• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kültürpark hızlı başladı NECDET KESTELLİ

Kültürpark hızlı başladı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.04.2011, 00:00
23 Nisan Kutlamalardan sonra İzmirli tüm kulüplerden gelen tenis severlerin tenis dışı, rengarenk ve yaratıcı giysiler ile katıldıkları Double-Trouble Tenis Festivali, Kültürpark Tenis Kulübü'nün 70. Yıl kutlamalarının ilk tenis faaliyetiydi. Geçen hafta pazar günü bayram havası içinde gerçekleşti. Serap Uysalefe ile nam-ı diğer "Kafelnikof" teniste birinci olurken, Deniz Eser güzel kıyafetiyle herkesi geride bıraktı.

Bayanlar Mısır'da terleyecek
Kadınlar Takım mücadelelerini Fed Kupası'nda yapıyor. Avrupa-Afrika ikinci grubunda yer alan Türkiye, 1-8 Mayıs'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek grup maçlarında Ermenistan, Bosna-Hersek, Finlandiya, Gürcistan, Fas, Portekiz arasında ilk iki sıraya girebilmeye çalışacak. Bu günlerde Mavi Tenis Kulübü'nde kampa giren milli takımımız çiftlerde 79. sıradaki oyuncumuz İpek Şenoğlu, teklerde 160 sıraya yükselen Çağla Büyükakçay ve WTA sıralamasında yükselmeye devam eden Pemra Özgen, Başak Eraydın ve Melis Sezer'den oluşuyor. Başak ve Melis İzmir'in yetiştirdiği, ne yazık ki elinden tutamadığı genç yetenekli ve çok ümit bağladığımız oyuncular. Umarız dünya kortlarını titretecek seviyelere gelirler ve bizlerde gururlanırız.

Davis Cup
2011 yılı Dünya serisi başladı. Türkiye, Afrika-Avrupa 3. gurubunda mücadele ediyor. 25 puanla 89. sırada yer alan, Haluk Akkoyun, Marsel İlhan, Ergün Zorlu ve Tuna Altuna'dan oluşan Davis Kupası takımımız play-off'a yükselmek için 9-16 Mayıs 2011 tarihleri arasında Makedonya'nın Üsküp kentinde Arnavutluk, Andorra, Ermenistan, Gürcistan, İzlanda, Makedonya, Malta, Moldova, Karadağ, Norveç ve San Marino ile mücadele edecek.

Kısa kısa...
* Tuna Altuna, 10 bin dolar ödüllü F 14 Uluslararası ITF Tenis Turnuvası'nda çiftler de şampiyon oldu.
* İlhan Marsel Belgrad'da 3. Eleme turunda 6/4 6/0 yenildi, eğer Lucky loser olmazsa turnuvaya veda etmiş olacak.
* İpek Şenoğlu Estoril'de yağmurun bitmesini bekliyor.
* 70. Kuruluş yılını kutlayan Kültürpark Tenis Kulübü 6-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında "PTT teşvik 70. Yıl Kültürpark Tenis Turnuvası" düzenliyor. Kayıtlar başlamış bile...

Kortun senyörleri

Türkiye Tenis Federasyonu 3. Senior Klasman Turnuvası İztik'te gerçekleşti. 35 artı tek erkeklerde Cuma Durgun; 40 artıda Osman Karaman, 45 artıda Beytullah Aldemir, 50 artıda Şevket Yüce, artıda Vahit İlhan, 60 artıda Ömer Ersoy, 70 artıda Necdet Kestelli şampiyon oldu. Bayanlar kategorisinde ise 35 artıda Kristine Botros, 45 artıda Ayşim Pennetti, 50 artıda Aysun Uz ve 55 artıda Aysel Ertuğ birinciliğe ulaştı. Başarılı organizasyonundan dolayı İZTİK Kulübü yönetimini candan kutlarız.

Okullar uyanıyor

Önce Milli Eğitim Bakanlığının, kulüplerimizden gelen işbirliği tekliflerini artık reddetmeyerek tenisi benimsemeye başlamış olması; beden eğitimi öğretmenlerinin de bu yeni(!) konuya ilgi duymaları çok güzel. İzmir UTEM'de gerçekleşen Okullararası Takım Şampiyonası'na çeşitli bölge okullarından 450 sporcu ve 100'e yakın antrenör, beden eğitimi öğretmeni ve idareci katıldı.
Okullarda tenis, yıldızlar ve Gençler olmak üzere 2 kategoride oynatılıyor. Gençlere lise aşamasında olan öğrencilerimiz katılıyor, yıldızlara ise ilköğretim öğrencileri...
Umarız okullarda yapılacak çalışmalar neticesinde yetenekli ve çalışkan çocuklarımız tespit edilerek, güçlendirilir ve tenis çok daha sağlam bir alt yapıya oturtulur.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA