• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yapılandırmada yarın son gün ZEKERİYA MUTLU

Yapılandırmada yarın son gün

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2017, 00:00

Hükümet bayramdan önce, (kamu kurumları da dahil olmak üzere) vatandaşların çeşitli kuruluşlara olan borçlarını temizleyebilmeleri için avantajlı bir yapılandırma imkanı tanımıştır.
Buna göre 31 Mart 2017 tarihine kadar olan borçlar için 30 Haziran 2017'ye kadar müracaat edildiği takdirde, borçlu olunan kuruma göre Temmuz veya Ağustos sonuna kadar ilk taksitler yatırılarak mevcut borçlar 6 aydan 18 aya kadar vadeli olarak yapılandırılabilecektir.

Vergi daireleri mesai yapacak

Sözkonusu imkandan yararlanmak isteyen üyelerimizin gecikmeden müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Müracaatta yarın son gündür. Ayrıca bugün ve yarın akşam geceyarısına, saat 00:00'a kadar tüm vergi daireleri yapılandırma için açık tutulacaktır.
Bu ay sadece başvuru yapılacaktır.
Başvuruda herhangi bir ücret ödenmeyecektir. Ödemeler Temmuz ayında başlayacaktır.
Dolayısıyla imkandan yararlanmak isteyen üyelerimizin müracaatlarını bir an önce yapmalarında yarar bulunmaktadır.

Kapsama girenler

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun, 31 Mart 2017 tarihine kadar olan vergi ve prim borçlarına ödeme kolaylıkları ile yapılandırma imkanı tanımaktadır.
Kanun, daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir fırsat vermektedir. Ancak önceki yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin yapılandırılan borçları kapsam dışında tutulacaktır.
Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarını yeniden yapılandıran kanunla, 31 Mart 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenen vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alınmıştır.

Nasıl yararlanılacak ?

Yapılandırmadan yararlanmak için öncelikle borçlu olunan kuruma müracaat edilmelidir.
Müracaatta yarın son gündür.
Taksit ödemeleri;
-Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri ve Belediyelere ilişkin borçlarda ilk taksit 31 Temmuz 2017'ye kadar, -SGK borçları için ise ilk taksit 31 Ağustos 2017'ye kadar yatırılmalıdır.
Diğer taksitler ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemlerde, asgari 6, azami 18 eşit taksitle ödenebilecektir.
Zor ekonomik koşullar altında faaliyet gösteren ve çeşitli nedenlerle borçlarını aksatan üyelerimizin tanınan imkandan yararlanmaları, uygun ödeme koşulları altında borç yüklerini hafifletmeleri menfaatleri icabı olacaktır.

Aidat borçları

Kanun Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) bağlı olan odalarımıza olan aidat borçlarını da kapsamaktadır. Esnaf sanatkarlarımız, 31 Mart 2017 tarihine kadar olan aidat borçları için Temmuz sonuna (31.07.2017) kadar bağlı bulunduğu odaya müracaat edebilecekler ve vadelendirdiği borcun ilk taksitini de Ağustos sonuna (31.08.2017) kadar ödeyebileceklerdir. Üyelerimiz yapılandırma ödemelerini aylık dönemler halinde ve azami 6 eşit taksitte yapabileceklerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA