• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fener bombaları patlattı GÜRKAN ERTAÇ

Fener bombaları patlattı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2013, 00:00
Dünya Kulüpler Şampiyonu olduktan sonra duraklamaya giren ve geride bıraktığımız sezon Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA'nın zirve savaşına seyirci kalan F.Bahçe, önümüzdeki sezon yine şampiyonluk hedefiyle bombaları patlattı. Brezilya Milli Takımı smaçörü Fernanda Garay Rodrigues'i renklerine katan sarı-lacivertliler, Amerika Milli Takımı pasörü Alisha Glass ve Çek smaçör Aneta Havlickova'yı kadrosuna kattı.
Glass, milli takım formasıyla 2010 ve 2011 Dünya Grand Prix'sinde şampiyonluk yaşadı. Pasör çaprazı 1.93'lük Çek Havlickova ise Azerbaycan'ın Lokomotiv Bakü takımından transfer edildi. Çek Milli Voleybol Takımı'nda da oynayan Havlickova, 2012'de Avrupa Ligi'nde şampiyonluk aldı, en değerli oyuncu seçildi. Fernanda Garay Rodrigues ise 2012 Olimpiyat Oyunları Şampiyonu olan Brezilya Milli Takımının en değerli oyuncuları arasında.

Filede müthiş reform

Dünya Voleybol Federasyonu (FIVB) Yönetim Kurulu, uzun süreli hedef olarak belirlediği plaj ve salon voleybol kurallarını bağdaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Bununla ilgili son gelişme, maçlarda set sayılarını 25'ten 21'e indirme çalışmaları ve teknik molaların set başına bire indirilerek, tie-break dışında 12. sayıdan sonra verilmesi. FIVB, uygulama için 2013 Avrupa Ligi müsabakalarını pilot uygulama alanı olarak seçti.
FIVB'ın altın set kararını da gözden geçirdiği bu konuda da değişekliğe gidebileceği öğrenildi. Şimdiki uygulamada, eğer ikinci maçı deplasmanda oynama durumundaysanız dezavantajınız doğuyor, ilk maçta rakibinizi 3-0 yenseniz dahi ikinci maçı 3-2 kaybettiğiniz taktirde orada altın seti oynuyor, eleniyordunuz. FİVB'nin bu konuda da eski usule dönmesi ve setler arasında üstünlük sağlayan takımın tur atlamasına karar vermesi bekleniyor.

Örümcek vurdu geçti
ARKAS ile Halk Bankası arasındaki Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi Finalinde ARKAS'ın "Örümcek Adam" lakaplı 2.07'lik süper smaçörü Liberman Agamez, inanılmaz performansıyla takımını uçurdu, tek başına 34 sayı aldı. Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın tereddütsüz en büyük smaçörü olduğunu kanıtlayan Agamez, blokları devirdi, biyonik gösterisiyle herkesin hayranlığını kazandı. Agamez, bu sezon Polonya'nın Lodz kentinde 11 bin 537 ateşli seyirci önünde SKRA Belchatow'u, adeta ok gibi giden smaç servisleriyle yerlere sererek 35 sayıyla ARKAS'ı 6'lı finale taşımıştı. Agamez'in yanısıra ARKAS'ta Perrin ve Bravo'ya da alkışlar. Uzun süren rahatsızlıklarından kurtulmuş görünen ve özellikle mükemmel manşet ve savunmasıyla Bravo ile böyle oynarsa Perrin'li mavi-beyazlılar zor yenilecek bir ekip hüviyetinde. Başantrenör Glenn Hoag da voleyboldaki büyük ehliyetini, takımını adeta bir sihirli değnekle yönetir gibi idare ederek kanıtladı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA