• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mescid-i Aksa İslam aleminin namusudur YUNUS KARAKAYA

Mescid-i Aksa İslam aleminin namusudur

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.07.2017, 00:00

Filistin kan ağlıyor, dünya ve birçok İslam ülkesi üç maymunu oynuyor.
Filistin'de Müslümanlar zulüm görüyor, bizim sözde Müslüman ülkelerin umursamazlığı devam ediyor.
Zalimin ve zulmün karşısında duran Türkiye ve dünya Müslümanlarının her zaman umudu olmuştur.
İslam dünyasının yeni ayrılıklara değil, işbirliğine ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu bir gerçek. İslam dünyası Türkiye'nin abiliğinde bir araya gelmeli ve Müslümanlara yapılan zulümlere dur demeli.
İslam alemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak, uluslararası toplumu Harem-i Şerif'te ibadet özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaların derhal kaldırılması için harekete geçmeye çağırıyorum" sözünü kulak ardı etmemeli ve kenetlenmeli.
Daha önce dikkat çekmiştik.
Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ercan Demir şu anda Kudüs'te yaşanan krize daha önce dikkat çekmişti.
Ercan Bey 11 Haziran 2017 tarihinde yayımlanan "KUDÜS NAMUSUMUZDUR" başlıklı yazısında İsrail'in, Müslümanlar için vazgeçilmez olan topraklarda yeni oyunlar peşinde olduğuna, ezanı yasaklamak için fırsat kollarken, mübarek Ramazan ayında 30 yaşın altındaki gençlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerini yasaklamasına, yapılan zulmün boyutunun nerelere vardığına dikkat çekmişti.
İsrail'in Filistin topraklarını tamamen işgal planını adım adım uyguladığına dikkat çeken Ercan Bey, "Bunun için çeşitli algı yönetim metotları ve acımasız zorbalıklardan da vazgeçmiyor.
İsrailliler, tarihte Müslümanlar hariç diğer milletlerin kendilerine yaptığı her türlü zulmü aratmayacak sertlikteki şiddeti Filistinlilere uyguluyor. Özellikle Türkiye denince insan hakları, hukuk, idam cezası gibi konularda ahkam kesenler, İsrail söz konusu olunca susuyor ve tepki vermiyorlar. Hatta insanlık dışı uygulamalara destek vermekten geri kalmıyorlar. Birleşmiş Milletler'in kınamaları ise hiçbir etki yapmıyor. Filistin toprakları 69 yıldan beri kan, gözyaşı ve zulümle iç içe" diye yazmıştı.

Saadet Partisi mitingi

Saadet Partisi, Mescid-i Aksa'ya girişi yasaklayan ve ezanı susturan İsrail'in zulmüne dur demek için İstanbul Yenikapı Meydanı'nda büyük bir miting yapılacak. Gerçekleştirilecek olan Büyük Kudüs Mitingi'ne bütün siyasi parti ve STK'lar davet edildi.
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, mitinge İzmirlileri de davet ederken, "23 Temmuz 1980 tarihi, İsrail'in Kudüs'ü ebedi başkent ilan ettiği acı bir tarihtir. Ne acıdır ki aynı İsrail 37 yıl sonra Kudüs'ü işgale devam ettiği gibi Mescid-i Aksa'ya da kanlı elini uzatmıştır. O tarihlerde Büyük Kudüs Mitingi, Milli Selamet Partisi tarafından Konya'da yapılmıştı.
Şimdi ise Büyük Kudüs Mitingi İstanbul'da 30 Temmuz 2017'de yapılacak" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA