• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kendi yağınızla incelten yöntem: biokavitasyon FİLİZ İÇKE ÖNAL

Kendi yağınızla incelten yöntem: biokavitasyon

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2010, 00:00
Diyetle yok olmayan inatçı fazlalıklara çözüm getiren biokavitasyon cihazı, yağ hücrelerini parçalayarak her seansta ortalama 2-5 santim incelme sağlıyor

Uygulama yapılan alanlarda yağ hücrelerinden açığa çıkan yağlar, vücudumuzda enerjiye çevrilirken düşük yağlı diyet ve egzersizle beraber incelme gerçekleşiyor

Yeme ve yaşam alışkanlıklarını değiştirerek sağlıklı bir diyetle ideal kilosuna ulaşabilen kişilerde bile ne yazık ki bölgesel yağlanma sık rastlanan bir sorun. Neyse ki teknolojik gelişmelere paralel olarak her geçen gün daha etkili hale getirilen cihazlar, hanımları bu "can sıkıcı" durumdan kurtarıyor. Clinik A Plus'tan Dr. Hale Güler, "Bölgesel yağlanmada kuşkusuz en kalıcı tedavi yöntemi cerrahi girişimlerdir. Bu uygulamalar ile istenmeyen yağ dokusu vücuttan alınır. Ancak gerek cerrahi girişim sırasında gerek sonrasında doğabilecek riskler, gerekse cerrahi iyileşme sürecinin uzun olması pek çok kişiyi bu yöntemden uzaklaştırmaktadır. Bu nedenle bu amaca hizmet etmek üzere pek çok cerrahi olmayan yöntem geliştirilmiş, bu konuda birçok cihaz üretilmiştir. LPG, mezoterapi, pasif jimnastik, lenf drenajı bunlardan bazılarıdır" diyor.
Dr. Hale Güler, son günlerde yurtiçi ve yurtdışında bölgesel incelme sağlayan cihazlar arasında bu alandaki teknolojik gelişmenin ortaya koyduğu en son ürün olarak gösterilen biokavitasyon cihazı hakkındaki sorularımızı yanıtladı.
Biokavitasyon cihazının, etkinliği ve sonuçları ile bölgesel yağlanma, selülit, sarkma gibi problemlerde belirgin bir üstünlüğü olduğunu dile getiren Güler, "Biokavitasyon; düşük frekanslı ultrason teknolojisi ile yağ hücrelerini parçalayan bir cihazdır. Uygulama yapılan alanlarda mevcut yağ hücrelerinin zarlarının geçirgenliği artar, yağ hücrelerinden açığa çıkan yağlar, vücudumuzda 'serbest yağ asitleri' olarak dolaşıma katılır, yani kullanılabilir hale gelir. Bu dönemde düşük yağlı diyetle beslenip, egzersiz uygulayarak bu kullanılabilir yağ parçacıkları enerjiye çevrilir ve incelme gerçekleşir. Bu uygulama sırasında diğer doku ve organlar zarar görmez" diyor.
-Uygulama nasıl yapılıyor?
Uygulama yapılacak bölge önceden belirlenir. Seans süresi 45 dakikadır. 7 günde bir seanslar tekrarlanır. Uygulama sonunda diyetisyenimiz tarafından hazırlanan düşük yağ içeren özel diyet programı kişiye verilir.
-Toplam kaç seansta sonuç alınabilir?
Ortalama olarak 6 seanslık bir program önerilir. Ancak kişinin özel gereksinim ve beklentilerine göre bu sayı elbette artırılabilir.
-Biokavitasyon uygulamasının kişiye sunduğu avantajlar neler?
* Her yaş ve her cilt tipine uygulanabilir.
* 7 günde bir 45 dakikalık uygulama, kişinin günlük aktivitesini engelleyecek bir zaman kaybına neden olmaz.
* Acısız bir uygulamadır.
* İstenilen bölgedeki yağların yakılmasını sağlar ve kişinin kendi yağı enerjiye çevrilir.
-Hangi bölgeler bu yöntemle inceltilebilir?
* Kollar
* Bacaklar
* Dizler
* Karın
* Bel
* Basen
* Diz üstü
-Seanslarda ne kadar incelme sağlanıyor?
Klinik çalışmalarda elde edilen verilere göre, her seans sonucunda yapılan ölçümlerde 2-5 cm'lik bir incelme elde edilmiştir.
-Çok kilolu kişilere bu tür yöntemleri öneriyor musunuz?
Çok kilolu kişilere öncelikle sağlıklı bir diyet programı uygulamalarını öneririm. Biokavitasyon cihazı bölgesel zayıflamada etkin bir yöntemdir. Bu nedenle bu kişiler ideal kiloya ulaştıktan sonra kalan bölgesel yağlanmaları gidermek için cihazdan faydalanırlarsa daha yüz güldürücü sonuçlar elde edebilirler.
-İncelen bölgelerde sarkma görülür mü?
Bu yöntem yağ hücrelerini parçalayarak incelmeyi sağlar. Aynı zamanda radyofrekans uygulaması da yaptığından bölgesel toparlanma sağlayarak sarkmayı engeller.
-Biokavitasyon cihazından sadece kadınlar mı faydalanabiliyor?
Bölgesel yağlanma, günümüzde erkeklerde de görülen bir sorun. Dolayısıyla biokavitasyonun bölgesel incelme sağlayan özelliğinden erkekler de fayda görebilir.
-Biokavitasyon cihazında seanslara giren bir kişi diğer yöntemlerden de faydalanabilir mi?
Kişinin selülit derecesi, sarkma miktarı ve bölgesel yağlanması gibi
sorunların tümü saptandıktan sonra yöntemin etkinliğini artıran mezoterapi, LPG, pollagen-radyofrekans, pasif jimnastik, sargılama yöntemler de daha kısa sürede etkin sonuç alabilmek adına beraberce uygulanabilir.

YARIN: KEYİFLE DİYET YAPMAK MÜMKÜN MÜ?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA