• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sizin gezegende adam kaldı mı? HAKAN URGANCI

Sizin gezegende adam kaldı mı?

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.11.2012, 00:00
Son zamanlarda kadınların kafa kafaya verdiklerinde "Adam kalmadı piyasada" muhabbeti yaptıklarına çok şahit olmaya başladım. Ben de merak ettim şu meşhur 'adam' nasıl biri, diye... Ben adam mıyım (!) diye ve o adam gibi adamın peşine düştüm. Açtım facebook sayfamı ve sordum listemdeki pek çoğu öğrencim olan, Cumhuriyet'in yüzakı kadınlara... 'Adam kalmadı mı?' dedim. 'Adam kime denir?' dedim. 'İyi de bu önceden kapılmış olan iyi adamları kapanlara sorun bakalım, onlar memnunlar mıymış?' dedim. 'Bu adamların şımarıklığında sizin ve ananızın hiç mi kabahati yok, kadının oturduğu koltuk değişince manzarası da değişiyor mu? Kadın, kendi düşmanını kendi mi yetiştiriyor?' dedim. Sordum, sabaha kadar yanıt yağdı. Onların izinleriyle -en işime gelenleri değil- en sıradışı yanıtları seçtim, zorlukla sadeleştirdim. Buyrun okumaya, soğumadan amman!
Füsun Tercanlı: Adam olanların hepsi kapılmış, kalanlar da adam gibi adam değil.
Meltem Sahin: Genler önemli. Aile bağları ve ilişkilerine bakmalı.
Beldem Şengül (Oyuncu): Erkekler anlamsızlığın anlamıdır... İmza yetkisini yanında taşıyan, duvara çişle imza atandır. Görünen köyün klavuzudur. Zor gelişendir. xy kromozomudur. Kalifiye kavanoz açacağıdır, eksiği tamamlayandır. Bir adım fazla gitseler nefret edilesi, bir adım geride dursalar gözyaşlarına boğulmamıza sebep olandır.
Sema Şahin: Yerine göre olacak, ağır olması gereken yerde ağır, delilikse delilik sonuna kadar, ama kadınını da taşımayı bilecek. Dürüst olmak gerekirse oturduğumuz koltuğa göre durum değişiyor.
Nevin Meltem Toprakoğlu: Bence ideal erkek diye bir tanım yapılamaz... Ancak beni tamamlayan ve kendisini tamamladığımı hissettiğim erkek olabilir.
Ferruha Canbolat (Avukat): İyi bir aile hukukçusu olmaya çalışan biri olarak, "her iki taraf anne müdahalelerinin yuvaları çatırdattığını, yıktığını söyleyebilirim. Valla billa ben böyle olmayacağım.
Dilara AK:Satır araları yoktur, dolanmaz kıyıdan köşeden. Gününe, adamına göre değil, yüreğinin doğru bildiğine göre yaşar. Yani adam gibi adamla oturup soğan ekmek de yersin yeri geldi mi...
Berrin Atagün: Ben acıdan hiç hazzetmem. Mutlu eden adam makbuldur.
Anya Tuinal: Adamlık ulaşması çok zor, kaybetmesi çok kolay olan bir mertebe. Piyasada sapına kadar erkek çok ama kalıbına göre adam yok.
Neslihan Doğan: Adamım beni kadını olarak görse.. Mal, mülk, para, güzellikten öte ruhumu görse.. Koruyup kollasa beni.. Başka ülkede çalışsam bile güvense bana, ben ona güvensem. Birleşmenin büyüsünü tek kadında görmek istese, hormonlarına söz dinletse! Kadınları vücutları ile değil ruhları ile değerlendirebilse. Sevgi biterse mutsuz isek aldatmak yerine ayrılsak güzelce.
Özgecan Özuğurlu: Adamları "tüm kadınlar böyledir" türü fikirlerle davranmaya sevkeden kuş beyinli kadın çok. Bir kadın olarak, "salak" kadına tahammülüm yok. Düşünün erkeklerin halini. Erkek ve kadın birbirini tamamlarlar. Kadın ne kadar güç tafrası yaparsa yapsın (-ki her iki cinsiyetin güç sahası değişir) erkeğin gücünü hissetmek ister. Her erkek de bir kadının saçlarının kokusu ile uykuya dalmayı arzu eder. Adam yok demeden evvel hanımların önce aynada kendileriyle yüzleşmeli.
Sadiye Deniz: Aslında tek istediğimiz bizi özel hissettirmeleri, bize sınırsız şımarma hakkı sunabilmeleri. Tip herşey değildir ama tabi hiçbirşey de değildir. Bir ilişkiye Tarık Mengüç gibi başlayıp Bradley Cooper muamelesi görmek de mümkün. Yapmaları gereken tek şey trip atan sevgiliye "amanda aman benim sevgilim trip de mi atarmış, bozulmuş mu bana"yı oynamaları...
Beyza Yiğitcan: Aslında doğada tekeşlilik diye birşey yoktur. Benim her zaman tek bir kriterim oldu. Samimiyet. Açık açık gelip seni aldattım derse eğer, ben onun içinin dışının bir olduğuna ikna olup ilişkiye devam edebilirim, ama yalanın farkına vardığım an saygım bitiyor ve saygımla beraber herşey bitiyor.
Yasemin Aydoğdu: İdeal erkek yoktur, kriterlere uymayan erkek vardır..
Canan Altınbulak: Kendi kişisel evrimini tamamlamamış kadın-erkek kalkar bir de karşı taraftan adam gibi adam olmak, kadın gibi kadın olmak beklentisine girer! Sözkonusu kadınlar da "adamlık kriterleri"ni düşüneceklerine bence epilasyona gitsinler düzenli, aynada arada bıyıklarına baksınlar, birkaç tane de olsa yemek yapmayı öğrensinler, güler yüzlü olmanın maliyeti olmadığını kabul edip, aptal sitemlerin erkeklerin onlara tapmalarına sebep olmayacağını bilsinler, her markayı ezbere bilmek yerine örneğin Sabahattin Ali'nin romanlarını bilsinler... Neden herkes zaaflarını gizleyerek güçlerini ortaya koyuyor...! Ben harika adamlar ve kadınlar tanıyorum, nokta.
Nil Reyhan (Yazar): Çok gülüyorum hani sokakta Kenan İmirzalıoğlu, sosyal medyada Can Yücel, arkadaş ortamında Cem Yılmaz, yatakta da 10 kaplan gücünde ideal adamı arayan kadınlara. Baktım, yok öyle bişey Erkek Standartları Enstitüsü'nde... Ataerkil toplumda kendini prenses zannederek yetişmiş Kezban'ların rüyalarında görecekleri masal kahramanı o. Tavuğa çikolata yedirip, Kinder süpriz yumurta çıkmasını beklemek bile bundan daha mantıklı. Sonuçta tüm erkekler aynı, tüm kadınlar aynı diyen asıl beyinler aynı. Kadın sevilmek ister, gerisi teferruattır.
Canan Kıraklı (Psikolog): Saygılı, toplumla barışık, insanı ve doğayı seven, felsefi düşünmeyi bilen, vicdanlı insan olacak. Karşılıksız yardım yapabilecek, insanları hor görmeyecek, başkasının bilmediği yerde o aydınlatacak. Hep ümitli ve iyimser olacak... Kendi hayatını savunmak için dövüşecek, fos erkekliği kanıtlamak için değil.
Dilek Ergül: Kadın, kadınlığını da bilir ama yaşayamaz, oysa bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey onu yaşamaktır. Erkek ise erkekliğini sadece yaşar. Oysa bugün en çok ihtiyacı olan şey onun üzerinde düşünmesidir.
Müge Özarmağan (Avukat): Dünyada fallIk sistem yıkıldı (bkz: ikiz kuleler) hala ne istiyor bu kadınlar erkeklerden? "Adam gibi adam yok" tatavası ne zaman bitecek ?
Birce Ulya Çelik: Bence hiçbir kadın ya da erkek, yakınmasIn aradığımı bulamıyorum, diye. Kimse de demesin ben bunu haketmiyorum... Ne azı ne çoğu. Herkes hakettiğini yaşar.
Ebru Alakuş: Adam gidi adam olmayanlara rastlıyoruz evet ama kadın gibi kadın olmayanlar da var.. Yalnız şu bir gerçek, erkek egoları kadınlarınkinden yüksek! Erkekleri böyle şımartarak yetiştiren de biz anneleriz zaten. Aileden başlamak lazım eğitime...
Didem Arslantürk (Tv yapımcısı): Kimbilir belkide kadın olmadığı için adam yok. Erkeklerin tarihin başından beri kadınlardan beklentileri pek değişmemiş aslında. Günümüz koşullarında kadınların erkeklerle aynı kulvarlarda koşmaya başlamasıyla kadınların erkeklerden beklentileri değişmiş ama...Dolayısıyla kadınlar erkekleşirken erkekleri de biraz kadınlaşmak zorunda bırakıyorlar. Bu ilişkiler açısından son derece tehlikeli bir durum. Adam gibi adamlar sadece kadının kadın gibi olduğu yerlerde oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA