• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kararsız Kasım YUNUS KARAKAYA

Kararsız Kasım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.09.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yine "Kararsız Kasım" rolüne soyundu. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde Aziz Bey, kendini pek naza çeker oldu. Adaylığı konusunda tutarsız açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, sanırım kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor. Aziz Bey her nedense ne zaman partisi içinde sıkıntıya düşse, Büyükşehir Başkanı değil de CHP Genel Başkanı gibi politikaya giriyor ve haddini aşan açıklamalarda bulunuyor. Aziz Bey o kadar ileri gidiyor ki kendi belediye başkanına bile rest çekiyor. Aziz Bey istiyor ki CHP'de istediği gibi at oynatsın. Partinin yetkili organları buna izin vermeyince, ya istifa restini öne sürüyor ya da "Değişim" şarkıları söylüyor. Sanırım Aziz Bey, kendisini dev aynasında görüyor.
Aziz Bey'in hiçbir dönem kimseye gidip de, "Beni aday yapacak mısınız?" diye sormadığını söylemesine çok güldüm.
Kimlerin kapısında yatıp kalktığını, başkan adaylığı için kimleri devreye soktuğunu unuttu sanırım. Unuttuysa CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü bir hatırlatıversin.
Aziz Bey, kendinize bu kadar güveniyorsanız çıkın meydana, bağımsız aday olduğunuzu açıklayın. Seçimlerde boyunuzun ölçüsünü alın.

İNANDIRICI DEĞİL

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarını inandırıcı bulmadığını söyledi. Başkan Karabağ, siyasetin boşluk kaldırmadığının altını çizdi.
Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sık sık geçen isimlerden olan Karabağ, yeniden aday olup olmayacağını 1 Ekim'de açıklayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için, "Siyaset boşluk kaldırmaz.
Aziz Başkan aday olmazsa başka aday olur" dedi.
Kocaoğlu'nun 'Aday olursam da ön seçim isteyeceğim' sözlerini eleştiren, Karabağ, "Onun demesiyle ön seçim mi olacak? Aziz Bey'in kararıyla bu işler olmaz. Takdir genel merkezin, bu arkadaşların değil. Ön seçimler her zaman doğru sonuç vermiyor.
Ön seçimden kimler çıktı gördük.
Başarılı olmayan milletvekilleri çıktı.
Onlardan ikisi büyükşehir adayı olmaya çalışıyor" diye konuştu.
Kocaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, 'Adamcı siyaset yapmadım' açıklamasını eleştiren Başkan Hasan Karabağ, "Hiç inandırıcı değil" dedi.

PAKDEMİRLİ'DEN RİCAM VAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'den bir ricam var. Önce olayı anlatayım sonra ricamı paylaşayım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projeleri'nin desteklenmesi için dağıtılan bazı büyük ve küçükbaş hayvanlar konusunda köylüler sıkıntılarını benimle paylaştı. Gidip sorunlarını dinledim ve yerinde gördüm.
Maalesef hibe olarak verilen hayvanların bazılarının hastalıklı olduğunu tespit ettim.
Tabii bakanlığın vebali yok ancak il ve ilçe tarım müdürlüklerinin yeterli denetimleri yapmadığını düşünüyorum.
Pakdemirli'den ricam, dağıtılan hayvanların sağlıklı olup olmadığı konusunda daha sıkı denetim yapılmasını sağlaması.
İl ve ilçe müdürlüğü ile görevli veterinerler daha sıkı çalışmalı, denetimleri artırmalı.
Kaş yaparken göz çıkarırlarsa devletin hem emeği hem de parası boşuna gider.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA