• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Midye pilakisi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2010, 00:00
50 adet iç midye
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet patates
2 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

Bu pazar, değişik bir deniz ürünü denemek isteyenler için bir tarif paylaşıyorum sizinle: Midye pilakisi.
Yemeği yapmaya midyeleri temizlemekle başlayalım. ilk olarak midyelerin kıllarını temizleyip iyice yıkayalım. Daha sonra ayıkladığımız midyeleri süzgece koyup suyunun süzülmesini bekleyelim. Dİğer yandan havucu ve patatesi haşlayalım. Haşlanmış sebzelerimizi dilim dilim doğrayalım. Bir tencereye koyduğumuz zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı hafifçe öldürelim. Soğanın içine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi eğer domates kullanmayacaksak da sulandırdığımız salçayı koyup birkaç dakika birlikte kavuralım. Dahas sonra bu karışımın içine kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyeler, bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirelim. Üzerine tuz ve karabiber ilave edip; ardından 2-3 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ekleyip yaklaşık 20 dakika pişirelim. Daha sonra ocaktan almaya yakın, bir limonun suyunu koyup, tekrar 1-2 taşım daha kaynatalım. Daha sonra ateşten alalım. Midyeleri servis tabağına koyup üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım Afiyet olsun.

Pandispanyalı baklava

Yarım yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Pandispanya için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1/4 limonun suyu
Üzerine:
İri çekilmiş fındık veya ceviz

Baklavanın malzemelerini düz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamındaki hamuru 20 bezeye bölün. 10 bezeyi ince bir yufka olacak şekilde açın ve tepsiye dizin. 10 bezeyi bu şekilde bitirin. Pandispanya için olan malzemeleri; yumurta, şeker ve kabarma tozunu beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üzerine fındık veya cevizi dökün. Hazırladığınız pandispanya hamurunu 10 yufkanın üzerine dökün. Daha sonra diğer 10 bezeyi de açarak, pandispanyanın üzerine örtün. Hazırladığınız baklavayı dilediğiniz şekilde keserek üzerine tereyağı dökün. 170 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Baklava fırına girmeden önce şerbetini hazırlayın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün. Ve daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA