• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
35 yaş sonrasında sarkma kaçınılmaz! FİLİZ İÇKE ÖNAL

"35 yaş sonrasında sarkma kaçınılmaz!"

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.05.2013, 00:00
Hareketsiz yaşam, yetersiz protein tüketimi ve hızlı kilo alıp vermenin, cilt sarkmasını hızlandırdığını belirten Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği Genel Müdürü Gülşen Altın, "Kişi, düzenli spor yapıyor ve yediklerine dikkat ediyor olsa bile, 35 yaş sonrası sarkma kaçınılmaz. Zaman geçirmeden önleminizi alın" dedi

Karın bölgesi ve kollar kadar, iç bacak sarkmaları da hanımların ortak dertleri arasında yer alıyor. Exilis uygulamalarının, hem bu bölgedeki sarkmaların toparlanmasında, hem de incelmede oldukça yüz güldürücü sonuçlar verdiğini ifade eden Park Sima Genel Müdürü Gülşen Altın, sarkmanın nedenleri, alınması gereken önlemler ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.
-İç bacak sarkmasının sebepleri nelerdir?
Kilo alıp vermek, önemli bir neden. Diğer taraftan, beslenme bozukluğu ve hareketsizlik de önemli bir etken. Özellikle kollajen yapısının proteine ihtiyacı vardır. Dikkat ederseniz genç kızlarımızda da ciddi sarkmalar görünüyor. Bunun başlıca nedeni, fast food yiyecekleri tercih etmeleri. Sağlıklı beslenmiyorlar, protein almıyorlar. 'Kilo almayalım' diye sadece sebze yiyorlar. Kollajen doku, desteksiz kalıyor. Sarkma meydana geliyor.
35 yaş ve sonrası gruba baktığımızda da aynı sorunu görüyoruz. Hanımlar, 'kilo almayalım' diye proteinden fakir besleniyorlar. Böyle olunca, bu yaş grubu hanımlarda da kollajen fibrilleri yeterince sıkı olamıyor. Kişi, çok kilo vermiş ise kollajen dokunun ihtiyacı olduğu yağ dokusunun ortadan kalkması nedeniyle de sarkmalar meydana geliyor.
En önemlisi, bütün bu etkenlerden bağımsız olarak, her ne yaparsa yapsın kişi 35 yaşından sonra iç bacak sarkmasıyla karşı karşıya kalır.
İç bacak, vücudun en az hareket eden bölgesidir. Bu da yağlanmayı ve sarkmayı kaçınılmaz kılar. Bunun yanında, iç bacak, yapılan uygulamalarda çok hızlı yanıt alınabilen bir bölgedir ama yaş çok ileride olmayacak. Yani, geç kalınmayacak.
-İç bacak toparlanması için exilis uygulamalarına, kaç yaşında başlanmalı?
Benim önerim, 35 yaşından sonrası için mutlaka başlanması yönünde. Hatta, bir sıkıntı varsa daha erken yaşta da başlanması gerekir. Bunun kesinlikle zararı olmaz, faydası görülür.
Ayrıca beyaz tenli, renkli gözlü hanımlar cihaz uygulamalarına daha erken başlamalıdır. Çok ince cilt yapısı olanlar ve beyaz tenliler, alerjik ve hassas cildi olanlar cilt sarkması konusunda daha dikkatli olmak zorunda. Zencilerde, kollajen dokusu sarkması ise söz konusu değildir. Esmerlerde, kollajen dokusu kadınlarda iki kat, erkeklerde üç kat daha kalındır.
-Uygulama nasıl yapılıyor?
Herhangi bir ilave madde kullanmadan, iletken bir yağ ile her iki bacağa ortalama bir buçuk saat çalışma yapılır. 8 seansı bulan bu çalışmalar sırasında, 45 derece sıcaklığa ulaşılır. Radyofrekans, ağrısı olmayan bir yöntem. Sıcak etkisi, kişilere kendini iyi hissettiriyor. Vücudun yeniden yapılanmasını sağlıyor. Tüm vücutta, anti-aging (gençleştirme) etkisi yapmış oluyor. Bunun yanı sıra, besin destekleri ve beslenme önerilerinde bulunuyoruz.
-Hangi besin desteklerini öneriyorsunuz?
Kolajen dokuyu destekleyecek, alfalipoik asit mutlaka öneriyoruz. Bu, çok önemli. Sağlıklı beslenme sürecinde, protein alımına ayrı bir önem veriyoruz. Ayrıca, kişiyi C vitamini yönünden desteklenmesine de dikkat ediyoruz. Çünkü, C vitamini aynı zamanda kollajen dokusunu destekleyen bir vitamindir. Böylece, hücreler içerden de beslenmiş oluyor. Bir de cilt üzerinden, dokuyu toparlaması için seansların bitiminde, medikal bir krem kullanılmasını öneriyoruz.
-Diyelim, kişi exilis uygulaması yaptırdı ve sonuç aldı. Bu sonuç, kalıcı olur mu? Zaman geçtikten sonra yeni bir müdahaleye gerek duyar mı?
Koruma amaçlı olarak, yılda 2 kez seansların tekrarlanması gerekir. Diyelim, kişi 8 seans uygulama yaptırdı. Arkasından, mutlaka 6 ayda bir kez koruma amaçlı uygulama yapılması gerekiyor.
-Kişi, farkı ne kadar süre sonra görmeye başlar?
Gerçek sonucun ortaya çıkması, üç ayı bulacaktır. Burada, kişinin sabırlı olması çok önemli. Üç seanstan sonra, 'Neden değişiklik olmadı?' dememeli. Sonucu, sabırla beklemeli. Çünkü, cilt altındaki kollajen fibrillerin yeniden oluşabilmesi için zamana ihtiyaç var.
-8 seans exilis, ortalama iki ay sürse, uygulama bittikten bir ay sonra sonuçlar görülmeye başlanır diyebilir miyiz?
Exilisin, hem inceltme hem de kollajen dokusunu sıkılaştırma özelliği var. Kalın bir bacakta incelme istiyorsak, bu sonucu hemen görmek mümkün. Hatta, birinci seansın bitiminde bile fark görülür.
Exilis uygulamasıyla, sarkmış ciltteki doku kalitesi de hemen artar. Kalıcı sonuç için 3 ile 6 aylık bir süreye ihtiyaç duyulur.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA