• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni ‘Yaş’ kararları YUNUS KARAKAYA

Yeni ‘Yaş’ kararları

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.08.2017, 00:00

Yeni Askeri Şura kararları vatana ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.
Yeni komuta kademesini zorlu bir süreç bekliyor. Bir taraftan terör örgütü FETÖ'nün ordu içindeki kripto yapılanmasını çözmek için mücadele edecek olan komuta kademesi, diğer taraftan da terörle mücadele edecek.
Yeni askeri atamalar, gerek askeri, gerekse politika çevreleri tarafından olumlu karşılandı.
Yeni komutanın ikisi, başarısız darbe sırasında rehin alınmış ve komutan olarak seçilmeleri hem bir sadakat ödülü hem de yeteneklerinin takdiri olarak yorumlanıyor.

KOCAOĞLU'NU KILIÇDAROĞLU'NA ŞİKAYET EDECEKLER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'mağdur etmeme' sözü verdiği Bostanlı-Karşıyaka taksi dolmuş hattı şoförleri dertlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmeye hazırlanıyor.
Önümüzdeki hafta Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için yola çıkacak olan Bostanlı-Karşıyaka taksi dolmuş hattı şoförleri, kendileri için 'Adalet' isteyecek.
Şoförler odası aracılığıyla önerilen alternatif güzergah öneren Bostanlı-Karşıyaka taksi dolmuş hattı şoförlerinin bu talepleri, Büyükşehir tarafından kabul görmedi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nca hazırlanan alternatif güzergahı da insan yoğunluğu fazla olmadığı gerekçesiyle durak esnafı kabul etmedi.

HATLARI KAPATILACAK MI!

Bu arada İzmir'de tramvay güzergahında hizmet veren Talatpaşa-Alsancak, Kahramanlar- Konak, Yenişehir-Konak taksi dolmuşlarını da tehlikeli bir süreç bekliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tıpkı Bostanlı-Karşıyaka taksi dolmuşlarına 'taksiye çıkın' önerisini Talatpaşa-Alsancak, Kahramanlar-Konak, Yenişehir- Konak taksi dolmuşları şoförlerine de sunacak.
Bu uygulama ve önerilerinin bir sonraki aşamasının taksi dolmuş hatlarının kapatılması olacağı öne sürüldü.

BÜYÜKŞEHİR DAVAYI KAYBETTİ

Zeytinalanı-Fahrettin Altay seferi yaparken seferden kaldırılan 209 Nolu Otobüs hakkında, mahalle halkı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında süregelen 'Hak arama' mücadelesinde, ikinci raundun galibi Zeytinalanı halkı oldu.
Urlaegemenhaber isimli haber portalı bu mutlu haberi okuyucularıyla paylaştı.
Neler yaşandı?
Zeytinalanı mahalle halkından Kemal Ocak'ın, iki yıl önce İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde açtığı davada, 209 Nolu Otobüste uygulanan çift bilet uygulamasının iptali talebinde bulunulmuş, mahkeme de Ocak'ı haklı bulmuştu.
Zeytinalanlılar bu karardan sonra otobüse daha ucuza binebilme beklentisi içindeyken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, UKOME kararı ile 209 Nolu Otobüsün seferden kaldırılmasına karar vermişti.
ESHOT, bu karardan sonra Urla-Fahrettin Altay seferini yapan 725 Nolu otobüsün, Zeytinalanı merkezine girmesi kararı da almıştı.
Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bölge İdare Mahkemesi 5'inci İdare Mahkemesi'ne istinaf başvurusunda bulundu.
Dosyayı inceleyen mahkeme, istinaf başvurusunun reddine oybirliğiyle ve kesin olarak karar verdi.
Kararın 23 Haziran'da taraflara tebliğ edildiği öğrenildi.
Eski bir bürokrat olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de görev yapan, emekli olduktan sonra da Zeytinalanı'na yerleşen Kemal Ocak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı açılan iki davadan da zaferle çıkmış oldu.
Zeytinalanlılar şimdi, 209 Nolu Otobüsün yeniden sefere konması ve tek bilet ile seyahat edebilmeleri için Başkan Aziz Kocaoğlu'nun mahkeme kararını uygulamaya koymasını bekliyor.
Mahkeme İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin istinaf başvurusunu reddetti.
Zeytinalanlılar, 209 Nolu Otobüsün, tek bilet uygulanarak yeniden sefere konmasını bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA