• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Bir başkadır Hacı Memiş'te yaz

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.07.2012, 00:00
Çeşme'nin en Çeşme kalmış bölgesi bence Hacı Memiş mahallesi. Otantik görünümünü, en önemlisi otantik ruhunu saklayan tek mahallesi. Kışın gelip gördüğüm, bu yaz çalıştırdığım Lavanta restoranın bu bölgede olması bana Çeşme'yi büyük bir hazla onaylattı. O mecburi bir ileri bir geri tur atılan, turistik gezileri de aşmış, Alaçatı'nın olmazsa olmazı cadde ve sokaklardan sonra Hacı Memiş mahallesi bir rüya gibi geldi. Tabii ki insanların birbirlerini görmek için tur atıp en kalabalık yerlerde oturmaları, içtiklerinin, yedikleri lokmaların sayılması hoşa gidiyor düşüncesi buraları dolduruyordu. Ama biraz özel olmak isteyenler bu mahalleyi tercih eder düşüncesi buraya itti beni. O kadar ki bulduğum birçok ev haricinde buradaki yerleşimler beni çok daha cezbetti.

ÇOCUKLUĞUMUN BAKKALI
Dutlu kahvesi, geçen yıl hayran kalıp size tanıtmak için söyleşi yaptığım 'pop' adlı şahane mağaza, her gün yenisi yapılan, sadece makarna ikram edilen 'Pasta', kültürü ve zarafeti ile antika eksperi ki her sabah güler yüzünü gördüğüm, kapı önünde sohbet ettiğim Destina, mahallede 2 butik oteli (Adaçatı, Aşk), inanılmaz restosu 'Anna Perena'sı ve kahvaltı yeri olan Ayşegül ile Suna ve Hakan'a ait mekanları, tek odalı muhteşem saray oteli ve içeriden sizi alamayacakları güzellikte eşyalar objelerle süslü tek geçtiğim 'Muzna-Murat'ın 'Kuş Kafesi', en başarılı sanatçıların en iyi eserlerini sunan 'Galeri Su' adı gibi berrak sahibesi Su, ev yemekleri ile imzasını mahalleye atan 'Asma yaprağı'nın sahibesi Ayşe her sabah önünden geçip selamlaştığım hatta öpüştüğüm kişiler, mekanım 'Lavanta' yolunda.
Hele bir eski eser satan dükkan var ki.... Önünden her geçtiğimde gramofonda çaldığı hakiki taş plakları dinlemek için mola veriyorum. Antikanın asaleti, camın büyüsü 'Camgeran', ve de ve de bir "Yörük Bakkal" var ki benim çocukluğumun bakkalı aynı. Dekoru, renkleri, sattıkları ve de en önemli unsuru bakkal kokusu... Hele orijinal elbiseler ve aksesuarların sergilendiği, özel resimlerle 'Kart postal', Dutlu kahve ile başlayan mahallemiz Sunay Kıraathanesi ile devam ediyor. Saymakla bitmez Hacı Memiş'in güzellikleri... Arzum bu bölge hep böyle kalsın, yeni mekanlar oluşsun tabii ki, ama lütfen bu doku bozulmasın.
Hacı Memiş'te minik gündüz partileri de veriliyor. Bunlardan birine geçen gün şahit oldum. Muzna geçen gün mekanına İzmirlilerden bir demet toplayıverdi. Bunların arasında Chicago'da ülkemizi başarı ile temsil eden başarılı Onkolog Erol Yorulmazoğlu ve eşi Zeynep de vardı. Onların Chicago'da bizim eserlerden oluşan müzeleri olduğunu duyunca iftihar ettim.

TURA DAVETLİSİNİZ

Dün gece bana yemeğe gelen çocukluğundan tanıdığım güzeller güzeli Asrı (Kuseyri), yakışıklığına ve güzelliğine hayran kaldığım oğlu ve kızı, ablası, en değerli hanımefendilerimizden Zeynep Çarmıklı bende, yani Lavanta'da yemekte idiler. Saydığım mekanları tek tek gezdik. İnanın hayran kaldılar, hafta sonu Ahu'mun kaldığı gibi. Hatta "Mahallenin fahri turizm firması gibisin" dedi Ahu'm turumuz bitince. Bu satırları tüm okuyanları mahalle turuna davet de edebilirim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA