• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Reis düğmeye bastı YUNUS KARAKAYA

Reis düğmeye bastı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2017, 00:00

Bakanlar Kurulu'nda beklenen revizyon nihayet gerçekleşti.
Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçmesiyle birlikte Bakanlar Kurulu'nun yenileneceği bir sürüden beri konuşuluyordu.
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım sürpriz şekilde bir araya gelerek Bakanlar Kurulu'ndaki beklenen revizyonu yaptı.
5 başbakan yardımcısından 4'ü değişti.
6 bakanın yeri değişti, 5 yeni isim kabineye girdi. 15 bakan aynı görevlerinde devam ediyor.
Yeni Bakanlar Kurulu'na bakınca Milli Görüş tabanlı ve eski Has Partili isimler etkin bakanlıklarda görev almış durumda.
Daha önce Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilirken, Abdülhamit Gül'e Adalet Bakanlığı, Ahmet Demircan'a ise Sağlık Bakanlığı emanet edildi.
Peki, bu değişiklikleri nasıl okumak lazım.
Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanlığı'na seçildiği dönemde, bakanlarda ve teşkilatlarda metal yorgunluğuna dikkat çekmişti.
Bakanlardan da 2019'a kadar neler yapılması planlandıkları konusunda rapor istemişti.
Sayın Erdoğan'ın üzerinde durduğu bir diğer konu ise bakanların, FETÖ ile mücadele konusunda takındıkları tavırlardı.
Revizyon yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığım bu konular üzerinde durduğunu düşünüyorum.
Bundan sonra FETÖ ile mücadelede bakanlıklarda kritik noktalarda bulunan bürokratlarda da büyük operasyonlar beklenebilir.
Şimdi sıra Ak Parti teşkilatlarına geldi.
Önümüzdeki günlerde Ak Parti teşkilatlarında büyük revizyonlar yapılacağını söylemek malumun ilanıdır

BEDELLİ ASKERLİK BEKLİYORLAR

Bedelli askerlik bekleyen okuyucularım adeta mail yağmuruna tutuyor.
Hazır bakanlar değişmişken onların isteğini de iletmek istedim.
Bedelli askerlik bekleyen dostlarımız, 'Milyonlarca genç olarak bedelli askerlik bekliyoruz. Her an işten atılma korkusuyla zor durumda olan ailelerimizi borç harç içinde veya hasta anne baba çocuklarımızı bırakmamız isteniyor. Bizlerin amacı ülke olarak daha fazla şehit vermeden bu işin profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini ve bunun için gerekli maddi kaynağın bedelli askerlikten gelecek kaynak ile sağlanmasını istiyoruz. Bu konuda basın yayın organlarının desteği çok, ama çok önemli. Sizden ricamız bize destek verin. Emin olun çok zor durumda olan arkadaşlarımız var. İşten kovulan, para cezası alan binlerce genç var. Desteğinizi esirgemeyin' diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA