• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

"Biz el ele verdik sen de uzat elini"

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.07.2013, 00:00
Türk, Alman, Belçikalı, İtalyan, İngiliz ve Yunan uyruklu 20 sanatçıya "Bağımsız Çalışan Alaçatı Hayvan Gönüllüleri" de destek verecek

Alaçatı, sokak hayvanları yararına "Biz el ele verdik sen de uzat elini" adı altında düzenlenen karma sergiye evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12 Temmuz 2013 cuma günü saat 19:30'da Kapari Atölye'de gerçekleşecek sergiye Türk, Alman, Belçika, İtalyan, İngiliz ve Yunan uyruklu 20 sanatçı katılacak. Ayrıca Alaçatı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri de sergiye, özel hazırladıkları çalışmalarıyla renk katacak.
Alaçatı'ya yerleşen seramik sanatçısı Serap Yurdaer Erboy'un önderliğinde gerçekleşen sergiye sanatçı dostları Aslı Canpolat, Buket Aslantepe, Canan Bengisu, Charlotte Stockley, Chermine Vidori, Claudia Diehl, Giorgos Nomikos, Gökçen Adar, Heide Nonnenmacher, JeanLouis Theate, Müge Çizgenakat, Nimet Koçak, Ömür Tokgöz, Özen Köseoğlu, Paule Potelle, Polat Canpolat, Saime Berkkan, Sayra Muran ve Yeşim Bengisu katılacak.
Sanatçıların eserleri Alaçatı, Hacı Memiş Mahallesi'nde bu yıl kapılarını yeni açan Kapari Atölyesi'nde sanatseverler ile buluşacak. Ferdi Baba Port Restoran ve Kartpostal mağazaları sergiye destek veriyor.
Öte yandan "Bağımsız Çalışan Alaçatı Hayvan Gönüllüleri" grubu da, sergi çerçevesinde sunacakları bilgilendirme panosunda sokak hayvanlarının ihtiyaç ve sıkıntılarına işaret edecek, vatandaşların duyarlılığına seslenecekler. Çalışma sahiplenilmiş, yuva temin edilmiş dostların minik hikayeleriyle süslenecek. Gönüllü faaliyet gösteren grup sokaktaki hayvan popülasyonun sağlıklı ve yaşam hakkına saygılı koşullarda azaltılmasını başlıca hedef alıyor. Grup Lucie Schlosser, Carolina Okman, Aytül Kayserili, Didem Bestel, Yeşim Bengisu ve Serap Yurdaer Erboy'dan oluşuyor.
Serginin geliri sokak hayvanlarının ihtiyaç ve acil tıbbı müdahalelerinde kullanılacak.

12 Mayıs 2013 cuma, saat 19.30'daki açılış müzik dinletisi ile renklenecek. Sergi 19 Temmuz'a kadar görülebilecek.
Adres: Kapari Atölye ve Kahve, 2012 Sokak no.10, Hacı Memiş Mahallesi/ Alaçatı
İletişim: Serap Yurdaer Erboy
532 296 23 63
232 716 02 46
Serap.yurdaer@gmail.com

Sıcakta köpek gezdirilmez
Özellikle yaz günlerinin yüksek sıcaklarının söz konusu olduğu bu günlerde köpekleriniz normalde yaşadıkları, uyudukları yerlerde bile sıcaklardan aşırı etkilenmektedir. Bu dönemde köpekleri tıraş ettirmek onlar için ciddi rahatlatıcı bir çözüm olabilir. Sokak köpeklerini veya doğadaki benzer canlıları incelerseniz, geceleri ve sabah çok erken saatler ile akşam serin saatleri faaliyet için seçtiklerini görürsünüz. Onları sabah 10, akşam 18.00 hatta, 19.00'dan önce dışarıya gezdirmeye çıkarmamalıyız.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA