• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Almanya’dan beklenen hareket YUNUS KARAKAYA

Almanya’dan beklenen hareket

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.09.2017, 00:00

Oldum olası şu Almanların dostluğuna hiçbir zaman güvenmemişimdir.
Türkiye'nin dostu gibi görünen ama her zaman arkadan vuran Almanlar yine yaptılar yapacaklarını.
Türk milletvekillerinin seçim çalışmalarına izin vermeyen hain Almanların, terör örgütü mensubu PKK'lıların şovuna adeta açık destek vermesini de yadırgamadım.
Köln kentinde düzenlenen bir festivalde, yasak olmasına rağmen terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın posterleri açılmasına Alman yetkililerin sessiz kalması ihanetin açık bir göstergesiydi.
Gerçi bu Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı ilk ihaneti değil. Alman hükümetinin PKK terör örgütünü hiçbir şekilde engellemeyerek, Türkiye'deki şehitleri ve şehit ailelerini yok sayan bu saygısız tutumuna şahit olmak vicdanları derinden yaralamıştır.

Yeni öğretim yılı başlıyor

2017/2018 Eğitim ve Öğretim yılı bugün başlıyor. Yeni Eğitim ve Öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere, velilere başarılar getirmesini dilerim.
Ancak Herkes İçin Acil Sağlık Derneği'nin (HİASD) Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu'nun okul kazaları konusundaki uyarılarına gerek öğretmenler, gerekse öğrenciler kulak versinler.
Rodoplu, "Her okulda revir kurulmalıdır.
Yetkilileri göreve davet etmek isterim. Okullarımız gün boyu evlatlarımıza kucak açmaktadır. Her okula, bir revir kurulması kolayca planlanabilir. Revirler bir yandan acil durumlara müdahaleyi kolaylaştırırken, bir yandan da koruyucu hekimlik, sağlık eğitimi gibi konularda da destek olabilir" dedi.

SAĞLIKLI ÖNERİLER

Sağlıklı yaşam konusunda bir dizi öneride bulunan Doktor Rodoplu şunları söyledi:
"Sevgili yavrularımız, unutmayalım ki en basit, ucuz ve etkin tedavi korunmadır.
Sabah mutlaka kahvaltımızı evde yaparak okula gidelim. Servis aracı bekletilmez, beklenir. O nedenle eğer okula servis ile gidiyorsak zamanından önce kapıda hazır olalım, yoksa acele edeceğimiz için merdivenlerde ayağımızı burkabilir veya yaralayabiliriz.
Eğer okula servis ile gidiyorsak arabaya biner binmez emniyet kemerimizi takalım, açık pencerelerden başımızı, elimizi dışarı çıkarmayalım. Okul kantininden alacağımız yiyeceklere dikkat edelim. Şişe içinde içecek aldığımız zaman elimizde onlarla koşmayalım. Düşersek kırılan cam parçaları bizleri yaralayabilir. Okul çevresindeki seyyar satıcılardan yiyecek maddesi almayalım. Okul içinde temizlik yapılan ıslak zeminlerde koşmayalım."
Orhan, Akdağ'ın müşaviri oldu
Basın İlan Kurumu'nun İzmir İl eski Müdürü olan daha sonra İstanbul'a atanan Burak Orhan, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın Basın Müşaviri oldu. Geçtiğimiz hafta yeni görevine başlayan değerli dostum Burak Orhan'a yeni görevinde başarılar dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA