• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Arınmış ve enerjik hissetmenin şifreleri TANTRA MASAJInda gizli FİLİZ İÇKE ÖNAL

Arınmış ve enerjik hissetmenin şifreleri "TANTRA MASAJI"nda gizli

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2011, 00:00
Üç aşamalı Jade Lotus Tantra masajı, kişinin ruhen ve bedenen kendisini kısıtlayan her tür olumsuzluktan sıyrılmasını amaçlıyor. Nefes egzersizleri ve çakra noktaları ile ilgili eğitimleri de içeren üç aşamalı masaj, kadın erkek her yaştan herkese öneriliyor

Kozmik Bilim Yaşam Akademisi Kurucusu ve Tantra Eğitmeni Resul Arslan, "Tantra kişide enerji noktalarının açılmasını, meditasyon, yoga, nefes egzersizleri, içsel bağımsızlığın sağlanması gibi pek çok unsuru içinde barındıran bir disiplindir" diyor. Tantra Eğitmeni Resul Arslan; Jade Lotus Tantra masajının içeriği hakkında bilgi verdi.
-Tantra nedir ve hangi özelliği/özellikleri ile günümüz insanı ile ilişkilendirilmektedir?
Tantra kelimesi, Hinduizm'in kutsal dili olan 'Sanskritçe'dir. 'Tan' kökünden gelir ve 'genişlemek veya dokumak' anlamına gelir. Tantra'nın özü genel olarak sürekli genişlemek, yayılmak ve farklı enerjiler kullanarak kişinin kendini 'kozmik bir doku' olarak görmesi ile ilgilidir.
Bireyler olarak biz, evrensel dokunun ve bu doku içinde yer alan her türlü enerjinin ve maddenin bir parçasını oluşturmaktayız. Bunun içinde düşünceler, eylemler ve her türlü fiziksel madde de yer almaktadır.
-'Jade Lotus Tantra masajı' nedir ve neleri içerir?
Jade Lotus Tantra masajı Tantra Ulusal Enstitüsü'nde öğretilen hem eğitici, hem deneyimsel, hem de tamamen terapötik olan, yeni üretilen üç seviyeli bir masajdır.
Jade Lotus Tantra masajı ile özümüzde var olan duygusal maneviyatı tanıyarak ve canlandırarak Tantra'ya daha 'gerçekçi' ve daha 'tam' bir yaklaşım bulabiliriz. Vücudumuzun uykuda kalan veya bastırılmış olan kısımlarını keşfedebiliriz. Jade Lotus Tantra ile evrimsel ve 'yüksek motivasyonlu' bir enerji ortaya çıkmaktadır. Bu enerjiyi keyif için, dünyadaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için ve manevi evrimimizi desteklemek için kullanmayı öğrenebiliriz.

ÇAKRALARA YOLCULUK
Jade Lotus Tantra masajı üç adımdan oluşan bir süreçtir. Birinci adım tüm vücut masajını içerir ve kişi masaj sırasında vücudunun çakra sistemi üzerinde derin ve kapsamlı bilgiler edinir.
Çakralar fiziksel sağlığa, duygusal dengeye ve zihin açıklığına giden anahtarlardır. Çakralar, hareket eden enerjinin girdabıdır; bu, vücutta kan sistemine hormon salgılayan endokrin organlarını canlandırır. Hormonların etkileri, vücudumuzu kontrol eder. Bunlar aynı zamanda ruhsal durumumuzu da etkiler. Çakralarımıza olan yolculuğa başladığımız zaman iyileşmeye, psikolojik gelişme ve ruhsal büyümeye giden yolu açarız.

ENERJİYİ AKTARIYOR

Enerji merkezlerinde yukarı doğru ilerlediğimiz zaman, kim olduğumuz ve hayatlarımızı oluşturan fikirler ve tutumlar hakkında daha fazla bilgi ediniriz. Masaj terapisti, bu bölgelere masaj yaparken, kişilerle çakralar yoluyla konuşur, onları tüm enerji merkezlerinde eğitir. Bu iyileştirme sistemi çok eskilere dayanmaktadır. Eski Hint kayıtlarında da yer almaktadır, Mısırlılar bunu aromaterapi ve renk tedavisi ile mükemmelleştirmişlerdir, eski Yahudiler bu ilkelerdeki anlayışı mistik Kabala içinde kodlamışlardır ve İslam sufileri bu enerjiyi, Tanrı ile bağlantılı bir enerji olarak kabul etmişlerdir. Bugün, yüksek oranda yüklü dünyamızda, bu eski bilgiyi anlama konusunda acil bir ihtiyaç içinde bulunmaktayız. Bunların hepsi Jade Lotus seviye bir Tantra masajı içinde birleşmiştir.
Masajın kendisi, Çakra alanları üzerinde güçlü, derin bir doku masajı içerir ve enerjiyi vücudun bir tarafından diğer tarafına aktararak kişinin hareket eden enerjiyi gözünde canlandırmasını ister. Bu masajın rahatlatıcı ve terapötik etkileri içinde uyumlu hale gelme, ısı oluşturma ve Hint kafa masajı vardır.
Jade Lotus Tantra masajının ikinci adımı, Pranayama, uzun konuşmalar içerir.
-Pranayama nedir?
'Prana' Sanskrit kelimesi, "hayat-güç" anlamına gelir. Pranayama, nefes döngüsünün içinde tutma kısmı sırasında, kişinin bilinçli olarak Prana'da kalabileceğini ve sonra nefes verirken karbondioksiti (ve diğer gazları) ciğerlerinden dışarı atabileceğini, Prana'yı üçüncü çakrada saklayabileceğini öğretir. Kullanılan nefes teknikleri, eşimizle bağlantıya geçmede çok önemlidir ve günlük yaşamımız, günlük görevlerimizi yerine getirirken kullanabileceğimiz nefes tekniklerinin farklı bir türüdür.

KALP İLE BULUŞMA

İkinci oturumda kullanılan Pranayama teknikleri 'Çember Nefes', 'İkizkenar Nefes', 'Kundalini Nefes', 'Pranavayu Rasa', 'Prana Sukha' ve 'Solar Ay Nefesi'dir. Kişi bu sırada zihin ile vücut arasındaki temel yolu bulmasına yardım eden farklı nefes türleri ile ilgili genel bilgi sahibi olur. Tantrik nefes ayrıca arındırıcı bir nefestir ve kişi her nefeste, bu arındırma kalp ile buluştukça kendisini daha arınmış ve daha enerjik hisseder.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA