• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Farkını ilk seansta gösteren uygulama: Kavitasyon ve radyofrekans FİLİZ İÇKE ÖNAL

Farkını ilk seansta gösteren uygulama: Kavitasyon ve radyofrekans

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.06.2010, 00:00
Selülit görünümünü yok ediyor, inatçı yağları istenmeyen bölgelerden uzaklaştırıyor, çok daha gergin bir cilt vaat ediyor...

Ne kadar çabalarsak çabalayalım, diyet ve sporla kurtulamadığımız bölgesel fazlalıklar ve bacaklardaki selülit görünümü canımızı sıkıyor. Neyse ki sağlık ve güzelliğe dönük teknolojik gelişmeler öyle bir noktaya geldi ki, artık tüm bunlardan kurtulmak için bize düşen sadece uzanıp kendimizi uzman ellere teslim etmek.. Kavitasyon, incelme sağlayan yöntemler arasında bu yıl daha çok öne çıkan isim oldu. COAX CRF ise radyofrekans ve kavitasyonu bir arada kullanarak cildin daha derinlerine inebilen yapısı ile bir adım öne geçmeyi başardı. Uygulama hakkındaki sorularımızı Essi Güzellik Merkezi'nden Dr. Pınar Akın yanıtladı.
-Kavitasyon ve radyofrekans ile zayıflama ve gençleşme nasıl sağlanıyor?
Kavitasyon ve radyofrekans, bölgesel yerleşmiş yağların giderilmesinde ve selülit tedavisinde, ister tek başına, ister diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kombine kullanılabilen çok gelişmiş bir sistemdir.
Cildin epidermis katmanına düşük radyofrekans verilmesiyle birlikte yağları eritirken, farklı radyofrekans dalgaları ile cilde kontrollu derin ısı tedavisi uygulayarak aynı zamanda cildin gerginleşmesini, sıkılaşmasını kollojen dokusunu uyararak sağlayan sistemin adı 'Coax CRF'dir.
Dr. Francesco Ferrari, uzun süren laboratuvar araştırmaları sonucunda yüzlerce denek üzerinde çalışarak sistemi mükemmelleştirmiş, mevcut sistemlerden 100 kat daha etkili sonuçlar alındığını kaydetmiştir.
Düşük frekanslı ultrason dalgaları ile kavitasyon uygulaması, bölgesel yağ birikimlerini azaltır ve vücudu yeniden şekillendirir. Oluşan ultrason dalgaları, yağ hücre zarlarını parçalar ve açığa çıkan yağ da vücuttan atılmak üzere kan ve lenf yoluyla bölgeden uzaklaştırılır.
-Ne amaçla yapılır?
Bölgesel ve bütün vücut zayıflama uygulaması olarak, yağlı bölgenin vücuttan parçalanarak atılması amacıyla yapılır. Kavitasyonun uygulamada sağladığı etkiyi diyet ve sporla aynı sürede elde etmek ve yağlı bölgeden kurtulmak çok zor oluyor.
-Kimlere uygulanır?
Yağlanma şikayeti olan, 16 yaşından büyük ve sağlığı yerinde olan herkese uygulanabilir.
-Kimlere uygulanmaz?
* Kalp hastaları ve kalp pili takanlar
* Yüksek tansiyon hastaları
* Hamile kadınlar
* Ameliyat olmuş ve üzerinden 6 ay geçirmemiş olanlar
* Regl döneminin ilk 3 gününde olanlar
* Vücudunda platin ve implant olanlar
* Ateşli ve bulaşıcı akut hastalıkları olanlar
* Anormal bağışıklık sistemine sahip olanlar
* Cilt hastalıkları olanlar
* Kan dolaşım bozukluğu olanlar
-Ne kadar incelme sağlar?
Tedavi süreci kişiden kişiye fark gösterebileceği gibi haftada 1 seansta 2-8 cm incelme görülür. Tedavi süresince önerilere dikkat edilirse daha etkin sonuçlar alınır.
-Diyelim kişide kollarda, karın çevresinde ve basenlerde fazlalık var. Hepsi için tek seansta uygulama yapılabiliyor mu?
Kavitasyon uygulaması sorunlu her bölgeye uygulanabilir ancak her bölge için ayrı bir uygulama süresi vardır. Vücudun tümüne uygulandığı zaman işlem süresi bununla orantılı olarak uzar.
-Hiç diyet yapmadan sadece bu yöntemle vücudumuzu istediğimiz forma kavuşturabilir miyiz?
Diyetle desteklenen zayıflama programları her zaman daha etkin sonuçlar verir. Programı uygularken bol su içmek ve az yağlı bir diyet uygulamak kısa zamanda, uzun süreli sonuçlar alabileceğiniz anlamına gelir.
-Uygulama sonrası neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?
Bol su içmek bu programın en can alıcı noktası. Çünkü kavite edilen yağların boşaltımı böbrek ve lenf yoluyla yapıldığı için bu önemli. Tabii ayrıca az yağlı bir beslenme modeli ile de bu durum desteklenmeli.
-Zayıflama programları dışında kavitasyon hangi işlemler için uygulanır?
* 1, 2, 3 ve 4'üncü safhadaki selülit dokusunun tamamen ortadan kaldırılması.
* Bölgesel yağ yok etme
* Cilt germe
* Uzun vadeli kolojen üretimin artırılması
* Termal etkisi sayesinde kan ve lenfatik sistem dolaşımını artırmak
* Vücut şekillendirme
* Kırışık azaltma
* Göğüs toparlama ve sarkmaları gibi tedavilerde kullanılır.
-Kavitasyon kalıcı bir uygulama mıdır?
Aslında sadece kavitasyon değil, her yöntemin korunma süreci birbirine benzer. Eğer bu çabanızı sürdürmek isterseniz hem koruma amaçlı her 3 ayda bir kavitasyonu tekrarlamalı, hem de kendinize dikkat etmelisiniz.
-Etkin sonuç için kaç seans gerekli?
Tedavi süreci kişiden kişiye farklılık gösterir. Ortalama bir kür, haftada 1 seans olmak üzere toplamda 8-12 seanstan oluşur.
-Erkekler de bu uygulamadan yararlanabilir mi?
Yağlanmanın kadını erkeği yoktur. 16 yaşını geçmiş ve sağlıklı erkeklere de birçok merkezde zaten uygulama yapılıyor.

"Sonuçların hemen görülebilmesi sistemin en önemli avantajı oldu"
Kavitasyon teknolojisini Türkiye'ye getirdikten sonra güzellik sektöründe çalışan 400 tıp hekimine teknoloji eğitimi veren Essi Genel Müdürü Zübeyde Nacar Şahin, "Kavitasyon bir yıldır Türkiye'de uygulamada. Çok etkili bir sistem olduğu için kısa sürede uygulayıcılar tarafından benimsendi. Bu kadar popüler olmasının en önemli sebebi, sonuçlarının radikal olması. Kavitasyonla birlikte 'zayıflatalım, sonucu sonra görürsünüz' dönemi bitti. Bu teknoloji ile hasta sonucu anında görüyor" diyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA