• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Wozniacki ve Nadal NECDET KESTELLİ

Wozniacki ve Nadal

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2011, 00:00
Teniste Nisan ayı sonu itibariyle bayanlar ve erkekler dünya sıralaması açıklandı. Erkeklerde İpanyol tenisçi Rafael Nadal, sıralamasının zirvesindeki yerini 11 bin 915 puanla korudu. ATP'nin önceki gün açıklanan listesine göre Sırp Novak Djokovic 9710 puanla 2, İsviçreli Roger Federer 8690 puanla 3. sırada gösterildi. Türk tenisçi Marsel İlhan ise listeye göre 5 basamak geriledi ve 112. sırada yer aldı.
Bayanlarda ise dünya bir numarası 9970 puanla Danimarkalı Caroline Wozniacki oldu. Daha doğrusu Wozniacki yerini korudu. WTA'nın açıkladığı listede Belçikalı Kim Clijsters 8115 puanla 2, Rus Vera Zvonareva 7615 puanla 3. sırada gösterildi. Listeye göre 162. sırada yer alan Türk tenisçi Çağla Büyükakçay'ın durumunda ise bir değişiklik olmadı.

Haydi bayanlar

Tenis Bayan Milli Takımımız, Fed Cup'ta önemli bir sınava başlıyor. Avrupa-Afrika ikinci grubunda yer alan Türkiye, Mısır'ın Başkenti Kahire'de bugün başlayıp 7 Mayıs'a kadar sürecek grup maçlarında Ermenistan, Bosna-Hersek, Finlandiya, Gürcistan, Fas, Portekiz arasında ilk iki sıraya girmeye çalışacak.
Çiftlerde 79. sıradaki oyuncumuz İpek Şenoğlu, teklerde 162 sıradaki yükselen Çağla Büyükakçay ve WTA sıralamasındaki yükselişini sürdüren Pemra Özgen, Başak Eraydın ve Melis Sezer'den oluşuyor. Başak ve Melis İzmir'in yetiştirdiği ancak elinde maalesef tutamadığı genç yetenekli ve çok ümit bağladığımız oyuncular. Umarız dünya kortlarını titretecek seviyelere gelirler ve bizlerde gururlanırız.

Tenis turizmi
Turizm organizatörleri Türkiye'de tenisin gelişmesini yakından izliyor. Ülkemizde uluslararası alanda alt yapıya yönelik tek organizasyon olduğunu belirtseler de, Türkiye'deki mevcut uygulamaların cazibesine kapılarak kendilerine güzel hedefler! koyuyor. Bu hedeflere ulaşabilmek için de yeni girişimler başlatıyorlar. Bunlardan biri de ODEON Tours'un düzenlediği Genç Raketler organizasyonu... Amaçları 11-12 yaş grubunda yetenekli Türk ve Rus tenis oyuncularını bir tenis kampı ortamında bir araya getirmek. Bu yıl bu kamp bölgenin ölü sezonunda, 12-16 Nisan'da Antalya Kervansaray Lara Otel'de gerçekleşti. Umarız faydalı olmuştur!

Haberler

Küçük büyük fark etmez... Hepimizin insani ve gizli sevinci, kendinden bahsedilmesi olduğu kadar, resminin bir yerlerde yayınlanmış olmasıdır. Gazetelerin dedikodu sayfaları, haftalık mecmualar da zaten bu yüzden yaşamıyorlar mı? Bu durumda anneler, babalar, kulüpler ve antrenörler çalıştırdıkları, yetiştirdikleri gençlerden övgüyle bahsedilmesini tabii ki çok isterler... Hakları da! Bu gün artık tenisimizin gelmeğe başladığı noktaya bakıldığında, alt yapı hunisinin çok genişlediğini görüyoruz. Kızlı, erkekli binlerce oyuncu kortlarda... Her birinin değişik yerlerde, hafta boyu devam eden ayrı ayrı müsabakalarda raket salladıklarını duyuyoruz. Ancak ve maalesef bu güzel haberleri çok seçerek kullanmak durumunda kalıyoruz. Öncelikle, medya kuruluşları için her haber, haber niteliğinde olmuyor. Ayrıca yüzlerce çocuk, birini yazsanız, diğerine ayıp değil mi? Hepsini de tek tek yazamazsınız ki, malum yerlerimiz kısıtlı... Umarım bir gün herkesi memnun etme imkanına kavuşuruz.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA