• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Neyin teşviki? NECDET KESTELLİ

Neyin teşviki?

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.04.2011, 00:00
Teniste Kulüpler Takım Şampiyonası Mayıs'ta gerçekleşecek. Son senelerin sevilen ve beklenen olay... Beş günlüğüne de olsa hem tatil, hem tenis, hem de eğlence veteran tenisseverler için... Manavgat Club AliBey... Bu sene burada kazanan ve dereceye girenlere, klasmanlara sayılacak puan da verilecekmiş... Teşvik olarak. Neyi teşvik ediyorlar acaba?
Ancak, kulüpler her zaman ve birçok yaş grubunda takım kurmakta sıkıntı çekiyorlar. İşi olanlar, vakti olmayanlar, bu masrafı yapamayanlar katılamıyorlar. Böyle olunca da katılabilecekler aranıyor... Yeter ki bir takım kurulabilsin... Başka kulüplerden, hatta başka şehirlerden. Takım olarak kazanmak, bireysel olarak puan toplayarak ilk dört arasına girebilmek, Milli takıma seçilmek için...
Transferler bile deneniyor. Kulüplerin performans tenisinde liglere katılabilmeleri için şaka gibi, birkaç günlüğüne kiralanan (transfer edilen) ve kulübün yolunu bile bilmeyen oyuncular gibi... Böyle kulüpçülük olmamalı...
Yanlış ve gayri ciddi! Aslında kulüpleri suçlamıyorum. Onlar açık buldukları yolları değerlendiriyor. Kabahat bu gibi uygulamalara fırsat ve imkan tanıyanlarda... Sorun da zaten burada değil mi?
Kulüp takımlarında ancak kulüp üyeleri oynamalı... Hem de en az o kulübün iki senedir üyesi olmak kaydıyla... Aksi takdirde bu bir takım şampiyonası olmaz Olsa olsa eğlencelik olur... Tenis bu kadar ucuzlatılmamalı...

Senyörler Manavgat'ta
Dünya'da bir yılda gerçekleştirilen 150 turnuvadan biri olan Uluslararası Senior ITF Grade-1 Açık Tenis Turnuvası, yine Manavgat ClubAliBey Tesisleri'nde 26 ülkeden yaklaşık 650 tenisçinin katılımıyla yapıldı. 35-75 yaş grubu sporcular tekler, çiftler ve ilk turda kaybedenlerin katıldığı teselli dallarında mücadele etti. Resimdeki seyirci sayısı ise bu kategorideki müsabakaların ne denli önemli olduğunu herhalde gösteriyor.
Ülkemizden turnuvaya 39 kişi katıldı. İlk kez bu kadar geniş bir katılım sağlayan oyuncularımız ilk turlardan sonra pek başarılı olamazken, 75+'da final oynayan usta oyuncumuz İsmail Serim tesellimiz oldu. İsmail Serim daha önce de milli takımla katıldığı dünya şampiyonasında tüm rakiplerini yenmişti. Ancak bu bireysel başarıları takıma yetmemişti.


Kültürpark'a böylesi yakışır
2011 yılı Türkiye'de TED ve ATK'dan sonra kurulan 3. tenis kulübü Kültürpark'ın 70. Kuruluş yıldönümü. 70 yıl, dile kolay... Değişimi gerçekleştiren Osman Savran başkanlığındaki yeni yönetim bu yıldönümünü İzmir'e ve Kültürpark Tenis Kulübü'ne yakışır etkinliklerle kutlamak istiyor. İlk etkinlik bir tenis festivali: "Trouble-Double" ilk müracaat edecek 128 kişinin katılacağı karışık çiftler turnuvası. Müsabakaların çok özel ve gizli kuralları var... Sayılar ping-pong'da olduğu gibi. Ayrıca maçların ne zaman biteceğine bir tek kişi karar verecek... Katiyen torpil yok... Düdük çalınacak ve hangi takım öndeyse o takım kazanmış olacak... Coşku ve dostluk içinde tabii... Kaçırılmayacak bir fırsat... Hemen kaydınızı yaptırın. Yoksa seyirci kalırsınız pişman olarak! Kültürpark'ın yeni yaşını şimdiden kutluyor ve çok başarılı kutlamalar diliyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA