• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eskiyi arıyoruz NECDET KESTELLİ

Eskiyi arıyoruz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.04.2011, 00:00
Bayan tenisinde değişim yaşanıyor. Williams kardeşler ile ne yazık ki tenisi zamansız bırakan Justine Henin'in yokluğunda bile, Wozniacky, Clisters, Zvonereva, Kuznetsova, Na Li, İvanoviç, Jankoviç, Schiavone ve Stosur gibi tecrübeli oyuncular turnuvalardan elenebiliyor. Yeniler çıkışta. Gözü pek, her topa vuran, kortları inim inim inleten Vera, Clisters'i eleyebilen Alman Petkoviç var örneğin. Forma girmeye başlayan ve tekrar gözünü zirveye diken Rus Sharapova ile zamanında kortlarda çok ağladıysa da müthiş bir performans gösteren, şampiyonluklara odaklanan Azarenka da kortları yeniden renklendirmeye başladı. Ama eskileri de daha hala aratıyorlar... Bakalım devam eden toprak kort mevsiminde nelerle karşılaşacağız.

Hayırlı olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) komisyonda görüşülerek kabul edilen 3289 sayılı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 9. maddesinde yapılan değişiklikle, "Özerk spor federasyonları" kavramı, "bağımsız spor federasyonları" olarak değiştiriliyor. Federasyon faaliyetlerinde görevli bulunanlar, görevleriyle ilgili olarak işlemiş oldukları suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak. İllerde federasyon temsilcilikleri kurulabilecek. Genel kurul üye sayısı olimpik ve paralimpik spor dallarında 150'den az, 300 üyeden fazla, diğer branşlarda ise 100'den az, 200'den fazla olamayacak. Bir şeyler değişmeye başlıyor galiba... Umarız bu değişiklikler bulandırılmaz ve hayırlı olur...

Hülya Cup burs fonu
Bir tenis aşığı olarak Sevgili Hülya Avşar'a teşekkür edelim önce. Yaklaşık 10 yıldır TED Vakfı (Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü) bünyesinde kabiliyetli minik tenisçilere burs desteği sağlayan Hülya Cup Tenis Turnuvası, bu yıldan itibaren, desteğin kapsamını genişleterek yurt geneline yaydı. Bu yıl İstanbul, Antalya ve İzmir'de düzenlenecek ayakların ardından İstanbul'da sınırlı katılımla yapılacak olan "Hülya Cup-The Finals" Turnuvası'yla sona erecek Hülya Cup Turnuva Serisi, Türkiye çapında birçok sporcuya başarılı bir geleceğin kapılarını aralayacak. Devlet okuluna kayıtlı olan ve son bir sene içinde herhangi bir dersten kalmamış olan sporcular, bu maddi destekten yararlanabilecek. Burs başvuruları için "www.hulyacup.com" sitesini geç kalmadan ziyaret edin. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2011. Unutmayın.

Mutlu oluyoruz
Toprak sezonuna devam eden Marsel İlhan Barcelona'da da çeyrek final gördü. İpek Şenoğlu Stuttgard'ta çiftler kategorisinin ilk turunda süper tie-break'te 10/7 kaybetti. Geçen hafta Pemra Özgen teklerde, Tuna Altuna ise çiftlerde yarı finallerde oynadılar. Başak Eraydın ve Seda Aratekin ise çiftler finalinde birbirlerine rakip oldu. Teklerde Başak Eraydın, Durukan Durmuş ve Cahit Kapukıran yarı finale çıktı. Jarmilla Groth ile Melis Sezer çiftlerde çeyrek final oynadı. Bu hafta ise Tuna Altuna Antalya'daki ITF Erkekler Tenis Turnuvası hem ana tablosunda, hem de çiftlerde mücadele ediyor. Çağla Büyükakçay bu hafta Güney Afrika'da 100 bin dolar ödüllü ITF Kadınlar Tenis Turnuvası ilk turunda Anne Kremer'i yenerek 2. tura çıktı. Gençlerin bu hareketli ve başarılı çalışmaları tenis severleri mutlu etmeye devam ediyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA