• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ABD-Brezilya finali ve Sultanlar GÜRKAN ERTAÇ

ABD-Brezilya finali ve Sultanlar

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2012, 00:00
Filenin Sultanları'nın da renklendirdiği 2012 Olimpiyatları voleybolda formsuz gibi görünen ve kör-topal ilerleyen, gruplardan şansıyla kıl payı çıkabilen Brezilya nihayet her zamanki gibi final vizesine yapıştı, Amerika ile şampiyonluk maçı yapma hakkını elde etti. İki ezeli rakip bu gece saat 21.00'de kozlarını paylaşacak. Amerika finale dek namağlup unvanını korudu, rakiplerine sadece iki set verdi. Hooker'lı, F.Bahçe'de de oynayan Tom Logan'lı ekip, Brezilya önünde de büyük favori. Sambacılar'sa, bizi 3-2 yenebildikten sonra Kore'ye 3-0 mağlup oldu, eğer biz Kore'yi 3-1 mağlup etseydik, şimdi Rio'ya çoktan dönmüşlerdi. Söz açılmışken Filenin Sultanları'nın da revizyona ihtiyacı olduğunu söyleyelim: Öncelikle Brezilyalı antrenör Marco Motta ile yola devam mı edeceğiz, ona karar vermemiz lazım. Çünkü Motta kritik zamanlarda hata yapailiyor, örneğin kimi zaman setlerde durum 23-23 iken Neriman'ın manşet zayıflığına çare bulamıyor, kimi zaman Neslihan'ı yanında unutabiliyor, kimi zaman da Polen etkinken çıkarıyor, yeniden Neslihan'a dönüyor. Kaptan Esra 30'u buldu, Kraliçe Neslihan'ın da 30'una merdiven dayadığını gözönüne alırsak prensesini yetiştirmemiz gerek. 22 yaşındeki 1.93'luk Polen Uslupehlivan artık daha fazla şans bulmalı.

Kaf-Kaf file ordusu
Karşıyaka'da camiadaki dalgalanmadan etkilenmeyen basketbol ve voleybolda güzel işler yapıyor. Voleybol bayanlarda Türkiye'nin madeni olan Karşıyaka geleceğin yıldız adaylarını yetiştirmeye devam ediyor. Onur Çarıkçı'nın idaresindeki altyapı ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Bu sezon (A) Takıma 2 oyuncu daha çıkartan yeşil-kırmızılı altyapı, ilerleyen yıllarda bu sayıyı arttırmak ve yeşil-kırmızılı renkleri sağlam temellere oturtmak istiyor. Karşıyaka Stadı'ndaki salonda çalışmalarına devam ettiklerini belirten Onur Çarıkçı, "Hedefimiz Karşıyaka'yı her branştaki yarışmacı takımları ile üst seviyelere çıkartıp milli takımlardaki oyuncu sayımızı arttırmaktır. Karşıyaka A Takımına ve Türk voleyboluna yepyeni yıldızlar yetiştirme ve kazandırma amacındayız" dedi.

BALSPOR'dan transfer taarruzu

Geçen sezon AROMA Erkekler Voleybol Ligine çıkma fırsatını tek setle kaçıran Bornova Anadolu Lisesi, ARKAS'tan da aldığı destekle şampiyonluğa oynayacak bir kadronun temellerini attı. Başkan Ersan Odaman, Ankara TED Kolej'den orta oyuncu Cansu Çınar'ı, ARKAS'tan genç milli pasör Yiğit Aylan'ı ve de yine mavi-beyazlı ekipten Hakan Çolpan'ı transfer ederek güçlendiklerini belirterek, "Sırada üç oyuncu daha var. Onları da transfer edersek Konak Altınordu ile kafa kafaya oynarız. Bu sezon İkinci Lig Birinci Lig kadar kaliteli maçlara sahne olacak" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA