• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Djokovic zirveye NECDET KESTELLİ

Djokovic zirveye

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2011, 00:00
* 31. Maçtır yenilmeyen Djokoviç Nadal'ı da, hem de Madrid'in toprak kortlarında mağlup ederek, yenilmezlik serisini 32. maçta da sürdürdü. Djokoviç, artık bir numara olmaya çok ciddi bir şekilde göz diktiğini de göstermiş oldu.
* 2009'da kupayı kaldırdığı Madrid Turnuvası'nda, Nadal'a yenilen Federer'in korttan ayrılışı sırasında Nadal dahil herkes tarafından ayakta alkışlanması aslında spor tarihine altın harflerle yazılacak ve kolay kolay unutulmayacak örnek bir davranıştı.
* Yine İspanya'da Kvitova, Azarenka'yı yenerken özlemini çektiğimiz yeni bir yıldızın gelişini müjdeledi. Umarız geçici olmaz.

Yeni kortlar
İzmir, Balçova Kaya Otel'in bünyesinde 5 yeni kortun yapımı bitmek üzere... Bunlarla birlikte İzmir, kort yönünden zenginleşip çeşitleniyor. Bu yeni kortların özelliği, bakımı zor ve pahalı olmasına rağmen yabancılar tarafından ve ortopedik açıdan tercih edilen ancak dünyada sayıları giderek azalmaya başlayan, kırmızı toprak ve kiremit tozundan yapılmış "Antuka kort ya da Clay Court" olmasıdır.
Araziye uyularak yapıldığı için kortların yönleri mecburen değişik ve tenis normlarına tam uygun olmasa da İzmir için yine de büyük bir kazanç. Böylece İzmir, Küçük Kulüp (Alyans) ve İZTİK tesislerinin dışında da 5 yeni toprak korta daha sahip olacak. Tesislerin yapımını ve işletmesini üstlenen Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dönmez, henüz daha kortları açmadan, bazı tenisçileri transfer ederek ligler için takımını kurmaya başladı bile. Bu girişiminden dolayı Sevgili Gökhan'ı kutlar, İzmir'e hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Yerimiz sağlam
Kısa adı Fed Cup olan kadınlar takım şampiyonasında Avrupa-Afrika ikinci gurubunda kalarak yerimizi sağlamlaştırdık. Oyuncularımızı kutlarken, gelecek sene daha iyi sonuçlarla birinci gruba yükselme başarısı göstereceğimizi umuyoruz.

Davis Cup
Sofya'da pazartesi başlayan ve 12 takımın mücadele ettiği karşılaşmalar sonunda, üçer takımlı 4 grupta birinciler "Play-Off'a" yükselecek. Andora, Ermenistan, Arnavutluk, İzlanda, Malta, Makedonya, Moldova, San Marino, Norveç ve Montenegro arasından takımımızın sıyrılıp bir üst gruba çıkabileceğini düşünüyorum.

Yepyeni bir Kültürpark
Değişim, çok şeyi değiştirdi Kültürpark Tenis Kulübü'nde... 70. Kuruluş yıldönümü ise ilave büyük bir sinerji yarattı... Bakıyoruz da Sportif ve sosyal sorumluluk çalışmaları tam yol ilerlerken, kulüp tesisleri de bu değişimden nasibini almaya başladı. Çok yakında açılacak olan Rose Garden 1941 restoran ile sosyal tesisler İzmir'e ve İzmirliye çok yakışacak sanıyorum. Değişimi gerçekleştiren yönetim, uyum içinde çalışan eğitimli ve tecrübeli bir ekip, bu işe gönül vermiş genç girişimci, yepyeni bir kompleks, zevkli ve huzur veren bir dekorasyon, rahat bir ortam, her türlü hijyen kurallarına uygun bir mutfak... Kulübümüzde çoktandır özlemini çektiğimiz güzellikler bunlar... Evet, kulübümüz tekrar ikinci adresimiz olacak Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenleri şimdiden kutluyorum.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA