• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşınızda eski Türkiye yok YUNUS KARAKAYA

Karşınızda eski Türkiye yok

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.07.2017, 00:00

Vay efendim Almanya Başbakanı Angela Merkel, federal milletvekillerinin Konya'daki NATO Üssü'ne yapacakları ziyaretin Türkiye tarafından iptal edilmesinden çok rahatsız olmuş.
Bir yıl önceki darbe teşebbüsünün ardından Almanya'dan iltica hakkı isteyen vatan hainlerini önce Türkiye'ye iade edin.
Kanatlarınız altına aldığınız vatan hainlerini Türkiye'ye geri gönderin.
O zaman Türkiye'den talepte bulunun.
Veya, Hamburg'daki G-20 Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere hitaben konuşma yapmasına neden izin vermediğinizi bir açıklayın bakalım Merkel Hanım.
Biliyorsunuz, Türkiye daha önce de İncirlik'teki Alman birliğinin Federal Meclis Savunma Komisyonu üyeleri tarafından ziyaret edilmesine izin vermemiş, bunun üzerine Berlin yönetimi de Alman birliğinin İncirlik'ten tahliyesine karar vermişti.
Dünya artık şunu anlamalı karşılarında eski Türkiye yok.

KOÇ'A SORUYORUM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde giydiği ayakkabıların bir çiftini sergilemek için Koç Müzesi istemiş.
Tam Koç grubundan beklenecek hareket.
Peki soruyorum, müzenizde sergilenmek üzere 15 Temmuz destanıyla ilgili niçin bir talepte bulunmadınız?
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kendisiyle ilgili bir anı sergilemek için bugüne kadar neden bir şey istemediniz?
Güney Doğu'da şehit düşen kahramanların hatıralarını yaşatmak için niçin bir köşe açmadınız?
Müzenizde sergilemek için BBP lideri şehit Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili neden bir talepte bulunmadınız?
Niyetiniz belli ama ben yine de bunları sormak istedim.

ANITKABİR KIŞKIRTICILARI

Yine birileri Anıtkabir üzerinden kışkırtma peşinde.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı'nca yapılan açıklamalar, birçok internet sitesinde 'Yeni Hedef Anıtkabir' başlığıyla yayımlandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklama kışkırtıcıların oyununu bozdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, Anıtkabir'in imara açılacağı haberleriyle ilgili, "Alınan meclis kararı, Anıtkabir'de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümde bulunan mevcut askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle resmileştirilmesi" denildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yardımcı Doç. Dr Barış Gür, "Yeni Hedef Anıtkabir" tartışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından tepkisini şu sözlerle dile getirdi;
Anıtkabir sınırları dışındaki bir alan park alanı olarak görünmesine rağmen, orada bulunan 5 katlı askeri lojmanın durumu resmileştirilmiş.
Yani Anıtkabir'e kimse dokunmuyor. Pardon ama Karşıyaka'da bir Atatürk Anıtı yıkıldı o zaman neredeydiniz?

FOÇA'DAKİ ÖLÜM KAVŞAĞI

İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı Yeni Foça Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında motosikletle otomobil çarpıştı. Motosikletle Menemen'den Yeni Foça'ya gezmek için gelen 18 yaşlarındaki iki gençten biri öldü. Arkadaşı diğer genç ağır, otomobil sürücüsü ve eşi ise hafif yaralandı. Trafik lambalarının bulunmadığı kavşak, meydana gelen kazaların çokluğu nedeniyle ölüm kavşağı olarak anılıyor ve vatandaşlar müracaatlara rağmen düzenleme yapılmamasının kazaların asıl sebebi olduğunu iddia ediyor.
Foça MHP Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, söz konusu kavşakta her gün kaza meydana geldiğine dikkat çekti. Acar, "Bu kavşakta meydana gelen kazalar zaman zaman ölümle sonuçlanıyor, konuyu Foça Belediye Meclis gündemine getirmemize rağmen yetkililer bir çözüm yolu bulmadı.
Umarım İzmir Büyükşehir Belediyesi Foçalıların sesini duyar da bu ölüm kavşağına bir çare bulur"dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA