• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
YOLUNUZ AÇIK OLSUN HALİL FİNCAN

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2012, 00:00
Sorgulanması gereken meseleler elbette olacak ama maalesef tarif edilen adresler yanlış
Son yıllarda Ege futbolunun parçalı bulutlu hallerindendir ki, ilk hafta maçlarından dolayı pek bir neşe dolduk. Of'ta koşan Altay, Bayrampaşa'da son anda coşan Bal-Kes kadar Altınordu, Menemen ve Aydınspor da umut veren takımlar klasmanında yer aldı


Daha ilki ama bir kenara not düşün bu haftayı. Ege futbolunun alışagelmiş parça bulutlu seyrine sıklıkla şahit olduğumuzdan bu ilk hafta neticelerine dönüp dönüp bakmak gereği duyabiliriz. Ve ruh halimiz köşeye sıkıştığında bu skor tabelaları ağrı kesici görevi görebilir. Olsun biz öyle olmayacak varsayalım. Hatta Pollyanna'nın hayat kurallarını cebimize koyup, tüm dünyada tiyatroları temsilen kullanılan maskelerden gülen halini yüzümüze yerleştirip vaziyete bakalım. Evet evet tüm olumsuz durumları kafamızdan uzaklaştıralım. 'Peppe' gibi üzgün hallerimizden dolayı çoktan belgesel kıvamına geldik çünkü.
Bu hafta en keyifli haberlerden biri Altay'dan geldi. Sadece galibiyetle başlamadılar aynı zamanda son 13 yılın deplasmandaki en iyi startına da imza attılar. Sevgili dostum Murat Arabacı'nın istatistik notlarına göre en son 99-2000'deki ilk haftada kazanmış Altay. 12 sene olmuş. Bu sürede kaç başkan, kaç teknik direktör değişti. Sadece onlar mı Altay'ın yeri de değişti. Maçı veren Kadırga TV'nin spikerinin sözleri oralardan özetledi aslında mevzuyu. "Altay'ın yeri bura değil" dedi. Ve ekledi: "Hatta ve hatta PTT 1. Lig dahi değil. Biz onları Süper Lig'de görmeye alıştık" Haklı. Çünkü sadece Altay'ın değil Göztepe'nin, Karşıyaka'nın, Altınordu'nun altın dönemleri tarihin sayfalarının arasında saklı.
Menemen Belediyespor'un Gebze önündeki mücadelesi ve Altınordu'nun Çorum karşısındaki isteği de haftanın umutlandıran hadiselerindendi. Özellikle Menemen'in genç kadrosuna parantez açmalı. 22.8'lik bir yaş ortalamasıyla çıktılar sahaya. Taner hoca büyük bir cesaretle takımın tüm bölgelerini gençlere emanet etmiş. Kaleci Yaşar 22 yaşında. Savunmadaki Barış ise daha 20'sinde. Orta sahayı bölüşen Caner, Mazlum ve Ercüment ise daha 22'sinde. 74 dakika görev olan gol umudu Tunahan da aynı yaşta. Bu takımın yolu açık. Mutlaka arada kaybedeceklerdir ama hırsları ve enerjileriyle ligde ayaklarının yere sağlam basmasını bekliyoruz. Balıkesir, Denizli Belediye, Bandırma, Turgutlu, Aydınspor 1923 de haftanın karlılarından. Sadece iç sahada puan kaybeden Nazilli ile Bandırma'ya takılan Fethiye umutlu başlayamadı o kadar. Ancak onların da mücadeleleri gelecek adına ışık verdi.
Son paragrafı ise iki ligin eksikliği nedeniyle Milli Takım'a ayıralım. Bilindiği gibi geçtiğimiz cuma itibariyle nurtopu gibi bir krizimiz oldu. Eleştirilere hak vermemek elde değil. Bu ülkede 10 numaralar kolay kolay yetişmiyor. Geriye dönüp baktığımızda Selçuk İnan gibi yetenekli adamların sayısı çok fazla değil. Sergen, Tugay ve gençlik dönemlerindeki Emre. Arda ise çok yetenikli bir oyuncu ama onun da zamanla 10 numara olmadığını anladık. Misal G.Saray yıllarca Hagi'nin yokluğunu aradı durdu. Hafızalarınızı zorlayın, "Şu Milli Takım'da da Hagi gibi bir adam olsa" demedik mi hep? G.Saray 11 yıl sonra böylesine yetenekli bir adama kavuştu. Ama onu da Milli Takım'a almıyoruz. Eleştirilerin nedeni bu yüzden hocam? Dünkü basın toplantınızda "Huntelaar da Kuyt da yedek oturuyor" dediniz. Ama dikkat edin onların öyle bir lüksü var. Bizim ise yok. Kes Xavi'yi İspanya'dan, kes Messi'yi Arjantin'den orada da kıyamet kopar. (Bkz. Alex örneği). Üstelik en çok inandığımız hocalardan biri Abddullah hoca. Bu yüzden bizler 'İnan'dık, lütfen sen de 'İnan'.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA