• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Beğendili tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2010, 00:00
2 adet piliç göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 su bardağı mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardağı domates suyu
Beyaz biber, tuz
Beğendi için:
1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Oldukça lezzetli ve yapımı da zahmetsiz bir yemek olan beğendili piliç için öncelikle beğendiyi hazırlayalım. Beğendi için ilk olarak patlıcanları közleyelim. Közlenmiş patlıcanları elimizle parçalara ayıralım. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 çorba kaşığı unu erimiş yağda kavuralım. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edelim. Sonra üzerine patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla yaklaşık 15 dakika karıştıralım. Macun kıvamına gelinceye kadar pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alıp tuz ve karabiber katalım. Daha sonra piliç göğsünü ince ince doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavuralım ve ocaktan alalım. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğradığımız sarımsak ve soğanı kavuralım. Mantar ve biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edelim. Birkaç dakika çevirdiğimiz malzemeye kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edelim. 5-10 dakika pişirdikten sonra tuz ve beyaz biberi ekleyelim ve beğendiyle birlikte servis yapalım. Afiyet olsun.

Gelin bohçası

1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
Yarım kg nişasta
400 gr tereyağı
2,5 su bardağı Antep fıstığı
Kaymak
Şerbet için:
1 kg şeker
3.5 su bardağı su

Geniş bir kaba unu eleyin. Üzerine yumurtaları kırıp tuzu ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika bekletin. Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün. Üzerine nişasta serpin. Hamurları yassı hale getirin. Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın. Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin. Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste dizin. 8 santim çapında kareler kesin. Karelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun. Karenin dört ucunu üstte birleştirerek, sıkıştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün. Fazla yağı eğerek boşaltın. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA