• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adalet, atlet ve don siyaseti YUNUS KARAKAYA

Adalet, atlet ve don siyaseti

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2017, 00:00

Biliyorsunuz Türk siyaseti ve kamuoyu bir dönem MHP ve CHP'nin medyaya sızan kasetleriyle meşgul oldu...
Baykal hakkında yapılan komplo onu genel başkanlık koltuğundan etti...
Deniz Baykal'ın o malum görüntülerinin ardından CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, 'ADALET' yürüyüşünden beklediği çıkışı yakalayamamış olacak ki şimdi de 'ATLET'li görüntüleriyle seçmenlerine 'Halk adamı' görüntüsü vermeye çalışıyor.
Kemal Kılıçdaroğlu'na bu aklı kim verdiyse onun aklına şaşayım.
Donla, atletle siyasette bir yere gelinecekse, donla denize girenleri hiç yadırgamayın onları milletvekili adayı yapın, inanın daha çok oy alırsınız.

EMEKLİ AVUKATLARI ÜZEN UYGULAMA

Emekli bir avukat büyüğüm Türkiye Barolar Birliği'nin, Munzam Emeklilik Projesi'yle ilgili sıkıntılarından bahsetti. Türkiye Barolar Birliği'nin 69 yaşını aşan emekli avukatlara her ay 280 TL civarında Munzam Emeklilik ödemesi yaptığını anlatan emekli avukat büyüğüm, kendilerinden bunun karşılığında malı, mülkü, geliri olmadığını ve ihtiyaç sahibi olduğunu gösteren belge doldurmalarının istendiğini dile getirerek, "Sözün özü bizden muhtarlığa giderek fakir ilmühaberi almamızı istiyorlar. Bu da ben ve benim gibi emekli avukatları üzüyor.
Bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Tamam, 280 TL'lik paraya benim ihtiyacım yok ama ihtiyacı olan arkadaşlarımız var. Onların muhtara gidip fakir ilmühaberi istemesi çok ağırına gidiyor" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK MÜCADELESİ

Bedelli askerlik konusu zaman zaman önemli gündem maddeleri arasına giriyor. Son dönemde bedelli askerlik isteyenler seslerini özellikle sosyal medya kanalıyla yeniden duyurmaya çalışıyor.
Bedelli askerliği talep edip bekleyenler, sosyal, ekonomik ve eğitim gibi gerekçelerle askerlik dönemlerinin geçtiğini belirtip isteklerini bu ve benzeri gerekçelerle temellendiriyor.
Bu konuda somut adım atılmasını bekleyenler, konu ile ilgili olarak gazetecilere mesajlar atarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.. Ben de bana gelen mesajlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum:
İsmim Doğuş. 28 yaşındayım, evliyim ve bir kızım var. Üniversiteden mezun olduktan sonra özel bir firmada yazılım uzmanı olarak çalışmaya başladım.
6 buçuk yıldır aynı şirkette çalışıyorum. İşimi seviyorum ve işimden de çok memnunum.
Şu an 2 tane kredi ödüyorum. Askere gittiğimde işimden ayrılmak zorunda kalacağım ve döndüğümde aynı işime geri dönememe korkum var. Ayrıca ben askere gittiğimde evimin giderlerini, kızımın ihtiyaçlarını kimse karşılayamayacak.
Annem ve babam Allah uzun ömürler versin sağlar ancak onlar da kendi evlerini idare edebiliyorlar.
15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile vatanımızı savunmak için sokaklara indik ve yine inmeye hazırız. Vatanını milletini seven bir Türk genci olarak sizden önümüze engel olan askerlik sorununun çözülmesi için sesimiz olmanızı, bizlere yardımcı olmanızı istiyorum. Saygılarımla. Doğuş UÇANOK

Merhabalar, biz bedelli askerlikten mağdur gençler, oldukça zor durumdayız. Bedelli askerlik bizim için keyif olmaktan ziyade mağduriyetten dolayı ihtiyaç haline gelmiştir. Ben ailemi bırakıp askere gidemeyen 28 yaşında bir bireyim. Benim gibi olan 1 milyon genç kardeşimizin de durumu aynı, belki de benden daha da kötü.
Lütfen sesimize kulak verin.
Bu konuda sizlerin desteğine ve ilgili makam ve yetkililere sesimizi duyurmanıza ihtiyacımız var. Teşekkürler. Görkem GÖÇMEZ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA