• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Büyük gün, bu pazar

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.12.2009, 00:00
Yakın arkadaşım Erkan Özerman'dan Dario Moreno Ödülü almak üzere Enrico Macias'ın İstanbul'a geleceğini öğrendim. (Dario Moreno Ödülünün ilki Fransa'nın çok ünlü şarkıcılarından Jacques Brel'e verilmişti)
Bizzat davet edildiğim bu törene ben gideceğime onların İzmir'e gelmelerinin daha uygun olduğunu söyledim. Dario Moreno İzmirli'ydi. Ve büyük bir tesadüf eseri aynı gün Dario Moreno'nun anma günüydü. Sevenleri, adını verdiği sokakta buluşup onu anacaklardı. Bu aktiviteyi gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı aracılığıyla sayın Başkanımız Hakan Tartan'a bildirdim. Her zamanki çevikliğiyle olaya hemen sahip çıktı. Beni aşan tüm hazırlıkları kısa sürede halletti. Bu arada Erkan Özerman da bu olaya çok sevindi. Böylece pazar günü Enrico Macias, Hakan Tartan'ın misafiri olarak İzmir'e geliyor ve bu çok değerli ödülü çok sevdiğim İzmir'de alıyor. Böyle bir olaya aracı olduğum için de çok mutluyum.
Öğlen uçağıyla kafile İstanbul'dan İzmir'e geliyor. Dario Moreno Sokağı'na geçiyor. İzmir'in değerli kişileri tarafından, Macias ve Moreno büstleri dışında çok değerli bir klasik müzik ekibiyle karşılanıyorlar. İzmir'in simgelerinden biri olan Asansör'e geçiliyor. 5 çayı'nı takiben otele sohbete geçiliyor. Akşam yemeği de özel menüyle bana ait oluyor. Bu arada bize gelmeden önceki gün İstanbul'da Fransız Konsolosluğu'nda Enrico Macias'a bir davet veriliyor. Bu davette de Ajda Pekkan, Sezen Aksu ya da Esin Avşar'a Dario Moreno ödülü verilecek. Ama hangisi olduğu o gün belli olacak.
Bu uluslararası etkinliğe imzasını İzmir attığı için şimdiden çok mutluyum. Katılan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Seda-Oprah çekişmesi
Seda, seni çok ama çok severim. Dobrasındır, renklisindir, gittiğin her yere ayrı bir hava getirirsin amaaaa Oprah Winfrey'e gelince bi durmak ve düşünmek gerekir. Kız ne yapmışsın öyle? "Oprah'dan ünlüyüm" demişsin. Buna seni kim inandırdı?
Cengiz Abazoğlu'nun Celine Dion'a "senede dört kere sahneye çıkıyor o da yetiyor" demesi gibi olmuş. Celine Dion, 4 senede haftada 5 gün Ceasers Palace Las Vegas'ta sahne aldı.
Oprah Winfrey, senelerdir reytinglerde ilk beşe girer ve inanılmaz güçlü programlar sunar. Şovuna çıkan çoğu kişi ya dünya çapında ünlüdür ya da çıktığı için dünya çapında olur. Keşke ondan bir şeyler kapsak tertemiz programlar yapsak... Ayrıca kadın işlerine öyle bir hakim ki hem zenginlik hem de başarı klasmanlarında (dünya çapında) ilk sıralarda. Kendi adına televizyon kanalı açmış olan tek 'talk show'cu... Geçen seneki Christmas programında (seyrettinse bilirsin) bir kasabada 500 kişiye, 500'er tane (o programın tüm izleyicilerine) buzdolabı, televizyon, mutfak, uçak bileti dağıttı. O duruma geldiğinde rakip olarak görebilirsin tabii. Sen Seda'sın... Bizim Seda'mızsın. Zaten bir numaramızsın, bazı kişileri boşver de Seda olarak hep bir numara kal.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA