• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Geçmişten bugüne yılbaşı...

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2011, 00:00
Çoğu çalışarak geçen yılbaşı gecelerinde en büyük eğlencenin sevdiklerinle birlikte olmak olduğunu çalışmaktan bile keyif aldığım zaman anladım

Gitti gidiyor, geldi geliyor derken 2011 geldi bile. Düşünün kimi 10, kimi 20 derken 50'nin çok üzerinde yeni yıl devirmişim. Birkaçı ailemle, birkaçı çalgılı sözlü, birkaçı özel arkadaşlarla, birkaçı özel yeni yıl seyahatleriyle, birkaçı (en çoğu) çalışarak geçti. Ama hepsinin ilkleri her zaman özel hazırlayarak, büyüdükçe eğlenmeyi şart koşarak, yaşlandıkça hani bu yıl gibi özel bir gece değil de hani normal bir gece gibi gidişata bırakarak kutladım.

EĞLENME MECBURİYETİ

En sonuncuları en güzelleri idi. Eğlenmeye mecbur kaldıkça ne kadar yanlış olduğumu gördüm. Genelde hazırlıklar yapılır, kuaför, kostüm, rezervasyon, hediyeler vs vs. Çok şey bekleriz. Bu yüzdendir ki hayal kırıklığına uğrarız.
Ama yaşım ilerledikçe gördüm ki ne kadar rahat bıraksak kendimizi o kadar unutulmaz hatıralarla dolu bir gece ile yeni yıla gireriz. Tek hasret kaldığım evimde kendi pişirdiğim menumle, hazırladığım minik masa ve çok yakınlarımla geçirdiğim bir iki yılbaşı...
Nerdeee? İnanın bir yılbaşı İzmir'de 7 yerde sahne almıştık 'tıpatıp show'umuzla. Eve dönüşümüz rüya gibi gelmişti.

BOYOZLAR
Yoldan aldığımız 'boyoz'larla çıkmadan hazırladığımız yiyecekleri yemek üzere masa başına oturmamız ne büyük mutluluktu.
Ömrümün ciddi bir bölümünü çalışarak geçirdiğim (evim gibi olan) Uludağ Grand Yazıcı'da her yıl ağırladığımız sanatçılarlarla unutulmaz yeni yıl galaları yaşadım.
En unutulmazı da bizim dev animasyon ekibi ve tıpatıp show'la sahne aldığımız Huysuz Virjin'lisi idi. Bir tanesi de Phuket adasında 'Jung Ceylon'daki sovumuzdu. Hiç unutmam finalde Ahsen (ki bugün Türkiye çapında koreograftır) sahneye önlerde oturan bir beyi çıkartmış ve göbek atmayı öğretmişti. Bu ara şovumuz canlı yayında naklen gösteriliyordu. Menajer kızlardan biri dehşetle seyrediyordu kulisten. Kıza sordum neden bu kadar heyacanlandığıını. Sahnede göbek dansını öğrenen kişi (orada yaklaşık 4000 kişi vardı ve canlı yayın...) kralın kardeşi imiş. Kibarlığından çıkmış, halk da önce şokları yaşamış ardından çılgınca tezahürat yapıyormuş o yüzden. Ardından sahile geçtik, dünyanın her bir tarafından binlerce kişi havaya kağıt fenerler ucuruyorlardı. Çoğu tsunamide yakınlarını kaybedenlerdi.

BİNLERCE FENER SALINDI

Gökyüzü binlerce fenerle dolu idi. Sanki adayı ufolar terk ediyordu. Uçar da gökyüzünde kaybolursa dilekleriniz tutarmış. Benimki kayboldu gökyüzünde ama düşündüm ki dilek dilemeyi unutmuşum. Çok mutlu bir yıl daha geçirdim. Demek ki dilek dilemeye lüzum yokmuş, içinin aydınlığı yansıyormuş zaten.
Yılbaşını mutlak eğleneceğiz diye şartlarsak, sanmıyorum öyle geçeceğini. Ne zaman ki şartlanmayız o kadar güzel hatıralarımız kalır.

AJDA ZEKİ MÜREN VE TARKAN
Hazır çenem açılmışken, düşündüm bir yılbaşımı daha hatırladım. Evde annem, babam ağabeyim ve yakınlarımızla geçen bir yılbaşı. Hediyeler, yemekler derken 23.30'da her şeyi bitirip salonda tüm aile fertleri rahat bir oturma köşesi bulmuştu kendine, çünkü Zeki Müren konseri başlıyordu. Tam 24.00'e iki dakika kala Zeki Müren, Ajda Pekkan ile dans edecekti.

YILLAR ÖNCESİNDE
O saatte herkes evinde, herkes bu sahneyi bekliyordu. Tabii ki muhteşemdi. Allah'a bin şükür yıllar sonra Allah bana bu sahnenin yepyeni versiyonu canlı canlı görmek güzelliğini bahsetti.
Kendilerini bu dev tesisle tanıştırdığım için kendi kendime gurur duyduğum, Ajda Pekkan ile Tarkan'ın aynı saatlerde o zaman olay olan sahneyi bir kez daha yaşattığı anda gözlerimden yaşlar boşaldı. Muhteşem bir nostalji yaşıyordum, kimbilir görenler neler düşünmüşlerdir. Bir tek size anlatmak geldi içimden. Daha sonra beraberce yeni yılı kutladığımız canım arkadaşım Ajda'ya baktım. Helal olsun dedim, o gün de erişilmez PAŞA'nın yanına yakışan tek o idi. Bugünün en büyük erkek starının yanına yakışan yine tek o. Bu duyguları yasayabildigim için çok belki de en mutlu insan bendim Kıbrıs'ta.
Bir ara da düşündüm biz birbirimize yetiyoruz dedim. Bizim hayalimiz buydu yıllardır ama gerçekleştirdiği için Kıbrıs Cratos'u kutluyorum, iyi ki de onlarla beraberim de diyorum.
Yazının başlığını önce 'Hoş geldin 2011' diye yazmıştım. Tabii ki içimden gelenleri yazdıktan sonra baktım ki bu başlık uymuyor, değiştiriverdim. Eskiden bugüne göre yılbaşılarım...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA