklı kıyılarının yeniden doğacağını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Turan'dan kent merkezine doğru uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması için uygulama projelerini tamamlamış.
Aslında Bayraklı için çok güzel bir proje. Geçtiğimiz günlerde projenin devam ettiği yeri bir dolaştım sonra Bayraklılılarla görüştüm.
Her şey iyi güzel ama sahilin yeşil alandan çok beton yığınına dönüşeceği intibaını verdi bana.
Ama asıl sorun Bayraklı merkezdekiler ve yukarıda yaşan halk oraya nasıl ulaşacak?
Zaten kar etmiyor diye Bayraklı İskelesi kapatıldığı için denizden ulaşım imkanı yok. Karşıdan karşıya geçmek için tek alternatif üst geçit. Ama o da yetersiz.
Oysa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nı yaparken trafiği battı, çıktılarla yeraltına alabilseydi esas o zaman Bayraklı halkı gerçek anlamda denizle buluşmuş olurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA