• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Koltuk altından yerleştirilen protez, izini belli etmiyor FİLİZ İÇKE ÖNAL

Koltuk altından yerleştirilen protez, izini belli etmiyor

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2012, 00:00
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebru Durmuş, "Meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesi, sıfır iz beklentisini karşılayan bir operasyon diyebiliriz. Hasta memnuniyeti bu aşamada bir adım öne çıkıyor" diyor

Estetik cerrahinin her geçen gün gelişmesi ile meme büyütme ameliyatlarında daha başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Estetik Plastik Cerrahi Kliniği'nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebru Durmuş, "Meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesi yaygın olarak dünyada kullanılıyor ve talep görüyor. Bununla birlikte, ameliyat izinin sutyen çizgisinde veya meme başı çevresinde kaldığı operasyonlar da yaygın olarak yapılmaye devam ediyor" diyor. Op. Dr. Ebru Durmuş, sorularımızı yanıtladı.
-Estetik amaçlı meme operasyonlarının, kadınlardan en çok talep gören ameliyatlar arasında olmasının nedeni nedir?
Kadında göğüs, dişiliğin en önemli simgelerinden biri olarak görülüyor. Küçük göğüslere sahip olmak veya herpangi bir nedenle göğüslerinden memnun olmamak, kadında yetersizlik duygusuna neden olabiliyor ve bu nedenle psikolojik sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu noktada devreye estetik çözüm arayışları ve estetik ameliyatlar giriyor. Estetik, güzel ile sanatı birleştiren duyusal algıdır. Aristo'ya göre ahenk ve uyumdur. Plastik cerrahi ise "Ne güzeldır?" sorusunu, 'İnsana ne güzel görünür?" sorusuna çeviren sanatsal tıp uzmanlığıdır.
-Estetik meme operasyonları için uygun adaylar kimler?
Bu operasyon için uygun bir hasta olup olmadığınız, yapılan görüşme, ayrıntılı fizik muayene ve analizler sonucunda belirlenir. Hastanın beklentisi, ne büyüklükte bir göğüs istediği, protezin hangi alana yerleştirileceği, yerleştirilecek protezin tipi, hangi bölgeden kesi yapılacağı, doktor ile hastanın ortak verecekleri kararlardır.
-Günümüzde kullanılan silikonların güvenilirliği arttı mı?
Günümüzde, eskiden kullanılan içi serum fizyolojık dolu olan şişirilebilir protezler yerine, patlama riski olmayan daha doğal, hidrojel içerikli silikon protezler kullanılıyor.
İmplantlar farklı hacimlerde, düz yüzeyli veya pürüzlü yüzeyli, şekil olarak yuvarlak veya anatomik (damla) şekilli olabilmektedir. Silikon implantların bugüne dek herhangi bir kanserojen, immünolojik veya romatizmal hastalığa yol açtığı saptanmamıştır. Günümüzde güvenle kullanılmaktadır.
-Meme protezi uygulamaları sıklıkla kimlere yapılıyor?
Meme protezi, en çok doğum ve emzirme sonucu deforme olan göğüs dokusunda, göğüslerinde gelişim bozuklugu olan genç kızlarda ve her iki meme büyüklüğünde eşitsizlik olan bayanlarda sıklıkla yapılmaktadır.
-Meme protezi kaç değişik şekilde yerleştirilebilir?
3 değişik protez takma yöntemi vardır:
- Koltuk altı
- Meme başı
- Meme altı
-Meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesinin avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Koltuk altından yerleştirilen meme protezinin diğer yöntemlere göre hiçbir dezavantajı yoktur. Avantajları:
* Meme başı hissizliği olmaması
* Süt kanallarının kesilme riski olmaması
* Memede iz olmamasıdır.
Memede sarkıklık aşırı boyutta ise ve meme toparlama yapılması gerekiyorsa, meme protezi koltuk altından yerleştirilmez. Meme dokusu hiç gelişmemiş bayanlar ise, iz saklanabilir ve estetik olduğu için bu yöntemi tercih edebilir.
-Operasyon ne kadar sürer ve sonrasında iyileşme dönemi nasıldır?
Estetik meme operasyonları ortalama 45-60 dakika sürer. Ayrıca ameliyatta sanıldıgı gibi ter bezleri ve lenfler hiçbir şekilde zarar görmez. Yerleştirilen protez, meme dokusunu bozmadığı için süt vermeye de zararı olmaz.
Operasyon sonrası yatak istirahati gerekmez. Ödem ve kas ağrısı 2-3 gün sürer. İşe/gündelik hayata dönüş hızlı olur. Operasyon sonrası kullanılacak özel sutyen ile sorunsuz olarak istenen her aktivite yapılabilir. Aşırı spor aktivitelerine ise 6-8 hafta ara verilmesi gerekir.

Meme protezi, kanser taramalarına engel olmaz

-Meme protezi olan bir kişi meme kanseri taramalarını rahatlıkla yaptırabilir mi?

Silikon implantlar memenin radyolojik tetkikine (mamografi) engel olmaz. Kadınlar rutin meme kontrollerine devam edip, implantları ile mamografi çektirebilirler. Göğüs büyütme ameliyatları, sık yapıldığı kadar, hakkında kulaktan kulağa birçok yanlış bilginin aktarıldığı ameliyatlardır. Silikonun vücuda zarar verdiği, kansere neden olabileceği, kanser teşhisini engellediği, ameliyat olmak yerine sözde doğal ya da bitkisel ürünlerle göğüslerin büyütülebileceği gibi birçok söylenti, ortalıkta dolasmaktadır. Üstelik bu yanlış bilgiler yüzünden tıbbi ve bilimsel yöntemlerin dışında çözüm arayanların sayısı da az değildir. Günümüzde gerek cerrahi tekniklerin gelişmesi, gerekse silikon üretim teknolojisindeki yenilikler sayesinde meme estetiğinde en güvenli yöntemin ameliyat olduğu unutulmamalıdır.

İdeal göğüs ölçüsü nedir?
Göğüs büyüklüğünün standart ölçüsü yoktur. Her bayanın beden ölçüsü farklı olduğu gibi göğüs ölçüsü de farklılıklar gösterir. İdeal sayılan göğüs, varlığını hissettirecek kadar büyük, bedenden dışarı taşmayacak kadar küçük olmalı ve aynı zamanda doğal görünüme sahip olmalıdır. A cup, en küçük göğüs yapısını ifade ederken giderek artan büyüklükler B cup, C cup, D cup ve E cup olarak tanımlanır. Bir kadının bedenine en yakışır göğüs ölçüsü ise B cup ve C cup olarak kabul edilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA