• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Borç yapılandırmasında fırsatı kaçırmayın... ZEKERİYA MUTLU

Borç yapılandırmasında fırsatı kaçırmayın...

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2017, 00:00

6736 sayılı kanun kapsamında kamuya olan borçlarını yapılandıran esnaf sanatkarlarımızın, Ocak ayından Mayıs'a ertelenen ikinci taksitlerini ay sonuna kadar yatırmaları gerekmektedir.
Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016'da ödeyenler ikinci taksit ödemelerini Mayıs sonuna kadar yapmalıdırlar. İlk taksitlerini süresinde ödemeyenler ise, iki taksiti birlikte yatırmalıdırlar.
Önemli ödeme kolaylıkları getiren yapılandırmanın bozulmaması ve kanunun getirdiği haklardan mahrum kalmamak için üyelerimizin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar peşin veya ilk iki taksit ödemelerini yapmaları menfaatleri icabı olacaktır.

Vatandaşın lehine

Bilindiği gibi, geçen yıl Ağustos ayında yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, SGK, belediyeler ve büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları gibi kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngörmektedir.
Bu kanun ile kamuya olan borçların yapılandırılması suretiyle tahsilatların yapılabilmesi, vatandaşa ödeme kolaylığı tanınarak kamuya olan borç yükünün azaltılması, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, unutulmuş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının güncellenmesi hedeflenmiştir.
6736 sayılı kanuna başvuru süresi Kasım 2016'da sona ermiştir. Ancak bazı vatandaşlarımızın bu tarihe kadar gereken ödemelerini (peşin veya ilk taksitleri) yapamaması üzerine kanuna eklenen geçici madde ile son bir şans daha verilmiştir.

Mayıs'a ertelendi

Bu çerçevede borç yapılandırması için müracaat eden üyelerimizin Ocak ayındaki ödemeleri Mayıs'a ertelenmiştir.
Ocak ödemeleri mayıs ayına ertelenen üyelerimiz, yapılandırmalarının bozulmaması için ay bitmeden peşin veya taksitle ödemelerini mutlaka yapmalıdırlar. Çünkü yapılandırmaya müracaat edenler ilk iki taksitlerini yatırmadıkları takdirde fırsatlardan yararlanma şanslarını kaybedeceklerdir.
Ayrıca, Mayıs sonuna kadar ödemelerini peşin yapanlar, peşin ödeme indiriminden de yararlanabileceklerdir.
Netice itibarıyla, 2017 yılı başında ödenmesi gereken taksitlerin süreleri dörder ay uzatılmıştır. Yani Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs'ta, ayrıca Şubat ayında ödenecek taksitler Haziran'da ödenebilecektir. Diğer taksitler de ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren dörder ay ertelenecektir.
Borç yapılandırması için müracaat eden üyelerimiz avantajlı ödeme şartlarından yararlanmalı, mümkünse ödemelerini son güne bırakmamalıdırlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA