• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cilde saf oksijen dopingi FİLİZ İÇKE ÖNAL

Cilde saf oksijen dopingi

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2010, 00:00
Yüksek basınçla cilt altına verilen saf oksijen, cilde ihtiyaç duyduğu yaşam enerjisini ve canlılığı verirken, ardından uygulanan radyofrekans toparlanma ve sıkılaşma sağlayarak ışıltı ve gençliği geri kazandırıyor

Sivilce izleri, gevşeyen doku, çizgilenmeler, canlılığını yitirmiş bir görünüm... Herkesin derdi ayrı, çözüm sunan yöntemlerse çok çeşitli.
Oksijen terapi, tüm bu yöntemler arasından hemen sıyrılıyor çünkü, cildi saf oksijenle buluşturarak yeniden hayat bulmasını sağlıyor. 7'den 70'e herkese hitap eden yöntem, radyofrekans ile de kombine edilebiliyor. Pretty'iz Beauty&Day SPA Güzellik Salonu Sorumlusu Usta Estetisyen Elif Akyüz, konu hakkındaki sorularımızı yanıtladı.
-Oksijen terapi nedir?
İğne kullanmadan cildin en alt tabakasına saf oksijenin basınç ile iletilmesi işlemine oksijen terapi denir. Bağ dokusu masajı yapılarak, dolaşımı düzenlenmiş cilde saf oksijen verilir. Cilde oksijen enjektör yoluyla değil, yüksek basınçla verilir. Saf oksijenin deri altına itilmesiyle cilt renginde iyileşmeyi hemen görmek mümkün olabiliyor. Oksijen terapi ilk uygulanmaya başlandığı andan itibaren cildin alt katmanlarına ulaşarak kan dolaşımını hızlandırır, toksinlerin atılımını sağlar. Cildin hücre metobolizmasını çalıştırarak hücre yaşlanmasını geciktirir. Oksijen terapi cilde belirli bir basınçla uygulandığı için masaj etkisi de yapar. Böylelikle kolajen ve elastin sentezini uyarır.
-Cilt nasıl yaşlanıyor?
Cildimizdeki hücrelerin görevlerini yerine getirebilmeleri için enerjiye ihtiyaçları vardır. Yaşımız ilerledikçe serbest radikaller, hatalı beslenme, yanlış kullanılan kozmetikler, sigara tüketimi ve özellikle güneşin zararlı etkileri cilt hücrelerine zarar verir. Böylece cildimiz yıpranmaya, incelmeye, lekelenmeye, kırışmaya ve sarkmaya başlar.
-Oksijen terapi cilt güzelliğine nasıl bir katkı sağlıyor?
Cildin alt katmanlarına ulaşan oksijen, metabolizmayı hızlandırarak vücutta birikmiş toksinlerin atılımını sağlar. Bununla birlikte toksin birikimi ile oluşan sivilce ve siyah nokta gibi sorunlar ortadan kalkar.
Ayrıca:
* Dokuların canlanmasına yardımcı olur.
* Cildin destek dokusunu oluşturan kolejen ve eletsin seviyesini arttırır.
* A, C, E vitaminleri ile ciltte antioksidan etki gösterir.
* Cildin nem ihtiyacını karşılar.
* Gözaltı torbalarının giderilmesine yardımcı olur.
* Güneş ve sivilce izlerinin azalmasını sağlar.
* Kırışıklıklarda gözle görülen bir düzelme sağlar.
* Ciltdeki sarkma ve deformasyonu azaltarak gergin bir görüntü sağlar.
* Vücut bakımlarında özellikle oksijenin yakıcı özelliğinden dolayı selülit bakımlarında oldukça iyi neticeler verir.
* Cilt bakımlarında olduğu gibi vücut bakımlarında da deforme olmuş ve sarkmış dokunun sıkılaştırılasında etkindir.
-Regen (radyo frekans) cilt bakımında nasıl bir etki sağlıyor?
Radyofrekans dalgaları ile kontrollü derin ısı tedavisi olarak tanımlayabileceğimiz radyofrekansın bölgesel tedavide 3 etkisi vardır:
1. ETKİ: Su içeren bütün dokuları, ısının çok derin dokulara iletilmesine izin vermeden ısıtır. Bu teknoloji ile su düzeyi çok yüksek olan yağ hücrelerine ulaşıp yağ dokusu eritilir.
2. ETKİ: Yaşlanmış ve yıpranmış kollojen doku parçalanır ve ölür. Bu teknoloji ile yeni kollojen üretimi desteklenerek cildin daha genç bir görünümün kazanmasına destek verilir.
3. ETKİ: Vücutta sıkılığı ve gerginliği sağlayan bağ dokusunu fibroblast hücreleri oluşturur. Radyofrekans ile oluşan ısı bu hücrelerin çoğalmasını hızlandırır.
-Radyofrekans seansları ne kadar sürüyor?
Seanslar yüz bölgesi için 15-30 dakika, bacak ve kalçalar için 45-60 dakika, göbek ve basenler için 20-25 dakika sürer.
Radyofrekans uygulamaları hiçbir cilt tipi için sakıncalı değildir. Ayrıca yaz mevsiminde de rahatlıkla uygulanabilir. Haftada en fazla 2 kez, toplamda 6-8 seans uygulama yapılır.
-Ağrı acı hissi oluşur mu?
Sadece uygulama sırasında kontrol edilen bir sıcaklık duyulur. Günlük yaşantımızı asla etkilemez. Ancak uygulama yüz ve dekolte bölgesi içinse işlem arkasından mutlaka güneş koruma sürülmesi gerekir.
-Oksijen terapi ve radyofrekans birlikte mi uygulanmalı?
Bu uygulamalar birbirini tamamlamasının dışında tek başına da başarılı sonuçlar gösterirler. Deformasyonu yoğun olan ciltlerde iki uygulamanın kombinasyonu kısa sürede daha memnun edici cevap alınmasını sağlar. Deformasyonun şekline göre tedavi sonuçları değişiklik gösterir.

KADIN ERKEK HERKESE...
Oksijen terapi her cilt tipine rahatlıkla uygulanabilir.
Regen (radyofrekans) ise;
Kronik damar hastalarına,
Hamilelere,
Şekerin kontrol edilemediği diyabet hastalarına,
Hipertansiyon hastalarına,
Epilepsi hastalarına uygulanmaz.
Oksijen terapi ve regen, bay bayan ayrımı olmadan herkese rahatlıkla uygulanabilir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA