• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de neler yaşanıyor? YUNUS KARAKAYA

CHP’de neler yaşanıyor?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2017, 00:00

CHP'de kongre tarihi yaklaştıkça ipler gerilmeye başladı.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi ve Parti Okulu'nun İzmir 1'inci Bölge Koordinatörü Tülay Bayır, kongre sürecine ilişkin çarpıcı bir çıkışa imza atan ilk isim oldu.
Bayır'ın, isyanını sosyal medya hesabından dile getirmesi CHP'liler arasında yeni tartışmalara sebep oldu. Üye çizelgelerinin bir hafta ertelemeyle 10 Temmuz 2017 tarihi itibariyle ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılmasının ve itiraz sürelerinin başlamasının ardından delege çalışmaları için engelleme yapıldığını ima eden Bayır, 'Askıya çıkan listelerin fotokopisini veremeyebilirsiniz eyvallah, ama bırakın resimlerini çeksinler, üyelere gidip çalışsınlar. Bırakın artık üyeleri, kimi istiyorlarsa seçsinler, bırakın artık şu eski sistemi tek listeyle seçime girip insanları küstürmeyin, bırakın aday olacaklar kendilerini üyeye anlatsın, üye de kendi iradesiyle seçsin. Unutmayın bizim bu dönemde kimseyi kaybetme lüksümüz yok, ben inanıyorum ki şikâyette bulunan üyeler yanlış anlamışlar. Herkese listelerin fotoğrafın çekme izni veriliyor" dedi.

KARABAĞ UZLAŞMA İSTİYOR

CHP'li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, parti içi uzlaşmadan yana tavır koyan isimlerden birisi. Radyo Romantik Türk'te Abdullah Polat ile Manşet programına konuk olan Başkan Karabağ, yaşananları için şunları söyledi: "Parti içi yarışı keskinleştirmenin anlamı yok. Genel başkanın etrafında birleşmek lazım. Çoğu yerde tek adayla süreci tamamlamak lazım.
Benim derdim Türkiye.
Belirleyici olup olmama gibi bir iddiam yok. Geleceğimizi çağdaş Atatürkçü bir yaşamla kurmak istiyoruz. Kişisel ihtiraslarımız çok önemli değil. Ortak noktada buluşulursa çok etkin olmayız.
Uzlaşma olmazsa da parti içi yarışa gireriz. Genel başkanın bu sürece müdahil olması lazım. Kendisi mutlaka bir işaret verecektir. Genel başkanın ne düşündüğüne bakarız ona göre hareket ederiz. İzmir'de CHP özeleştiri yapmalı. AK Parti karşıtlığı üzerine oturmuş bir seçmen var. Biraz daha hizmete yönelik bir birlikteliğin olması lazım. İlla benim dediğim olacak dersek olmaz."

AÇTINIZ KAPATIN

Bakın, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın "İzmir'de AK Parti karşıtlığı üzerine oturmuş bir seçmen var" tespitinin üzerinde iyi durmalı CHP'liler.
İzmirlilere 'yükşehir Belediyesi'nin hizmetlerin memnun musunuz' diye sorsanız büyük bir çoğunlukla 'Hayır' cevabını alırsınız.
Örneğin İZSU, İzmirlilerin en çok tepki topladığı İzmir Büyükşehir Belediyesi bölümlerinden birisi.
İZSU öyle büyük hatalar yapıyor, halktan tepki topluyor ki, ilçe belediye başkanlarının büyük emekler vererek yaptığı hizmetleri bir anda silip atıyor.
Zarar gören kim oluyor? Elbette ilçe belediye başkanları.
Alın size bir örnek. Fotoğrafta gördüğünüz yer Bayraklı'da bulunan tapu dairesinden adliyeye giden bir yol. İZSU yine kazmış, bırakmış ortaya devasa bir çukur çıkmış.
Virajı alamayan kaç tane araç sürücüsü kaza tehlikesi atlatmış sayamadım.
Bakalım İZSU veya İzmir Büyükşehir Belediyesi burasını kaç günde kapatacak merak ediyorum doğrusu.

MESLEK SAHİBİ OLDULAR

Pamukkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi tarafından gönüllü beden eğitim öğretmenlerinin desteğiyle 'Dezavantajlı gençlerin özel yetenek sınavlarına hazırlık' projesi hazırlandı. Gönüllü öğretmenler tarafından iki ay boyunca sınava hazırlanan 63 öğrenciden 50 si spor testini başarıyla tamamladı. Öğrencilerden 23 ü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 6 öğrenci de Özel Harekât ve Beden Eğitimi Spor Bölümü sınavını geçti, meslek sahibi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA