• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Mutluluk üzerine

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.08.2011, 00:00
Cumartesi sabahı erken saatte uyanıp sütlü neskafemi yaptım ve bahçeye çıkıp ıhlamur ağacının altındaki koltuğuma oturdum.
Sultanköy'deyken geç de yatsam erken uyanırım. İlk işim sütlü neskafemi yapıp sabah serinliğinde bahçede oturup doğanın sesini dinlemektir. Dua eder, meditasyonumu yaparım... Komşularımın hemen hepsi, çoluk çocuk geç yatarlar ve saat ondan önce kalkmazlar. Bir tek sitenin bahçıvanını görürüm bahçeleri sularken.
Sabah güneşi iğde ağacının yapraklarında yakamoz gibi çok hoş parıltılar bırakır. Sahile vuran dalgaların köpüğü fonda, ben doğanın senfonisini dinlerim. Ve her seferinde "işte mutluluk bu" derim, Allah'a şükrederim...
Kahvemi bitirince laptopumu aldım. İnternetten köşe yazarlarına girdim. Her sabah ilk okuduğum yazar sevgili Hıncal Uluç'tur. Baktım mutluluk üzerine Konfüçyus'un tavsiyelerini yazmış sayfasına.
"Bir saatliğine mutlu olacaksanız şekerleme yapın.. Bir günlüğüne mutlu olacaksanız, balık avlamaya gidin.. Bir aylığına mutlu olacaksanız evlenin.. Bir yıllığına mutlu olacaksanız, bir servete konun.. Tüm yaşam boyunca mutlu olacaksanız, işinizi sevin."
***
Yoğun bir haftanın ardından gelmiştik yazlığımıza. İki konser, üç televizyon programı, üç toplantı sığdırmıştım dört güne. Yorgun değildim. Mutluydum. Çünkü işimi seviyordum.
Mutluluk üzerine yazmaya karar verdim. Yine Çinli bir bilgenin kadın ve erkeklere tavsiyelerini not etmiştim. Paylaşmanın tam sırası dedim, okurken biraz da tebessüm edersiniz...
Çinli bilgenin mutluluk için kadınlara 5 önerisi:
1- Ev işlerinde ve zor işlerde sana yardım edecek olan, aynı zamanda da iyi işi olan erkek bulman önemlidir.
2- Esprili, nüktedan ve seni güldürmesini bilen bir erkek bulman önemlidir.
3- Kendisine güvenebileceğin ve sana hiç yalan söylemeyecek bir erkek bulman önemlidir.
4- Seninle aşk yapmayı seven bir erkek bulman önemlidir.
5- Bu dört özelligi tek erkekte bulamayacağın için, varmış gibi davranman önemlidir.
***
Çinli bilgenin mutluluk için erkeklere 5 önerisi:
1- Ev işlerinde ve zor işlerde sana yardım edecek olan, aynı zamanda da iyi bir işi olan kadın bulman önemlidir.
2- Esprili, nüktedan ve seni güldürmesini bilen bir kadın bulman önemlidir.
3- Kendisine güvenebileceğin ve sana hiç yalan söylemeyecek bir kadın bulman önemlidir.
4- Yatakta iyi olan ve seninle aşk yapmayı seven bir kadın bulman önemlidir.
5- Bu dört kadının birbirlerini tanımamaları çok önemlidir.
***
Mutluluk deyince çok beğendiğim bir film geliyor aklıma. Zülfü Livaneli'nin yazdığı romandan uyarlanan, Abdullah Oğuz'un yönettiği Özgü Namal'la, Talat Bulut, Lale Mansur ve Murat Han'ın başrollerini paylaştığı film. İzleyeli dört yıl olmuş. Beni çok etkilemişti.
Aklıma "Mutluluk" filmi gelince doğal olarak Livaneli'yi hatırladım. Livaneli deyince de iki gündür okuduğum "Serenad" adlı romanını.
İnsan olarak, besteci ve yazar olarak çok severim Zülfü Livaneli'yi... Yeni romanının daha başlarındayım ama sanırım beş yüz sayfaya yakın romanı bu hafta sonu bitireceğim. Çok sardı.
"Mutluluk" diye başladık, "Serenad" deyip bitiriyoruz.
Umarım mutluluğun serenadı hayatımızdan hiç eksik olmaz...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA