• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kriz fırsatçılığı vatana ihanettir YUNUS KARAKAYA

Kriz fırsatçılığı vatana ihanettir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2018, 00:00

Benim gözümde ekonomide kriz peşinde koşanlarla, vatana ihanet edenler eşit değerdedir. 'Kriz fırsatçıları', krizi veya dövizin yükselmesini bahane ederek, 'ithalata bile dayalı olmayan' mal ve hizmetlerinin fiyatını artırır, yani zam yapar.
İşte bunlar da 'vatan haini'dir..
Peki, bu fırsatçı vatan hainleri piyasada böylesine rahatça at koştururken, bunlara engel olması gereken 'devlet' nerededir?
Hemen söyleyeyim, devlet bu hainlerin peşinde.
Kriz fırsatçıları zam üstüne zam yaparken, 'nerede bu devlet' diyerek hükümeti 'itibarsızlaştırma' fırsatçılarına da kötü bir haberim var.
Bu fırsatçıların zam oyunu, bakanlığı harekete geçirdi. Ticaret Bakanlığı, dolardaki yükselmeyi bahane ederek bazı ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili çalışma başlattı. Ticaret Bakanlığı çok yakında, tek tek tespit ettiği kriz fırsatçısı vatan hainlerini kamuoyuyla paylaşacak.

ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Bildiğiniz gibi çarşamba günkü yazımda Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak'ın AK Parti'den Seferihisar Belediye Başkanı adayı olabileceğini yazmıştım. Hayrettin Bey, telefonla arayarak önceliğinin Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'ni daha iyi yerlere getirmek olduğunu belirterek, adaylığı düşünmediğini dile getirdi.
Sizlerle paylaşmak istedim.

ESNAFA MÜJDE VERDİ

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ahilik haftasında esnafa müjde verdi. Cahan, "Uşak esnafı saraylara layık" diyerek Uşak'ta bir esnaf sarayı inşa etmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
11. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Cahan, geçen 4 yıl boyunca esnaf için neler yaptığını da şöyle aktardı:
"Esnafımız bizim göz nurumuz, canımız, ciğerimiz.
Geçen 4 yıl boyunca, Atapark'ta esnafımız için satış alanları kurarak onların para kazanmasını sağladık. Çeşitli fuar ve etkinliklere katılmaları için destekledik. Sonra Çanakkale ve Nevşehir Kapadokya gezileri düzenledik" Cahan, önümüzdeki yıllarda Uşak esnafı için yapmayı düşündüğü en büyük projelerinden birisinin esnaf sarayı olduğunu da sözlerine ekledi.
Uşak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş, "Bu yıl gerçekten, muhteşem konserler ve değişik etkinliklerle dolu dolu bir Ahilik Haftası kutlaması yapıyoruz.
Bu konuda tüm oda başkanlarıma, esnaf kardeşlerime ve bilhassa her konuda esnafa büyük destek olan Belediye Başkanım Sayın Nurullah Cahan'a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA