• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Benim Türk lokumum Selma

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2011, 00:00
Benim vazgeçilmezlerimden Selma'm (Türkeş) geçen hafta yurda döndü. isviçre'de idi. Oğulları ve çok sevdikleri cici ablaları Alara Malaz ve ailesi ile harika bir tatil geçirdi. Bir tek 3 saatlik heyecan dışında. İki yakışıklı ve enişteleri kayakta kaybolup ancak helikopterle kurtarılabilmişler. Selma'nın o 3 saatini düşünemiyorum. Geçen gün Selma'mın o huzurlu evinde bol bol konuştuk, dertleştik, canım arkadaşımla. Belçikalı erkek arkadaşı 'my Turkish delight' diye ansiklopedi görünümünde bir eseri Selma'ya özel bastırdı, ve 'sevgililer günü' armağanı yaptı. İçinde Selma ve ailesi ile olan tüm Türkiye fotoğrafları ve yazılar var. Darısı bütün hanımların başına. Bir gazetede çıkan yazıda arkadaşımdan 60'ına merdiven dayadı diye bahsediliyor. Sadece bir şeyler yazmak bilmem gazeteciliğe sığar mi? Keşke benim kadar eski tanısaydınız Selma'yı. Bu haberi hiç umursamayacağını ve de tam 10 sene geriye gitmeniz gerekeceğini bilirdiniz.

PLEVNE TAVUKÇUSU

Gün yok ki yeni bir yer açılmasın. Pastane, restoran, eczane, bakkal, şarküteri, hediyelik eşya dükkanı, kuruyemişçi, butik... Daha neler neler... Ama bazı mekanlar vardır ki yenisi onun yerini alamaz. Belki bir restoran veya butik bekliyorsunuz ama benim behsedeceğim bir tavukçu... Evet bir tavukçu. Plevne Bulvarı üzerinde, Gül Sokağı'nın kenarında Plevne Tavukçuluğu. İzmir'e geldiğim günden beri oradan alışveriş yaparım. Tavuk, mantar, yumurta, peynir, baharat çeşitleri... Bunları hep alırdım da şimdilerde bir tavuk çevirme yapıyorlar ki, bir de evlere servis bir de 'kürek helvası'. Mutlak tavsiye ediyorum...




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA