• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Heyecan artıyor NECDET KESTELLİ

Heyecan artıyor

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2011, 00:00
Sakatlığından bir türlü kurtulamayan Sharapova bu sene girdiği her turnuvada daha iyileşerek toprak kortta bile bitirici vuruşlarıyla dönüşünü vurguluyor. Wozniaky'den sonra Stosur'u da deviren güzel oyuncu Roland Garros'da da başa oynayacak gibi... Sharapova Roma'yı kazanarak kariyerinde oynadığı 35 finalin 23'ünü kazanmış oldu.
Djokovic ise Murray'a karşı ucundan kazandığı yarı finalden sonra Nadal'ı yine yenerek Roma'yı da kazandı. 39 maçtır yenilmeyen ve 2011 yılında elde ettiği art arda 7 şampiyonlukla Djokoviç üst üste üç finalde de yenmeyi başardığı Nadal'ın artık ensesinde. "Roland Garros'ta ne yapar?" bilinmez ama yine de bir numara olmanın eşiğinde... Federer ise 285 haftalık bir numara rekoru ile yarıştan kopmadığını, önünde daha Wimbledon ve Amerika Açık, hatta Roland Garros turnuvaları olduğunu, her şeyin çok çabuk değişebileceğini belirtiyor. Yaşına rağmen korkulur ondan...

Yükseliş sürmeli

Davis Cup, dünyada bir yıl içinde tamamlanan mevcut en önemli takım şampiyonasıdır. Türkiye olarak 1946 yılından beri katıldığımız bu müsabakalarda en iyi derecelerimizi 1990-1991 ve geçen hafta da Avrupa-Afrika II Grubu'na çıkarak elde ettik. (Yapılan bir değişiklik sonucu grubumuz, Afrika ile ayrıldığından bundan böyle Avrupa ikinci grubu olacak.) Millilerimizi, antrenörlerini ve Federasyonumuzu candan kutluyorum. Dünya sıralamasında takım olarak bu yıl 86. sıradayız ama elde edilen bu başarıdan sonra iyi bir sıçrama yapacağımızı umuyorum. Takımımız için 50. Sırayı hedeflemek artık çok doğru olur sanıyorum.

Veteran bayramı

Antalya Club Alibey'de dostluk ve tatil havasında gerçekleşen, Türkiye kulüplerarası takım şampiyonasında erkeklerde İstanbul TED Kulübü altı kategorinin beşinde şampiyon olurken, İzmir Kültürpark Tenis Kulübü bayanlar +50 yaş kategorisinde birinciliği elde etti. İzmir'den ETV - Egeli Tenis Veteran Derneği Kulübü'nün +40 yaş takımı da Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Bazı takımların kuruluş şekillerine karşı olsam da bir hafta boyunca başarı ve dostluk dolu mücadeleler verdikleri, tenisin sosyal yönünü değerlendirdikleri için tüm katılan kulüp ve oyuncuları kutluyorum.
Gönül isterdi ki kulüp takımları, her kulübün en azından iki senelik asil üyelerinden kurulmuş olsun. Sanal da olsa kiralık veya transfer oyunculara hiç yer verilmesin ve bu tip uygulamalara hiç imkan tanınmasın.

Bayanlar Kültürpark'ta

Geçtiğimiz pazar günü tamamlanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Turnuvası'nın hemen ardından 25 bin dolar ödüllü "ITF Women Circuit Kadınlar Tenis Turnuvası" dünya sıralamalarında çok iyi yerlerde olan oyuncuların katılımı ile çok güzel bir havada Kültürpark Tenis Kulübü kortlarında başladı. 21 Mayıs'a kadar sürecek bu turnuva, aynı zamanda Kültürpark'ın 70. yıl sportif etkinliklerinden. Strasbourg'ta turnuvaya katılan Çağla Büyükakçay'ın yokluğunda, ülkemizi Pemra Özgen, Melis Sezer ve Kültürpark'tan Büşra Kayrun temsil edecek. İlk gün Melis güzel bir oyunla ilk turu geçti. Darısı Pemra ve Büşra'nın başına.
Tenisi bizzat oynamayı her şeye tercih eden tenisseverlerimizle iyi oynayan ancak maç seyretmesini sevmeyen genç alt yapı oyuncularımızın en azından bu şölen sırasında tribünleri doldurmaları, değişimi gerçekleştirmek ve oyuncuların başarısı için çırpınan yöneticileri ve tabii ki federasyonu çok mutlu edecektir. Kendileri ise seyrederek çok şey öğreneceklerdir. Ayağımıza gelmiş bu önemli fırsatı kaçırmamalıyız.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA