• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye, Örümcek Adam’ı tanıdı GÜRKAN ERTAÇ

Türkiye, Örümcek Adam'ı tanıdı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2010, 00:00
Adı: Amaral Dante Libermann Agamez. Boy: 2.07, Kilo: 95. Smaç yüksekliği 3.73, blok yüksekliği 3.53 metre. Kolombiya Milli Takımının formasını 334 kez giydikten sonra defteri kapattı, "Artık Milli Takımda oynamam" dedi. 2009 yılında Yunan Panathinaikos'ta oynarken "Yılın voleybolcusu" seçildi. Ona File Dünyası'nda "Örümcek adam" lakabını takmışlar, boşuna takmadıkları da geçen hafta içinde iki maçta kanıtlandı. Agamez, F.Bahçe'yi smaç ve müthiş servisleriyle bezdirdi, bloklarını düşürdü, 3-1'lik zaferin kahramanıydı. Ardından Örümcek Adam'ın kurbanı, Avrupa Challenge Cup'ta Slovenya'nın Marchiol takımıydı. Agamez, Slovcenleri İzmir'e geldiklerine pişman etti, 18 smaç vurdu, hiçbirinde bloğa yakalanmadı. Rakibi döver gibi attığı servisler de cabası. Eh artık ARKAS'ın maçları Agamez'in özel seyircileriyle dolacak. Ben şahsen abone oldum. Voleybolseverler de artık son derece yararlı oyunlar çıkaran Bravo'lu, Meszaros'lu, Burak'lı, Hüseyin'li, Emin'li, Nuri'li, Burutay'lı, Bülent'li, Ceyhun'lu, Mustafa'lı, Andaç'lı kadrosuyla bize bir Avrupa Şampiyonluğu daha borçlandı gibime geliyor.
Ne dersiniz ?

ARKAS'a rakip: Groningen

Avrupa Challenge Cup'ta Slovenya'nın Marchiol takımını eleyerek ikinci tura yükselen ARKAS, bu turda Hollanda'nın Groningen takımıyla mücadele edecek. Dış İlişkiler Sorumlusu Bahadır Osman bu sezon FIVB'nin (Uluslararası Voleybol Federasyonu) değişik bir eşleşme sistemi getirdiğini, bir üst kupa olan CEV Cup'tan Groningen (Hollanda)-Raision (Fin) galibiyle eşleşeceklerini belirtti. Groningen ilk maçı 3-1 almıştı.

KSK İzka'nın Cim-Bom sınavı

17 idealist yöneticinin büyük fedakarlıklarla kapanmaktan kurtardığı İZKA Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı pazar günü saat 16.00'da ilk sınavını Mavişehir KSK Arena'da G.Saray önünde verecek. Gençlerle yaratılan kadro, yabancılardan Sırp Dusanka Kariç'in ve Hırvat Aaatonija Kaleb'in katkılarıylla her hafta biraz daha iyiye gidiyor. Başkan Ufuk Kele, "Zaman en önemli ilacımız. G.Saray tabii ki imkanları ve kadrosuyla büyük bir rakip. Tek set alırsak başarı, iki set alırsak mükemmel. Ama Karşıyakalının doğasında pes etmek yok. Yenilmemek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Karşıyaka Futbol Takımının aynı gün Muğla'da Denizlispor ile maçı olduğu için seyircinin oraya akın edeceği ve bunun voleybol takımının destekten yoksun kalacağı iddialarına katılmadığını belirten Kele, "Karşıyaka'da kalanlar bize yeter. Bu genç kadromuzu desteklemek için inanıyorum ki koyacaklardır" dedi. KSK'li yöneticiler kadroya katmak istedikleri Fransız Camarra için federasyona 40 bin TL yabancı parası ödemek zorunda olduklarını, sporcunun transfer ücretiyle bunun 110 bin TL'yi bulduğunu belirterek şimdilik bu transferi askıya aldıklarını bildirdiler.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA