• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Guinea pig, hamster ve tavşan kafeslerinin bakımı

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2013, 00:00
Kemirgen dediğimiz bu hayvanlar tuvaletlerini kafeslerinde bir köşeye yapma eğilimindedirler. Bazı hayvan sahipleri hayvanlarının tuvaletini belli bölgeye yapması için eğitebilirler. Bunun için evcil hayvanın boyuna uygun tuvalet kapları vardır. Kafes temizliğinde deterjan kullanmak risklidir. Çünkü bu hayvanlar kimyasal maddelere karşı aşırı duyarlıdırlar. En güzel altık ambalajlı sıkıştırılmış olarak satılan ağaç talaşıdır. Bu talaşın altına kalın bir tabaka gazete veya ambalaj kağıdı koyarsanız altını almak kolaylaşır. Kemirgenlerinize suluk astığınız zaman idrar miktarı artacağı için ıslanan talaşlarını hemen değiştirmelisiniz. Nemli, ıslak ve dışkı ile kirlenmiş altlık hastalık için birincil etkendir.

Muhabbet kuşları çift yaşamalıdır
Muhabbet kuşlarının uğraşıldığı zaman eğitildiğini ve onlarca kelimeyi konuşabilecek kadar zeki olduklarını artık hepimiz biliyoruz. Özellikle bu eğitimin yapılabilmesi için birinci koşul kuşunuzun erkek olması ve ne yazık ki tek başına kalmasıdır. Yanında bir eşi olduğu zaman eğitmek çok daha güç hatta çoğu zaman imkansızdır. Çünkü adı üstünde muhabbet kuşu çok sosyal ve çenebaz bir kuştur. Yanında dişisi veya başka muhabbet kuşları yoksa sizinle iletişim kurar, insan seslerini ve davranışlarını taklit etmeye başlar. Bu şekilde konuşan ve evcil bir muhabbet kuşumuz varsa ve 3-4 yaşını geçtiyse artık yanına bir eş alsanız da eğitimi bozulmaz. Lütfen Muhabbet kuşunuzun eğitimli olması hoşunuza gidiyor diye onu eşsiz ve mutsuz durumda yaşatmaya devam etmeyin. Güvendiğiniz kuş satan bir petshoptan dişi (Özellikle genç) bir kuş alıp bundan sonraki hayatını daha mutlu geçirmesini sağlayın ve korkmayın sizden ve konuşmaktan asla vazgeçmeyecektir. Hatta belki numaralarını eşine bile öğretebilir

Köpeğinizi yemek yerken yalnız bırakmalısınız
Köpekler içgüdüsel olarak yemeklerini koruma eğilimindedirler. Gün içinde köpeğinizin kendine ait zamanları olmalıdır. Bu dönemlerde köpekler genelde dinlenmeyi seçerler. Dinlenme zamanları dışında köpeğinize yemeğini vermeden önce onunla bolca kaliteli zaman geçirin ve sonrasında yemeğini verip onu yemeği ile baş başa bırakın. Bazı köpekler sahiplerinin aşırı sevgisi ile yemek yerken üzerine düşülmesi sonucu sahipleri yanında değilken yemek yemezler. Bu bağımlılığın da ortadan kalkması için yemek yerken köpeğinizi yalnız bırakmalısınız.

Haftanın isimleri;
Köpek: Obie- Pogo- Ripper- Kırpık
Kedi: Polly- Quito- Sara- Kiki

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA