• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Çeşme'de özel bir Ramazan gecesi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2013, 00:00
"Fatih Ürek 'Besim için bir şarkı oku deseler 'Yatcaz kalkıcaz hooop ordayım'ı okurdum" diyor hep... Yalan payı da yok. Pek seviyorum gezmeyi, ama bilinçlisini... İyi pazarlar. Kimimiz Çeşme'de, kimimiz Urla'da, kimimiz İzmir'de... Nerede olursak olalım dileğim hepimizin mutlu bir pazar, mutlu bir Ramazan, mutlu bir yaz geçirmekte olması. Ben Bodrum'dayım. İnsan kuş misali. Fatih (Ürek) onu her izlemeye gittiğimde 'Besim için bir şarkı oku deseler 'yatcaz kalkıcaz hooop ordayım'ı okurdum.' diyor bu ara. Yalan payı da yok. Pek seviyorum gezmeyi, ama bilinçlisini. Yarın Çeşme'deyim, o 'top' grubumuzla, özel mi özel bir Ramazan eğlencesine...
Çok güzel bir şey sevdiklerinle olmak. İyilik, zarafet ve iş kadınlığı üzerine bir de inanılmaz pozitif bir enerji... Zeliha Toprak, İzmir Fahri Fransız Konsolosu. O kadar sevgi dolu, bir o kadar da işinde başarılı bu değerli arkadaşımızın geçen gün akşamüstü Fransız Kurtuluş Bayramı nedeni ile konsoloslukta verdiği davet kendi enerjisi gibi harika geçti. İzmirimiz'in sayılı iş adamları, iş kadınları ve de ailelerinden oluşan topluluğa Başkonsolos Herve François Margo ve eşi günün anlamında bir konuşma ile geceye başlangıç imzasını attı. Kudüs'e aynı vazife için tayin edildiğinden Türkiye'yi çok sevdiğini bildiğim Başkonsolos biraz buruktu, bu arada Türkçe'sinin de iyice ilerlediğini belirtti.
Çok tabii ve kültürlü olan konsolos ile bir kaç sene evvel İstanbul'da ünlü Fransız sanatçısı (idolüm) Sylvie Vartan için verilen davette tanışmış ve aynı fikre sahip olmuştum. Güler yüzü ile konuklarla tek tek ilgilenen Zeliha Hanım'ın güzel kızı Yasemin nefis bir kıyafetle karşıladı herkesi. Bu elbisenin Zeliha Hanım'ın genç kızlık (Yasemin'in yaşındaki günlerinden) kıyafeti olduğunu duyunca hayranlığım arttı bu güzel aileye.

İTALYA YOLCULUĞU
Önümüzdeki hafta anlatacağım harika İtalya günlüklerimden bir pasaj sunmak istiyorum size. Büyük bir heyacanla yerlerimizi ayırtıp canım arkadaşlarımla gittiğimiz Pisa'daki konserden bu pasaj. Dünyanın şu günlerde belki en iyi tenoru Andrea Bocelli'nin muhteşemin üstündeki konseri. 10 binlerce kişi ile izleme fırsatını elde ettiğimiz bu unutulmaz ve paylaşması bile zor müzik şölenini gözyaşları içinde izledik. Her dakika şükür ettim dünya gözü ile bu dev kalabalığın içinde olabildiğime. Kalabalığı ve organizasyonun büyüklüğünü anlatabilmem için arabamızı park ettiğimiz yerin konser sahasından tam 3 km. mesafede olduğunu ve bizden sonra 3 km. daha parkın uzadığını kaydetmek istiyorum. Genci, yaşlısı bu yolu neşe içinde yürüyüp yerlerini alıp huşu içinde balesinden, yüzlerce kişinin yer aldığı orkestra ve vokaline dekorundan ışığına inanılmaz ses düzenine her hazırlığın mükemmel olduğu gösteriyi büyük bir mutlulukla izlediği bu muhteşem gecede bulunabildiğim için şükranlarımı sundum, şükürler olsun dünya gözü ile bu kadar mutlu olabildim bir kez daha. Birkaç yıl önce Şenay'ımla (Düdek) Hamburg'a Tina Turner konserine gitmiştik. Çok ama çok seviyorum böyle güzellikleri.

BÜYÜK BİR COŞKU İLE...

Yine şükürler olsun dün gece Bodrum'da birkaç günlüğüne hasret giderdiğimiz Ahu'mun evinde Gülşen'le (Işık), Ala ile, Burcu, Selin ve Fatih ile yıkılası bir gece geçirdik. Ne güzel aylarca görüşemesen bile aynı yerden aynı coşku ile devam... Dostlukları. Bu arada Ahu'mun seyahat listesinde minik bir aralık bulduk, Güney Afrika'mıza.
Hepinize harika bir hafta diliyorum, yenilikler, güzellikler, sağlıkla dolu...Tekrar hayırlı Ramazanlar...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA