• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Bodrum'da hem bayram hem doğum günü coşkusu

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2011, 00:00

Önce doğum günüm için bir araya geldik dostlarımla, şimdi de bayram eğlencelerinde buluşacağız. Bu yıl Bodrum'da bayram dolu dolu yaşanacak


Bu yıl da Hayri Abi'm (Yazıcı) bana sürpriz bir yaşgünü partisi düzenledi her yıl ki gibi Bodrum Grand Yazıcı'da.
Başta Bodrum'un sembollerinden Akrep Nalan, Fatih Ürek, güzeller güzeli arkadaşım (benim gibi yaşlanmayan) Gülşen Işık, yine Bodrum'un gediklilerinden sevgili Mukaddes Akçay, Aşık Ailesi, canım kardeşim Levent Urhan, 92 yıllık!! arkadaşım Neslihan Yargıcı, bana sürpriz yapıp gelen sahnelerin çok sevilen ismi Altay ve eşi Gülsüm, Türkbükü'nün sembolü İsmail'ciğim (Akkaya), kendi dalında tek favorim Tanyeli ki kısa da olsa şovunu yaptı. Gelmeleri benim için çok büyük sürpriz olan Muzi Karaata ve Saffet, Maça Kızı'nın yöneticisi Ayşegül Ozan, benimkinin ardından Grand Yazıcı Beach'de doğum gününü yapan Lolita, Reyhan ve Enis Çiftçi, Hasan Şer Abi'm, yine benim gibi aslan olan Melek Boz'um, kuzey kutbunda olduğu için gelemeyen Ahu Aysal'ın güzel kızı Ala Şirin Aysal, kadim dostlarımdan Hamza Kaya, daha kimler kimler geldi güzel geceme. Otelin yiyecek içecek bölümü muhteşem bir Ramazan menüsü hazırladı neler yoktu ki. Pideler, tandırlar, güllaçlar vs. muhteşemdi. Konukları beraberce ağırladığımız Lale Abla'm (Yazıcı), Hayri Abim ve Ozan Şer ve Bahar'ımın üşenmeden İstanbul'dan aldığı hediyelerle diğer konuklarında yaptığı gibi çok şımarttılar. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Nalan'ın bu gece söylediği bir sözle yazımı tamamlıyorum. "Her sene sağol bizi bir araya getiriyorsun ama her geldiğimde de Allah'a şükür bu yılda sağliğimiz yerinde beraberiz eğleniyoruz dedirtiyorsun bize iyi ki varsın"

BAYRAM GELDİ HOŞ GELDİ

Bayram geldi hoş geldi. Çok eskiden bayrama yakın tüm aileler keselerine göre mutlak alışverişe çıkar, bayramın her günü nerelere ziyarete gideceklerini ve hangi günler, hangi akraba ve dostlarının onlara geleceklerini kararlaŞtırırlardı. Bayram da tüm sevdiklerinizle birlikte olmanızı sağlardı. Bu arada büyükler, gençler ve de küçükler sohbet etme, eğlenme, özlem giderme fırsatını bulurlardı. Yıllar ilerledi, bu kez bu adetler gün kaybetti. Bayramın birinci belki de ikinci günleri aile ve dostlara ayrıldı. Diğer günler tatillere harcanmaya çalışıldı. Gelgelelim bu günlere... Arife gününden başlamak üzere gerek yurtiçi gerek yurtdışı seyahatler gündemde. Hele hele seyahat acentelerinin cazip teklifleri ile çok daha ilgi çekti bayram seyahatleri. Yurtdışı paketleri ful götürürken, yurt içinde (eskiden Antalya ve Bodrum tatil yöreleri bilinirdi) başta Çeşme ve Bodrum olmak üzere Göcek, Karadeniz sahilleri, Ege turları vb. tatil yöreleri başa geçti.
Tabii ki Çeşme- Bodrum rekabeti hızının en üst düzeyini aldı. Gençler değil aileleri ile evde bayramı tatmak, seyahatlarinde bile aileden kimseyi görmüyorlar. Tabii ki bu yazdıklarım genel, hani gazetelerde çok gözükenler için.
Tabii ki bence hiç tatil eğlencesi sayılamayacak programlar hazırlanıyor. Tatil eğlencesi genelde şovdur, belki de özel ihtimamla hazırlanmış konserdir. Hani eski gazinolarin gece kulübüne dönüştürülmüş programları değil. Maalesef öyle bir çizgiye gelindi ki eğlencenin, eğlenceyi hak etmek için emeksiz, sadece maddiyat için yapılan gösteri bile diyemeyeceğim durumunda.
Hele Kıbrıs rekabetleri... Bir de telefonlarla yapılan bayram tebrikleri. İşte bayramlar böyle oldu.

BODRUM YOĞUN

Gelelim, Bodrum'a... E müsaade edin de Bodrum bayram programlarını Bodrum'un bir oturanı olarak aylardır buranın en gözde mekanlarından Grand Yazıcı'dan yazayım.
Bilirsiniz, ne ise onu anlatmayı vazife bilirim. Bodrum'a gelenler genellikle şu sayacağım yerlere giderler. Yıllardır yerini muhafaza eden Küba. Meşhur yeri dışında Gündoğan'da açtığı beach'i çok tutuluyor. Bu yıl Türkbükü Kumm'da faaliyete geçen '29' en 'in' mekanlardan biri oluverdi. Herkes ama herkes orada. Ship- ahoy tam gaz. Eski hızından hiçbir şey kaybetmezken en iyilerden biri de yine 'Maça Kızı'. Bu arada Grand Yazıcı'nın restoran ve Spa'sını atlayamayacağım. Bu kış sezonu Grand Yazıcı Spa'nın çok ama çok büyük sürprizleri var, hava atmasam da biri benim. Diğerlerini önümüzdeki günlerde muhteşem bir davetle anons ediyorum. Arkadaşım diye değil ortağı olduğu Cook Shop kapısındaki kuyruk ile Bodrum'un en 'in' mekanlarından biri olan Fatih'im (Ürek) fırsat buldukça patronluğunu tadıyor. Marina aynen eskisi gibi dolup dolup taşarken, Gümüşlük başta Mimoza olmak üzere Sun set'te (gün batımı) rakip tanımıyor. Bir de Cennet köyü dolup taşıyor, gece yaşamında tabii ki 'Vittoria' kendi başına aynı yerde, aynı süksede...
Hele özel DJ geceleri en iyileri. Bir de bu yaza damgasını vuran dolup taşan 'Fink'in yanıbaşında 'Bar beast', yemeği ve inanılmaz başarılı performansları ile DJ leri ve ambiansı ile dolup taşıyor.

EN FAVORİ MEKANLAR

Bu benim bizzat gidip gördüklerim. Kulak dolgunlukları hariç, gece yaşamında benimle yıllardır beraber çalışan canım Ömer'imin (Yılmaz) bulunduğu 'Onikon'daki Aydın'ın şovu, Cenk Eren'in Kıbrıs'ta bile Tanyeli'm ile sergilediği 'My pavyon'daki şovun yanı sıra bayramda misafirimiz olacak olan, sahnedeki ilk günlerini değil de yıllarını benimle yaşayan canım Sibel'imin (Can) Antik Tiyatro'daki konseri ve benim ennnnn lerimin en tepesindeki her zamanki dostum Ajda'mın teknik hatalardan dolayı ertelenen konseri (ki bayrama damgasını vurur) benim için bayram şenlikleri. Bu bayram benim de bayramım Bodrum'da düşünün 2 en sevdiklerim Ajda bir, Sibel iki... Bir de tabii ki bir de 'Carmen', 'Rockn Roll' ve bu gece gideceğim 'Mevlana' gösterileri ile Türk ve Amerikan Bale gösterileri... Geçen akşam tam onu düşünüyordum, bu gösterileri kaçırmaz diye, Hıncal (Uluç) Abi'me rastadim. Tüm ekip bale için gelmişlerdi bile. Bu da bayram şekeri oldu Bodrum için.
Size Bodrum haberleri vermeye devam edeceğim, hepinize iyi bayramlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA