• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

'Avşar'larla anılar

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2009, 00:00
Şu Hülya Avşar çok "Fettan" kadın. Bir de yanında Pakize Suda'yı düşünün, karşılarında da İvana Sert. Normal saatinde seyredemediğim için arkadaşlarımın anlattıkları ile öğrendiğim Hülya Avşar soruyor programını. Geçen gün Gülengül bu üçlünün programını anlattı bana. Sabahına saat yedisinde uyandım. Haberleri zaplarken programın devamını yakaladım.Sabahın köründe güle güle seyrettim. Hele Pakize Suda'nın "İkoncan"a dehşet veren bakışları, soruları, Hülya'nın Obama'nın karısının hulahup çevirişini gösterip "Şimdi sıra sizde" deyip Hulahup çemberini çevirmesi harikaydı. Ardından kırk ülkede otuz ayrı dile çevrilen "Kayıp Gül" adlı kitabın yazarı Serdar Özkan'ı davet etti. Yıllarca önce bu kitap Türkiye'de yayınlanmış ve hiç ilgi görmemişti. Hakikatten bu kitabın yurtdışında büyük sükse yapması ve ancak bu günlerde ülkemizde ünlenmesi trajikomik bir olay. Hülya'nın yazara "Türkiye aleyhinde bir şey yazdın mı bu kitapta, yazdıysan 'Nobel'i kaparsın" demesi, programın en anlamlı esprisi idi. Slyvie Vartan'ın İstanbul'a geldiği akşam üstü otel lobisinde çok güzel ve şık bir kız vardı. Ablasıyla ortaokuldan almaya gittiğimiz Helin Avşar'dı bu kız. Fotoğrafçısı ile ünlü sanatçıyı bekliyordu. İlk fotğrafını ben çekeceğim dedi. Aynı ablası gibi azimli ve güzel bir kız Helin. Kahvelerimizi yudumlarken tabii ki konuştuğumuz tek mevzu hepimizin hatıraları ile dopdolu andığımız Emral Avşar ve onu gerçekten seven dostaları idi. Bunlardan Şenay Düdek'i hatırladık birlikte ona gönülden yaptığı son vazifeleri ile. Buradan da anmadan edemeyeceğim hayırsever Şenay'ı mı... Bu dünyada bir "Amiral" ımız vardı. O geçmişte çok güzel bir hatıra şu anda bizim için belki ama kalbimizde hep yaşayacak en güzel anılarıyla.

Tanyeli'ye mutluluklar diliyoruz
Size günü gününe, sıcağı sıcağına bir düğün... Şu an Fatih'ciğimle(Ürek) görüştüm. Atina'da kendisi... Tanyeli'nin olay yaratan düğününden bu gece dönüyor. Çok büyük bir sosyete kitlesi önünde evlenmeyi düşleyen milli oryantalimiz sağ olsun Semiramis Pekkan sayesinde bir sosyete grubunu kapmış. Semiramis Pekkan, Oya Germen, Günay Armen düğünde bulunmuşlar. Semiramis olmasaydı, Tanyeli, sosyelitsiz bir düğün yapacaktı. Herhalde Türkan Sabancı, Caroline Koç, Selma Türkeş vb. çok üzülmüşlerdir bu geceye katılamadıkları için. Bu arada Tanyeli'nin candostu Cengizhan Bey'in vizesi yanlış tarihe alındığından 12 saat havaalanında bekledikten sonra evine dönmesi herhalde düğünün tek hazin olayıydı. Sünnet olduğunu defalarca televizyonda yayınlayan yakışıklı milli damadımıza da mutluluklar diliyoruz.

Sanatta coştuk, coşturduk
Hafta sonu İstanbul'a gitmeyi çok arzu ettim ama işimden dolayı gidemedim. Tim Gösteri Merkezi'nde dünya çapında Todes Dans Grubu'nun muhteşem bir gösterisi vardı. Gidemediğine çok ama çok üzüldüm. Pazar günü acısını tiyatroyla çıkardım. Ali Poyrazoğlu- Nilgün Belgün'ün 'İyi Günde Kötü Günde' oyununa gittim. Bol bol gülüp ağladık iki dev sanatçıyla... İzmir bu ara çok güzel sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Çok mutluyum. Her kesime hitap eden bir etkinlik vardı. Mesela 'Efes Pilsen Blues Festival', üç gün boyunca müzikseverleri coşturdu. Geçen haftaki İzmir Kısa Film Festivali de yabana atılır cinsten değildi. Rock severlere Mor ve Ötesi konseri... Çok iyi gidiyor İzmir... Hadi yenilerine doğru...

Derbi'de İzmir farkı
Benim hangi takımı tuttuğum mühim değil, Alsancak, Kordon (gözümle gördüm), Karşıyaka, Bostanlı, Göztepe, Güzelyalı (anlattılar) cumartesi gecesi derbi maçı ile çok heyecanlı bir gece geçirdi. Ama tüm İzmir, takım, gol, galibiyet bakmadan centilmence maçı izledi. Eee bu da İzmir farkı... Yenen de yenilen de bizim çocuklarımız. Fakat bir şeye şaşırdım diğer takımlar Beşiktaş'tan daha fazla sevindiler Fenarbahçe'nin yenilmesine, Neden acabaaaa..?

Bayramda bizbize kalacağız sanırım...
Bu bayram aldığım yakın bilgilere göre çok tutulan ve çok cazip olan yurtdışı turları büyük ilgi görmemiş. Ya son dakka rezerveleri olacak ya da biz bize İzmir'de güzel bir bayram geçireceğiz herhalde... Şimdiden hepinize iyi bayramlar diliyorum. Bayramda çok özel ve çok güzel söyleşilerle beraber olmak üzere...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA