• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Reiki ile kendinizin şifacısı olabilirsiniz... FİLİZ İÇKE ÖNAL

Reiki ile kendinizin şifacısı olabilirsiniz...

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2013, 00:00
Reiki Master Özlem Demir: Reiki uygulayıcılarda sezgileri güçlendirir, ruhsal farkındalığın artmasını sağlar. Reiki evrensel bir enerjidir ve hiç kimsenin tekelinde değildir. Reiki ile herkes kendinin şifacısı olabilir

Japonca bir sözcük olan Reiki "Evrensel Yaşam Enerjisi" anlamına geliyor. 1900'lü yılların başında Japon bir rahip olan Dr. Mikao Usui tarafından, çok eski olan şifa yönteminin araştırılmasıyla ortaya çıktığı söyleniyor. Bugün dünyada iki milyondan fazla kişinin reiki ile daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürdüğünü dile getiren Reiki Master Özlem Demir, "Reiki bir din ya da inanç şekli değildir ve her inanca sahip insan tarafından kolaylıkla uygulanabilir" diyor. Reiki bir güç ve enerjidir. Reiki bir yönüyle evrensel yaşam enerjisi, diğer yönüyle evrensel yaşam enerjisinin yönlendirme (kanalize etme) yetisidir. Özetle reiki bir ruhsal şifa tekniğidir.
- Siz reiki ile nasıl tanıştınız ve bu alanda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
12 senelik finans ve muhasebe geçmişimden sonra kişisel gelişim, melek koçluğu, geçmiş yaşamı şifalandırma, astroloji, NLP, Quantum ve aile dizimi derken kendimi boyut atlamış bir hayatın içinde buldum. Hayatımdaki önemli dönüşümler sonucu yaşam biçimi haline gelen bu yolda perdenin ardındaki büyülü dünyayı keşfetmeye, evrene ve insana dair cevapları araştırmaya, öğretilerin ve enerji sistemlerinin sunduğu deneyim ve bilgileri danışanlarımla paylaşıyorum. Kurucusu olduğum Bornova Reiki merkezinde Usui Reiki, Kundalini Reiki, Ra-Sheeba, Aile Dizimi gibi birçok enerji sistemi ve öğretinin eğitmenliğini yapıyorum. Aynı zamanda dijital dergi iDergiRujj'da aylık astroloji yorumları yazıyorum.
Beni birçok danışanım yaşam koçu, ilişki danışmanı, melek terapisti, reiki şifacısı ve astrolog olarak adlandırıyor. Bana sorarsanız, "Ben bu dünyaya insanlara daha iyi olabilmeleri ve hissedebilmeleri için bir kanal açmaya ve rehberlik yapmaya geldim, size gerekli deneyimi yaşattıktan ve rehberlik yaptıktan sonra sizinle tatlı tatlı vedalaşıp başka hayatlara kaynaklık yapacağım" diyorum.
-Bu ruhsal şifa tekniği uygulayıcılara ne vaat ediyor?
Reiki uygulayıcılarda sezgileri güçlendirir, ruhsal farkındalığın artmasını sağlar. Reiki evrensel bir enerjidir ve hiçbir kişinin tekelinde değildir. Reiki ile herkes kendinin şifacısı olabilir.
Reiki, bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi enerji bedenimizi dengeler. Reiki fiziksel, zihinsel, duygusal sorunların tümünde kullanılabilir.
-Enerji ile nasıl bir ilişkimiz var?
Kendimizi güçlü ya da güçsüz, uyumlu ya da uyumsuz, huzurlu ya da huzursuz hissetmemiz ne kadar enerji aldığımıza ve bu enerjinin bedenimizde ne kadar serbest dolaştığına bağlıdır. Reiki uygulamaları sırasında yaşam akışınızda belirgin farklılıklar olacaktır. Reiki'yi kullandıkça yaşamınızın doğal akışındaki ilerleyişine siz de tanık olacaksınız.
-Reiki nasıl uygulanır?
Reiki, ellerle şifa verilen bir tekniktir. Bu teknikle Reiki yönlendirilerek aktarılabilir. Bu aktarım sırasında da tasavvur edilemeyecek bu güce bir kanal olunur. Reiki'yi hem kendimize hemde başkalarına yönlendirebiliriz. Bir reiki çalışmasında dıştan görünen şey; sadece ellerin konulması olur. Reikiyi veren kişi bedenindeki belirli kanallar üzerinden reikiyi güçlü olarak alır. Reiki onu verenin ellerinden akar ve oradan ya veren kişinin kendisine ya da başkasına aktarılabilir. İşte, bu ellerle şifa tekniğine "Reiki" denilir.
-Reiki modern tıbbı rededder mi veya alternatif tıp gibi düşünülebilir mi?
Reiki asla tıbbı reddetmez. Aksine tıbbi tedaviye destek olma işlevindedir. Hastaların mutlaka tıbbi tedavi görmesi gerektiğini savunur. Reiki, birçok hastalıkta tıbbi tedaviyi tamamlar, zihinsel ve bedensel gerginliklerden kurtulmayı sağlar, ilaçların yan etkisini azaltır, yorgunlukları giderir, bağımlıklardan kurtulmaya yardım eder. Kısaca sağlık ve kişisel gelişim anlamında önemli pozitif etkiler yapar. Reiki etkili olarak soğuk algınlığı, yanıklar, yaralar ağrılar, sızılar gibi rahatsızlıklardan; kanser, kalp hastalıkları, tansiyon gibi ciddi hastalıklara kadar birçok sağlık sorununda son derece etkilidir. Özellikle yeni oluşmuş hastalıklarda çok daha kısa zamanda etkisini gösterir.
Reiki bugün dünyada yaklaşık iki milyon kişi tarafından uygulanmaktadır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Dünyada birçok hastane reiki uygulamayı bütünleyici kabul etmekte ve reikiyle ilgili çalışmalara önem vermektedir.
Hiçbir hastalığınız yoksa, hayatınızda her şey iyi gidiyorsa bile Reiki size iyi gelir. Sizi dinlendirir. Mutluluk verir. İleride olabilecek hastalıklara karşı direncinizi arttırır.
-Reiki'nin temelindeki felfese nedir?
Reiki yaşam kuralları bireyin gelişim hedefinde bulunan "koşulsuz sevgi"yi yaşama yeteneğinin gelişmesiyle örtüşüyor. Bu yaşam kurallarını hayata geçirmek hedefimiz olabilir. Geleceği kurcalayıp, hayıflanıp onu yakalamaya çalışmaktansa, bugünü görmek ve onun tadını çıkarmaktır. Biliyoruz ki yarın hiçbirimize vaat edilmemiştir. Sonuç olarak; bizim için sadece bugün önemlidir. Sahip olduğumuz tek şey "an"dır. Anı tam anlamıyla yaşamak Reiki'nin bize verdiği olumlu değişimlerden yalnızca biridir.
-Reiki nasıl öğrenilir?
Reiki'yi kullanma yetisi, uyumlama yoluyla bireyden bireye aktarılır. Uyumlama sayesinde aura kanalları da temizlenir. Reiki öğretmeni, öğrenciyi ilgili reiki aşamasının enerji frekansıyla uyumlu hale getirir, ondan sonra da enerji çoğalarak akmaya başlar. Bir insanın enerji sisteminden ne kadar çok enerji akarsa, o insanın ruhsal alandaki derinliklerine o kadar çok hitap edilir. Uyumlanma birkaç dakika sürer. Uyumlanacak birey rahat bir şekilde oturur, gözlerini kapatır ve dikkatini kendi içine yöneltir. Reiki öğretmeni de bu sırada kesin hatlarla belirlenen bir ritüeli gerçekleştirir.
Reiki uyumlamasında değişik bireysel etkiler meydana gelir. Enerji blokajları çözülerek, fiziksel, zihinsel ve duygusal arınma süreci harekete geçirilir. Yaşam enerjisinin gücü aktarılırken, aynı zamanda bireyin frekansı da yükseltilir. Aynı etkiler, reiki düzenli olarak kullanıldığında da devamlı yaşanır.

21 GÜNLÜK ARINMA

Uyumlamada bireyin bilinç frekansı yükseltilir. Bu, bilincin genişlemesi anlamına gelir. Uyumlanan kişi, daha yüksek bir bilince ulaşır. Tabii bu hemen değil, süreç içerisinde gerçekleşir. Bunun için önerilen, uyumlamayı takip eden 21 gün boyunca sürecek bir arınma sürecidir. Bu arınma sürecinde bireyde esaslı ve kesin değişimler meydana gelir. Yeni yollara girmeye başlar, yeni alanlarla uğraşır, daha aktif ve kendiliğinden olur. Belki uzun bir süredir planladığı projeyi hayata geçirir, insanlarla ilişkilerine yeniden bakar. Daha yüksek bir farkındalığa sahip olur.

Ne değildir?
- Reiki bir din değildir. Belli bir düşünce yada inanca bağlı değildir.
- İnsanları istediğimiz yönde yönlendirme aracı değildir.
- Tıp değildir ve tıbbın yerine geçmez.
- Büyü değildir.
- Sizi ölümsüzleştirmez.
- Bioenerji gibi değer enerji sistemleriyle aynı şey değildir.
- Tüm sorunlarınızın çözümü değildir.
- Bazı özel kişilerin yapabileceği mistik bir uygulama değildir. Herkes içindir!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA