• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
File bayramına hazırlanın GÜRKAN ERTAÇ

File bayramına hazırlanın

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2012, 00:00
Aroma 2.Lig'de Egeliler erkekler ve bayanlarda bu sezon müthiş mücadeleler izleyecekler. Bayanlar (A) Grubu'nda Karşıyaka'nın iki temsilcisi var. Karşıyaka'nın normal kulüp takımı ve Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın torunu Koral Kalpaklıoğlu'nun başkanlığını yaptığı Karşıyaka Voleybol. Yani Kaf-Kaf, Kaf-Kaf'a karşı. Ayrıca bu grupta ARKAS, Işıkkent, Rota Koleji Gazi Gençlik, Salihli Belediye, Balıkesir Belediye, Altınoluk Belediye, Çanakkale Belediye. Yani AROMA Birinci Lig'e çıkacak takımlar büyük olasılıkla Ege'den çıkacak. ERKEKLER (A) Grubu'nda da Altınordu Konak Belediye, Bornova Anadolu Lisesi, Altay AFL Altekma ve Burhaniye Belediye takımlarının yapacağı maçların seyrine doyum olmayacak. 20 Ekim'de başlayacak şampiyonanın ilk hafta programı şöyle: BAYANLAR A GRUBU: Çanakkale B.-Karşıyaka, Altınoluk Bld.-Rota Koleji Gazi Gençlik, Arkas-Maltepe Yalı, Koç İ.Ö.O.-Karşıyaka Voleybol, Şişli-Balıkesir Bld., Salihli Bld.-Işıkkent. ERKEKLER A GRUBU: A.Ordu Konak Bld.-Havagücü, Çevregücü-Bahçelievler Bld. Bornova Anadolu Lisesi-Tofaş, İnegöl Bld.-Burhaniye Bld., Anadolu Üniv.-Düzce Bld., Korkuteli G.-Altay T.F.L. Altekma.

Gönlümüz başkan Karabıyık'la

Salı günü federasyon başkanlığı seçimleri var. "Etik olmaz" diyebilirsiniz ama ben gönülden voleybolda Türkiye'ye çağ atlatan Erol Ünal Karabıyık'a oyumu seve seve veriyorum. Ege temsilcileri, Türkiye'nin oy kullanacak delegelerine de çağrıda bulunuyorum. Karabıyık'ı yakından tanımazsanız itici bulursunuz. Çünkü herkese "Eyvallah" etmez, doğru bildiğinden şaşmaz, bu uğurda Üç Büyükleri bile karşısına almakta hiç sakınca görmemiştir. O'nun devrinde neler mi oldu ? Türkiye dünya çapında şaha kalktı. Filenin Sultanları tarihte ilk kez 52 yıl aradan sonra olimpiyatlara katılma başarısı gösterdi, Londra'da final yolundan kıl payıyla, ama alkışlanarak döndük. Sultanların ayrıca Avrupa üçüncülüğü var. Yıldız kızlarda Avrupa ve dünya şampiyonluğu kürsüsüne çıktık. Yıldızların başarısı, Genç kızların Avrupa Şampiyonluğuyla taçlandı. Büyük erkeklerimiz bu yıl Avrupa Ligi 2'ncisi oldu. Karabıyık ayrıca Türkiye'yi tesis cennetine çevirdi. İstanbul ve Ankara'dakilerin yanısıra, İzmir'e muhteşem bir salon kazandırdı. Bursa'da Cengiz Göllü adına yaptırdığı salon da bitti, bitmek üzere. Voleybola kamuoyu ve medyanın ilgisini artırarak, voleybola yönelen çocuk sayısında patlama yarattı. Öyleyse hep beraber parolamız şu:"Oylar Karabıyık'a..."

'Rota'ları 1.Lig'e yükselmek
2004 yılında yedi beden eğitimi öğretmeninin ortak çabalarıyla Gaziemir Gazi Gençlik Spor Kulübü olarak kurulan 2011 yılında ise Rota Koleji Gazi Spor Kulübü adını alan İzmir ekibi voleybolda önümüzdeki sezon 2.Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek. 2007-2008 sezonunda 3.Lig'de yer alan bir sonraki yıl Türkiye şampiyonu olarak 2. Lig'e yükselen Rota Koleji önümüzdeki sezon 2.Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek. Kadrosunda Nihan Çalışkan, Selin Yurtseven, Burcu Parabaş, Tuğçe Uludağ, Candan Önay, Zeynep Semra Kaya, Eda Şengünlü, Melis Ece Yurtsever, Nevriye Çalışkan, Özge Özkorul, Ece Ervüs'i alan Rota Koleji Beluras'tan Svetlana Kenko'yu transfer ederek gücüne güç kattı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA