• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MHP Karşıyaka’dan yeni bir konferans YUNUS KARAKAYA

MHP Karşıyaka’dan yeni bir konferans

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2017, 00:00

Kim ne derse desin İslam dünyasının tek umudu, mazlumların tek dostu, kimsesizlerin kimsesi Türkiye.
Bunun içindir ki yedi düvel bir olmuş, yanlarına bu topraklardaki hainleri de almış, Türkiye'yi yıkmak, bölüp parçalamak için çaba sarf ediyor. Ama Türkiye İslam dünyasının tek umudu olmaya devam ediyor.
Afrika'nın içlerinde lastikli tekerlekli araç dahi görmemiş, demir parçasına dokunmamış, haritalarda köylerinin ismi yazmayan, bütün dünyayı kendileri gibi zanneden nice mazlum Müslümanların duası Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birliktedir.
Şunu bilin ki sadece ülkemizin değil, nerede yaşam, nefes alıp veren gerçek bir Müslüman varsa, onların hepsinin umudu ve güvendiği tek şey o Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan'dır.

MHP Karşıyaka'dan yeni bir konferans

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı yeni bir konferansa daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Teşkilat, Türk kültürünü genç kuşaklarla buluşturmak için düzenlediği konferanslarından birini daha gerçekleştirecek. MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Prof.
Dr. Özkul Çobanoğlu'nun sunacağı "Türk Milli Kültürü İçerisinde Alevilik ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anlamak" adlı konferansa Karşıyakalıları ve İzmirlileri davet etti.
Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde, 8 Eylül 2017 Cuma günü saat 19.30'da gerçekleşecek konferansta Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halkbilimi Anabilim Dalı ve Özbekistan'ın Taşkent Üniversitesi Şarkşinaslık Fakültesi Türkoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Hacı Bektaşi Veli'yi ve Türk Milli Kültürü İçerisinde Aleviliği anlatacak.

Kurban Bayramı'nda en çok ne konuşuldu?

Her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda trafik kazaları en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Yurdun dört bir yanında meydana gelen trafik kazalarında 112 kişi hayatını kaybederken 423 kişi ise yaralandı. Can kaybının en çok yaşandığı gün ise 3 Eylül oldu. Adıyaman, Edirne, Sinop, Mardin, Tokat, Konya, Tekirdağ, Ağrı, Denizli ve Aydın'da gerçekleşen trafik kazalarında 16 kişi yaşamını kaybetti, 46 kişi yaralandı.
Bayram boyunca 135 ruhsatlı hayvan satış noktası ve 59 ilde bulunan hayvan pazarlarından kayıt altına alınan yaklaşık 5 milyon 150 bin kurbanlık satışı gerçekleştirildi.
Kurban pazarlarına yapılan girişlerde 48 bin 760 işlem ve 40 bin 376 analiz işlemi yapıldı.
Yapılan kontroller sonucunda 128 uygunsuzluk yazısı hazırlandı.
Medyada çıkan haber başlıkları incelendiğinde ise kurbanların geçen yıla oranla yüzde 15-20 civarında bir artışla pazarlarda satıldığı belirtildi.

Selçuk'ta çifte kutlama

48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.
Festival kapsamında Selçuk'un kurtuluşunun 95. yıldönümü olan 8 Eylül Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla İZBAN Selçuk Hattı'nın da yer aldığı toplu açılış ve temel atma törenleri gerçekleşecek.
Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü sebebiyle düzenlenen festival, 6 Eylül Çarşamba günü saat 18.00'da İstasyon Meydanı'ndan festival korteji ile başlayacak.
18.30'da pazaryerinde Hip-Hop-Akrobasi-Basketbol Show ile devam edecek olan festivalin ilk günü, saat 21.30'da İzmir Devlet Opera Müdürlüğü Şan konseri ile sona erecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA