• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eski günlere geri dönüyoruz NECDET KESTELLİ

Eski günlere geri dönüyoruz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2011, 00:00
İzmir'e yayılmaya başlayan değişim havası kendini hissettirdi. 21. hafta sonunda kulüp takımlarının durumuna baktığımızda erkeklerde 3 İstanbul ve 1 Ankara kulübünden sonra 5. sırada Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) geliyor... Arkasında 10. sırada İZTİK var... Kızlara gelince Kültürpark yine 5. sırada. İztik 7. durumda; Karşıyaka ise 11 sırada... İstanbul'a kaçan çocuklarımız yine bu kulüplerden...
Bugün Türkiye'nin ilk 100 oyuncusu içine baktığımızda, bayanlarda KTK'den 9, KSK'den 3, İztik'ten 3 oyuncu; erkeklere baktığımızda KTK'dan 7, KSK'dan 2, İZTİK'ten 1 oyuncu bulunuyor.
KTK'da Büşra Kayrun 9. sırada. Ardından Ege Kurtoğlu, KSK'den Müge Topsel, Ege Tomey ve Yağmur Akdemir geliyor. Erkeklerde 18. sıradaki KTK'lı Mustafa Nalbantoğlu ile başlıyor, Alp Şentay, Çağatay Sami Söke ve Mehmet Sabri Beyazıt (Atladığım isim var ise af ola) ile devam ediyor. Ancak gelişim taraftarı yöneticiler bundan böyle ve ne pahasına olursa olsun bu yetenekli oyuncuları ve alt yapıdan gelecek çocukları kaçırmamaya kararlı.

Sayımız artıyor

Bu yıl bizim için daha önemli... Melis Sezer elemelere katıldı ama daha yukarı çıkamadı. İlhan Marsel şanslı kaybeden olarak ana tabloda oynama hakkı kazandı ve ilk turda güzel bir oyunla Meşhur Alman tenisçi Tommy Haas'ı 4 sette yenerek ikinci tura yükseldi; İpek Şenoğlu da ana tablodaki çiftler maçını beklemekte. Daha ne olsun. Yalnız gözümüz, kulağımız değil, sporcularımız da çoğalarak orada artık

Tribünde hareket var

Kültürpark'ta oynanan 25.000 $ ödüllü Uluslararası Womens Circuit Turnuvası tek bayanlar finalinde Mihaela Buzarnescu (Romanya), 1.92 boyundaki Naomi Brody'yi (İngiltere) 7-5, 6-4 lük setlerle yenip şampiyon oldu. Çok çekişmeli geçen maçlarda oyuncularımızdan Büşra Kayrun'dan sonra, Melis Sezer'de elenince tek ümidimiz Pemra Özgen oldu. Ancak O'da güçlü rakipleri karşısında şampiyonluğa ulaşamadı. Güzel bir havada gerçekleşen turnuvanın en güzel yanı seyirci sayısıydı. Tribünler tam dolmadı ama sezon başı için hiç de fena sayılmazdı. Bu turnuvayı İzmirlilere hediye eden KTK yönetimine ve vefakar seyircilerimize teşekkür ederiz. Fazlasıyla hak ettiler.

Bravo Büşra

Uluslararası tekerlekli sandalye tenis turnuvalarına ilgi çok arttı. Bu çok sevindirici bir haber. Umarız giderek artan bir hızla da devam eder. Son olarak 13-15 Mayıs'ta Antalya Kaya Belek tesislerinde de İngiltere, İran, Irak, Fas, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna ve Türkiye'nin katılımıyla bir şampiyona yapıldı. Turkish Open... Tek Bayanlarda Büşra Ün birinci olmuş ve Dünya sıralamasında da 101. sıraya yükselmiştir. Kutlarız.

Kaybediyoruz
Daha önce de yazmıştım: İzmir'in yetiştirdiği milli tenisçiler Başak Eraydın (3 numara), Melis Sezer (6), Tuğçe Doğan (23), Alp Gölcüklü (9), Cahit Kapukuran (16) artık İstanbul ve diğer şehir kulüplerinin oyuncuları olmuşlar. Kulüplerimiz onları tutamamış, ellerinden kaçırmış! Çok yazık...

Özürlerimle
İki hafta önce Antalya AliBeyClub'te gerçekleşen Türkiye Kulüplerarası Tenis Takım Şampiyonasında İzmir-Kültürpark'tan katılıp 60 yaş kategorisinde 3. olan takımı yazmadığım için haklı olarak eleştirildim. Çünkü başka bir kulüpten katılan bir takımın 3.lüğünü yazmıştım. Aslında beni takip edenler bilir, ben genelde ikincileri bile yazmam. Ancak hata insanlar için: bende hata yapmışım. Af olaBaşta takımın kaptanı Hasan Sarıoğlu olmak üzere tüm oyuncuları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA