• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ayna ayna söyle bana 15 yıl önceki ben miyim? FİLİZ İÇKE ÖNAL

Ayna ayna söyle bana 15 yıl önceki ben miyim?

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2010, 00:00
Zamanda geriye dönüş sadece bilim kurgu filmlerinde olmuyor. Total yüz gençleştirme ameliyatı 7 saat sürüyor, bir gün hastanede kalıyorsunuz ve sadece 20 gün sonra sosyal hayata geri dönüyorsunuz. Tabii çok daha genç bir yüzle!

İnce çizgiler, yaşanmış yılların izi olarak orta yaşı süren pek çok kadına ve erkeğe ne kadar yakışıyorsa, zaman ilerledikçe yerçekimine karşı koyamayan ciltte sarkmaların artması ve kırışıkların derinleşmesi de o denli can sıkıcı olabiliyor. Her ne kadar botoks, dolgu ve benzeri ameliyat dışı yöntemler belli bir süre için çözüm gibi görünse de, daha genç bir görünüm isteyenler gün geliyor daha radikal bir çözüm arayışına yöneliyor. Bu noktada da karşımıza "Kombine ameliyatlarla yüz gençleştirme" kavramı çıkıyor. Kavram bizler için yeni olsa da içeriğine aşinayız aslında. Bu tür bir ameliyatta yüze uygulanan cerrahi girişimler şunlar:
-Yüz germe
-Göz kapağı
-Alın
-Boyun
-Burun
Tüm bu girişimlerin tek bir ameliyatta yapıldığını belirten Ege Üniversitesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Cüneyt Özek, "Ameliyat, ortalama 7 saat sürüyor. Ameliyat sonrası bir gün hastanede gözetim altında tuttuğumuz hastalarımız, ortalama 20 gün içinde de makyaj yapabilecek, sosyal yaşama katılabilecek duruma geliyor" diyor.
Peki böyle bir ameliyata ne zaman ihtiyaç duyar hale geliyoruz? Profesör Doktor Cüneyt Özek, kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 45 yaşında bu ihtiyacın başladığını, 65 yaşına kadar da bu ameliyatların yapılabildiğini belirtiyor. Elbette genel sağlık durumu da bu ameliyata uygunsa.

İZLER GÖRÜNMÜYOR

Profesör Doktor Cüneyt Özek, "Kombine ameliyatla total yüz gençleştirme ameliyatı, ne kadar bir gençleşme vaat ediyor?" sorusunu ise şöyle yanıtlıyor: Şu yaşınıza geri dönersiniz diye net bir rakam vermek çok doğru değil. Ama ortalama 10-15 yaş geriye dönüldüğünü söyleyebiliriz" diyor. İstisnasız her estetik operasyon için sorulan soruyu biz de sorduk: "İz kalıyor mu?" İşte Prof. Doktor Cüneyt Özek'in yanıtı: "İzsiz ameliyat yoktur. Mutlaka her ameliyat sonrasında iz kalır. Önemli olan izlerin görünmeyecek şekilde saklanmasıdır ve estetik cerrahinin bugün geldiği noktada biz bunu başarabiliyoruz."

ERKEKLER DE İSTİYOR

Yüzde yaşlanma belirtilerinin 35 yaşından itibaren daha net görülmeye başladığını dile getiren Prof. Dr. Cüneyt Özek, cilt yapısının yaşlanma sürecinde çok önemli olduğunun da altını çiziyor: "Doğa, cilt yapılarındaki farklılıklar arasında ilginç bir denge kurmuş. Kalın ve yağlı cilt daha az sarkma eğilimindedir. Ama ince ve kuru ciltli kişiler de daha çabuk seyreden yaşlanma sürecine karşın ameliyatlardan daha iyi sonuçlar alıyorlar."
Hastalar, ameliyattan ortalama 20 gün sonra makyaj yapabilir, sosyal hayata katılabilir duruma geliyor diye belirttik ama böylesi bir gençleştirme operasyonu, kadınlar kadar erkeklerden de ilgi görüyor. Günümüz erkeği de artık kilosunu, görünüşüne dikkat ettiği için, zamanın izlerini, zamanı geldiğinde yüzünden silmek de tereddüt etmiyor. Uzmanlara göre erkeklerin estetik müdahalelere olan ilgisi günümüzde bir hayli yüksek ve önümüzdeki on yıllarda bu ilgi katlanarak artacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA