• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu’na Sarışın rakip YUNUS KARAKAYA

Kocaoğlu’na Sarışın rakip

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2018, 00:00

Aziz Kocaoğlu CHP'den aday olup olmayacağı konusunda papatyalardan fal tutadursun, rakipleri bir bir ortaya çıkmaya başladı.
Bu isimlerden birisi de Konak'ın efsanevi belediye başkanlarından birisi olan Ahmet Sarışın.
Geçtiğimiz günlerde Kanal Ege'de Ahmet Özsoy'un programına katılan Ahmet Sarışın, hem CHP hem de aday adaylığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

CHP GEÇMİŞİNİ ARIYOR

Geçmiş dönemle şimdiki siyaset arasındaki farkı anlatan Sarışın, "Bugün insanlarımız geçmiş dönemdeki CHP'yi, il ve ilçe başkanlarını, belediye başkanlarını, geçmişin demokrasi anlayışını özlüyor.
CHP demokratik bir parti. Her zaman yarışlar olacaktır. Çünkü biat eden bir parti değiliz. Bu yarışlar geçmiş dönemlerde de vardı. Ön seçimler yapılırdı. Ancak daha sonra önseçimler kalktı. Bu partimiz için bir engel. Partide antidemokratik uygulamalar, atamalar başladı. CHP küçüldükçe ve ön seçimler yapılmadıkça parti heyecanını kaybetti. Ben 2019 yerel seçimleri öncesi Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin ön seçim kararı alacağına inanıyorum. Partililerin sahneye çıkması, üyelerin oy kullanması çok güzel bir şey. Ön seçimin partimize heyecan getireceğini düşünüyorum. CHP sürekli seçim kaybediyor. Bununla ilgili mutlaka öz eleştiri yapmalıyız" dedi.

SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yeni dönemde de aday olmaya hazırlanırken, bazı sorular hala cevap bulamadı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, Foça Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Biçer'in görevini yapmadığı, mesai saatleri içinde başka eylemlerde bulunduğu ve bu şekilde kendisinin haksız kazanç sağladığı iddiasına, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ hala net bir açıklama yapamadı.
Bildiğiniz gibi MHP'li Meclis Üyesi Taner Acar, "Kemal Biçer, Foça ilçesi Yeni Foça Belediyesi'nde görevli memur iken, 2008 yılında ilçemizin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınmasıyla görevli olduğu belde belediyesi kapanmıştır. Kemal Biçer buradaki tüm çalışanlar ile birlikte Foça Belediyesi bünyesine katılmıştır. Kemal Biçer'e bu tarihten itibaren Foça Belediye Başkan Yardımcılığı görevi verilmiştir ve kendisi bu unvanı ile yüksek maaş almış ve almaya devam etmektedir" şeklinde iddialarda bulunmuştu.

AK PARTİ TİRE'DE NE YAPAR?

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçekci'den ne AK Partililer, ne de CHP'liler memnun. 2019 yerel seçimlerine az bir zaman kala Tire AK Parti Teşkilatı İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli liderliğinde çalışmalara hız vermiş.
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Şu anda altı aylık ilçe yönetim kuruluyuz ve halkımızla iç içeyiz.
Hedefimiz birleştirici ve toparlayıcı olup önümüzdeki yerel seçimlerde zafere ulaşmaktır. Ekip arkadaşlarımız ile çok iyi bir uyum içerisindeyiz. Halkımızla da uyumumuz çok güzel. Yerel seçimlerde iyi günler bizi bekliyor. Bütün Tire halkına partimize gösterdiği ilgi ve sevgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA