• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güvenilir rehberimiz:  BİLİNÇALTIMIZ FİLİZ İÇKE ÖNAL

Güvenilir rehberimiz: BİLİNÇALTIMIZ

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2014, 00:00
Uzmanlara göre bilinçaltımız, kendisine boş yere yüklediğimiz fazla enerjiyi kötü rüyalarla bize geri yansıtıyor. Doğru kullanılan bir bilinçaltı ise, kişinin en güvenilir kaynağı olarak, yol gösterici bir rol üstleniyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, beynimizdeki olumlu ve olumsuz düşüncelerin muazzam bir yansıması olan bilinçaltının doğru kullanıldığı takdirde, güvenilir bir yol gösterici olduğunu söylüyor. Dr. Mehmet Yavuz, bilinçaltımızın nasıl çalıştığı ve ondan nasıl faydalanabileceğimiz konusunda şu bilgileri paylaşıyor:

"KEŞKE" DEME, TELAFİ ET!
Bilinçaltı çöp kovası değildir. O nedenle bilinçaltı temizliğine önem verilmelidir. Örneğin kişi bir arkadaşına kırıldığında, ne kendini ne de arkadaşını cezalandırmamalıdır. Kişiler bu gibi durumlarda sakinleştikte sonra, birbirleriyle suçlamadan, ses yükseltmeden konuşmalıdır. Uygun bir dille kırgınlıklar anlatılmalı ve negatif enerji bilinçaltına yerleşmeden uzaklaştırılmalıdır.
Bir konudan dolayı kişi kendini hatalı bulduğunda, suçluluk duyguları ve keşkelerle kendini boşuna yıpratmamalıdır. Hatayı telafi etme yoluna gidilmeli ve bu meselenin sürüncemede kalarak, sürekli zihninizi meşgul etmesine izin verilmemelidir.

RÜYALAR: GİZEMLİ İFADELER
Bilinçaltı, vücudu dengede tutmak için koruma altına alır. Vücudun kendi kendini doğal olarak iyileştirme kabiliyetinin olması bundandır. Rüyalar ise, bilinçaltındaki fazla enerjinin uyku esnasında deşarj edilmesidir ve bilinçaltının gizemli ifadeleridir. Rüyalar bastırılan olumsuz anıların, arzu ve dürtülerin, beklentilerin, yakın geçmişte ya da gün içinde etkilendiğimiz olayların öykümsü sembolleridir.

Düşünceleriniz değişirse olaylar da değişecektir
Dr. Mehmet Yavuz'a göre, yaşamdaki olayları değiştirmek için önce düşüncelerin değiştirilmesi gerekiyor. Hayattaki kafa karışıklıklarından, uyumsuzluklardan, sınırlamalardan kurtulmak için önce nedenlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu nedenler ise, bilinçaltındaki düşünce ve imgeler. Neden değişirse, sonucun de değişeceğine dikkat çeken Dr. Mehmet Yavuz, "Dolayısıyla hayatın yasası, inanç yasasıdır. İnanç ise zihninizdeki düşüncedir. Asla olumsuz, negatif şeyler düşünmeyin. Bilinçaltınızın sizi iyileştirme, güçlendirme, zenginleştirme ve ilham verme gücüne inanın" diyor.

Probleminiz ne denli karmaşık olursa olsun, o size bir çözüm sunacaktır
Bir türlü karar verilemeyen ya da çözümün görülemediği zor durumlarda, asla umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini ifade eden Dr. Mehmet Yavuz "Aksi takdirde, bilinçaltı çözüm için kişinin gücünün olmadığını fark ederek, teslimiyetçi bir yaklaşımla tüm çıkış yollarını kapatıyor. Kişi de bir türlü çözüme ulaşamıyor. Halbuki basit bir teknikle, sorunları bilinçaltınıza danışmak mümkün" diyor ve bilinçaltımıza nasıl danışacağımızı şu sözlerle anlatıyor: Diyelim ki, sıkıntılı bir anınızdasınız. Problem ne denli karmaşık olursa olsun, önce zihninizi sakinleştirin ve hareketsiz kalın. Bedeninizi rahatlatıp gevşetin. Sonra sorununuz üzerine tüm dikkatinizle yoğunlaşın. Bu sorunu, mükemmel bir biçimde çözeceğinizi, gerekli gücün zihninizin derinliklerinde olduğunu düşünün. Kendinize, cevabı bulduğunuz takdirde ne kadar mutlu olacağınızı, bunun için de mutlaka bir çözüme ulaşacağınızı telkin edin. Cevap için arayış düşüncelerinde iken, sonuca gittiğinizde ne kadar sevineceğinizi düşünerek gerekirse uykuya dalın. Uyandığınızda hala çözümü bulamamışsanız, zihninizi başka şeylerle meşgul edin. Zihniniz başka şeylerle oyalanırken, beyninizde aniden bir ampul yanacak ve cevap aklınıza gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA