• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK Parti ve sağlık yatırımları YUNUS KARAKAYA

AK Parti ve sağlık yatırımları

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2017, 00:00

Kim ne derse desin Ak Parti iktidarı döneminde sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştı.
AK Parti hükümeti iktidara geldikten bir yol sonra yani 2003 yılında başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın en büyük getirisi sağlık hizmetlerini kolaylaştırması oldu.
Genel sağlık sigortası, aile hekimliği, SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı hastanelerinin tek bir çatı altında birleştirilmesi ve ilâç fiyatlarının düşmesi Sağlıkta Dönüşüm programının 'halk' odaklı ayakları.
Türkiye, bu yeni sisteme çabuk adapte oldu.
Gerçi tekerlerine çomak sokulan bazı kesimler Sağlıkta Dönüşüm Programını eleştirse de halk bu sistemden bir hayli memnun.

Açılışı bekleniyor

Kimisi Bornova Trafik Hastanesi olarak bilir, kimisi de İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi olarak bilir. İzmir - Ankara - İstanbul - Aydın şehirlerarası karayollarının ve İzmir çevre yolu otobanının kesişim noktasında;
Naldöken, Pınarbaşı, Kemalpaşa Sanayi Bölgelerine oldukça yakın olarak İzmir'in Doğu giriş yolunda bulunan bir devlet hastanesi İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi. Hastane kamu arazisi üzerinde Anadolu Grubu tarafından kurulmuş olan hastane yeni Hastanenin resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.
Bir sağlık sorunum nedeniyle yolum İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne düştü. Resmen açılmayan hastaneyi gezince AK Parti'nin sağlık alanındaki yatırımlarını bir kez daha anlamış oldum. Özel bir hastane konseptinde hizmet veren hastane İzmir'in önemli bir yükünü de alacak.
Hastanenin başhekimi olan Uzm. Dr. Zeki Yaşar ile kısa bir sohbet etme imkânı da buldum.
Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu inancıyla güler yüzlü ve şefkatli olarak çalışan hekim, ebe-hemşire ve memurlarımızla 24 saat hizmetinize hazırız diyen Yaşar "Bilimsel veriler ışığında çağdaş ve en son teknolojileri kullanarak insanımızın en değerli varlığı olan sağlığına kavuşmasında bir nebzede olsa katkımız olursa ne mutlu bizlere..." diyor.
Hasta memnuniyeti yanında çalışan memnuniyetinin de arttırılması öncelikli hedeflerimizden olduğunu dile getiren Başhekim Dr. Zeki Yaşar "Amacımız sağlığınızın değerli olduğu bilinciyle Allah'ın yarattığı en değerli varlık olan insan odaklı, hasta haklarına saygılı, etik değerlerden taviz vermeden modern tıbbın en son teknolojilerini kullanarak halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır.
Sağlığına kavuşan bir insanın yüzündeki tebessümün bize verilebilecek en büyük hediye olduğu inancındayız. Bütün personelimizle gece gündüz durmaksızın çalışarak en üst düzeyde sağlık hizmeti vermeyi ve sağlıkta kaliteyi sunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Bu arada misafirperverliklerinden dolayı Başhekim Dr. Zeki Yaşar ve özel kalemi Seçil Kabak Ersin'e teşekkür ederim.

Kaç kişi üyelikten çıkarıldı?

Eski Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü olan ve şimdilerde İstanbul'da görev yapan Burak Orhan'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımını görünce üzülmedim desem yalan olur.
Bizim İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi Burak Orhan'ın üyeliğini düşürmüş Gerekçe olarak aidatanı ödememesini göstermiş.
Şimdi Cemiyet Yönetimine soruyorum.
Aidatlarını ödemediği için bugüne kadar kimleri üyelikten düşürdünüz?
Yıllardır Cemiyetin kapısından içeri girmeyenleri neden üyelikten düşürmüyorsunuz?
Gazetecilik mesleğini aktif olarak sürdürmeyen sadece çıkardığınız gazeteye reklam vererek açıklarını kapatan Basın Danışmanlarını da üyeliklerini düşürmediniz?
FETÖ üyesi olmaktan sarı basın kartları iptal edilen, FETÖ'den cezaevinde olanları hatta yurt dışına kaçanlar var onlar aidatlarını ödüyormu? Onlarında üyeliklerini düşürecekmisiniz?
Maksadınız üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA